Форма на фазоинвертор

Съобщение
Автор
Аватар
Azeroth
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Форма на фазоинвертор

#1 Мнение от Azeroth »

Допускаме следния случай: изчисляваме фазоинвертор, но той не се събира в кутията.

Вместо да му се намалява размера, допустимо ли е инвертора да се огъне в някаква форма, така че да се събере? И до колко това ще се отрази на турболентността. Не съм на ти с механика на флуидите.

Аватар
100
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

100

#2 Мнение от 100 »

Допустимо е плавен завой. В ПАС продаваха фабрични тръби със завой. Вероятно ги има и другаде. Все пак не прекалявай с нагъването.

Dman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#3 Мнение от Dman »

Може да не го кривиш, а да го закрепиш отдолу на кутията.Виж тук: http://www.avalonacoustics.com/eid.html

gps

#4 Мнение от gps »

Може и да стърчи наполвина от кутията стига външния вид да не те притеснява.Или го направи с променливо сечение може и плосък като използваш едната стена на кутията като стена на фи-при тези 2 случая дължината се намалява.

gps

#5 Мнение от gps »

Днес си взех от магазин фазоинвертор с променлива дължина- представлява стандартен фи с диаметър 65мм и 130 мм дължина върху които плътно влиза тръба с дължина 135мм.Това което ми хареса е че 2-те тръби са достатъчно дебелостенни(повечето продавани по магазините са безобразно тънкостенни под 1 мм :evil: ).По голямата тръба чрез нагряване я оформих като фуния.Сега имам фи който може да варира от 260мм надолу и е с променливо сечение така че в процеса на настройка на тонколоната мога да променам веднага настройката на фи дори без да отварям тонколоната-това спестява доста време :wink: .

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”