в какво живеем!?

Съобщение
Автор
Аватар
Angel Gekov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Angel Gekov »

Очевидно сме остарели (поне на години) щом си спомняме с носталгия добрите стари времена. А те наистина бяха безгрижни, щастливи и весели. Но най-неприятното е, че няма как да разкажеш за тези времена на децата си. За тях светът е различен - телевизорът е цветен и винаги е имал дистанционно, дисковете или касетките с филми са подредени в чекмеджето, а новите заглавия се купуват в магазина, телефоните винаги са с копчета и пр. Преди десетина дни дъщеря ми навърши 6 год. и на тържеството се събраха десетина деца - почти всички от детската градина и всички с огромното желание да се видят, за да поиграят с приятели! Представяте ли си - тези деца просто нямат приятели извън детската градина! Всички искат ваканцията да свърши по-бързо, за да се съберат отново заедно. Добре е ако човек има вила, където да изпрати детето през лятото - струва ми се, че в селата и малките градове атмосферата, за която си спомняме, се е запазила поне частично.

Дори и ние, в този форум, сме жертва на технологиите - четем, пишем, но не се познаваме, дори за имената си използваме прякори, кодове и други подобни. Това е положението... Нали знаете старото китайско проклятие - "Да живееш в интересни времена"

a_panov

#17 Мнение от a_panov »

dragon_hifi написа:А спомняте ли си БРИГАДИТЕ?
Аз никога няма да забравя бригата в Павел Баня, брахме рози.Вечерите, о вечерите беха приказки без край......бира/ракия,секс и рокендрол :D :D :D.Даааа, има няма преди 20г. беше.....
И как търсехме презервативи щото "нашия" вече сме го "напълнили"...

Аватар
rusnache
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#18 Мнение от rusnache »

Готино беше, въпреки, че съм сравнително малък, помня как ходех на училище с кеф ( до към 4-5 клас ), как пуках пликове от плодово мляко, пона как гърмях кондензатори в огъня, как крадях кибрит от нас. Помня как се радвах на 21" цветен телевизор, помня незабравимите мигове със семейния ВАЗ 2101, помня много неща.
Помня как се гонехме, играехме на жмичка и тн и тн.
Ама еволюция какво да я правиш. Сега могат да ти извадят сливиците през гъза, докато некой без да те е резал те е оперирал от апендесит. Имахме за идоли герои от книжки, разкази и тн, а не Гошо Кривия и Цеца Русата.
Малко ми липсва романтиката на цялото това време, когато батковците харчеха по 2-3 седмици преди да навият някоя за целувка, а сега, влизаш в Червило, потапяш се в дима от цигари и сладникави парфюми в Бяла Зала и ако си достатъчно социален след 3 часа вече клатиш някоя девойка със завидно тяло в някоя хотелска стая/във вас/ в тях.
Съдба, кво да се прави, наще деца ще си спомнят с умиление днешните дни, в които люлките, парковете, животните и тн, няма да са само картинки на десктопа и разкази на стария дядо ( жалко ама и сега вече има деца на по 5-6 години които незнаят как изглежда козата, обаче са доволно добри на WOW ).
Сега имаме виртуални приятели и правиме виртуални срещи, само да нестане така, че да се влюбваме витуално, да правиме секс виртуално, да си имаме виртуални бебете, виртуални погребения и тн и тн.
Еххххх Съдба.

Аватар
zmeika
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от zmeika »

... така беше ...
а дори когато вратите бяха заключени , ключовете бяха под изтривалките , а на тези дето живеехме на първите етажи в кутиятта с щипките за пране :-)
но да си крадец не беше чест и гордост а враг на народа...
как срещу 300 лева ни купиха от "Кореком" касетофон "Hitachi" и няколко шоколадови яйца - ако знаете колко бях щастлив :)
"Hitachi" -то още свири в работилницата ми 27 години от както е купено

rudiem

#20 Мнение от rudiem »

Колко отдавна ми се струва, че беше времето когато в огромната дупка на секцията в хола се мъдреше Рубин 741, и как се включваше първо стабилизатора, а след това той. Спомням си как при изключването му оставаше цветно петно в средата на екрана и нашите ме лъжеха, че това е окото на Баба Яга и, ако не си лягна тя ще дойде да ме открадне. И още такива спомени изплуват в съзнанието ми, но да не изпадам в лирически отклонения...

