Имам проблем сработва защитата на усилвателя
- maslo
- чете и пита
- Обратна връзка:
Имам проблем сработва защитата на усилвателя
Здравейте имам следния проблем.В момента слушам музика на усилвател kenwood и две колони свързани към него 2x40w.След като усиля малко повече усилвателя изгасва демек сработва му защитата.Като пусна да слушам само на едната колона след като усиля повече такъв проблем не се появява да гасне усилвателя.Но на другата колона като го усиля малко повече и гасне, а и басите не реагират само пищялката си свири.Имате ли идеи на какво може да се дължи този проблем.Весело изкарване на новата година
- mitkostoimenov
- чете и пита
- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Имам проблем сработва защитата на усилвателя
Причината (според вероятността) е:maslo написа: Но на другата колона като го усиля малко повече и гасне, а и басите не реагират само пищялката си свири.
1. Повреда във филтъра, по-точно на басовия говорител. Най-вероятно става дума за кондензатора, който е свързан паралелно на този говорител. Разгледай го внимателно - ако е електролитен, ще му личи още по външния вид. Ако не му личи, измери го с омметър. За няколко секунди докато се зареди, омметърът ще показва някакво съпротивление, след което трябва да даде безкрайност. В противен случай трябва да се смени.
2. Дефект в самия басов говорител. Свали го и го измери с омметър. За 8 Омов говорител измереното съпротивление трябва да е 6 -7 Ома. Ако даде много по-малко, говорителят е за ремонт.
3. Някакво друго окъсяване - кабели, куплинги. Провери ги внимателно.