Аватар
dimovdid
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от dimovdid »

Nikolay Savov, много точно си го описал. Бяха романтични времена. С носталгия си спомням за тогава.

Аватар
Toni Nikolov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#22 Мнение от Toni Nikolov »

Всичко беше точно така, а на някои места като там, където аз живея
тези времена се запазиха до кам 96-97 година. Всичко беше натурално и естествено... Но всичко мина и отмина....
Сега питайте едно нормално столично дете във втори клас какво е интернет или какво е торент и ще ви отговори без да се замисля.
Специални поздрави за Николай Савов , за човека който възприма всички нас членуващи във този форум като едно общество , та дори и като едно голямо семейство..... Адмирации и за начина ти ,по който споделяш всяко едно нещо, което ти е направило впечатление и ти се е сторило интересно....с което успяваш и нас да впечатлиш.
Продължавай в същия дух!
С уважение Стоян Николов.
Робът се бори за свобода, а свободния за съвършенство! www.bgaudio.org

Razar
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#23 Мнение от Razar »

Да наистина е жалко затова че хората вече нямат истински мигове заедно... сравнително малък съм (на 18) Но и аз помня някои неща.... например цшетното петно на телешизор Велико Търново.. за което спомена rudiem, помня как като малък съм питал майка ми дали мога да излезна отсрща на улицата.. просто да потичам :| .... помня как ме беше страх от торбалан :) как вяршах когато някой ми каже че е видял Дядо Коледа да лети със шейната ;).... и всякакви такива маки неща от живота които винаги ще помня ш съзнанието си....

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Dimitar Atanasov »

Абе хора....
Просто остаряваме, както се казва "неусетно почти".

По същия начин нашите дядовци са си спомняли романтичните вечери на газена лампа, седенките и задявките с момите...

Предполагам и начите деца с носталгия ще си спомнят времената когато телевизията не беше 3D (примерно), хладилника не пазаруваше сам и компютъра беше кутия с монитор.

Просто живота се промен, променят се и ценностите и взаимоотношенията между хората. Всички се сещаме за безгрижното си детство, ама то и на нашите даца ще се струва безгрижно (предполагам, ако сме добри родители),

nag
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#25 Мнение от nag »

Ñïîìíÿì ñè ïúðâèÿò ìè çàïèñ ,íà áÿëà Êîíãðåñ-êà îò ÖÓÌ çà 5ëâ. ,îò åäèí êàñåòîôîí Óíèòðà íà Ñåíêîð,íî ïîíåæå íÿìàõìå êàáåëè "æàê-ïåòèöà",òà ãî íàïðàâèõìå "íà ìèêðîôîí",êàòî îñâåí ìíîãî øóì è äèøàíå ñå äîáàâè è òåëåôîíåí çâúí êúì ïúðâîíà÷àëíèÿ çàïèñ....... :lol: :lol: :lol:
Ñúùî ìíîãî ñòðàäàõ ,êàòî âäèãíàõà øîê.ÿéöà íà $0.60 è âå÷å íå ìîæåõìå ñ 1 äîëàð ,äà ñè êóïóâàìå ñ áðàò ìè, ïî åäíî ÿéöå â ãîäèíàòà ,îò Êîðåêîì,òî ïúê êàê ëóêñîçíî ñàìî ìèðèøåøå â "öåíòðàëíèÿ" è êàêâè èñòèíñêè òåõíèêè èìàøå íà âòîðèÿ åòàæ.......è ïîñëå è Ñîíè Áåòàìàêñà ñ êàðàòèñêèòå ôèëìè.......è äâó-êàñåòà÷íèÿ Øàðï........

Ìîæå áè ,íàé-òúæíîòî ñåãà íàèñòèíà å ,÷å äåöàòà âå÷å íå ñè èãðàÿò ,êàêòî íÿêîãà ..... :(

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#26 Мнение от VITAN »

Най-общо начин на живот...

Ако за сега не важи, за след време не знам:
Г-н Славейкова навремето пред Народното събрание:
"Хората са мърша,
с това ще започна
и с това ще завърша."

Защо така? Ами творението не иска да се съобразява с никакви закони, които действат 'от сътворение мира'.
С нравствените няма да се занимавам, ще спомена само физическите.
Творението иска да си пали петролски огинь навсякъде:
- в паровата централа;
- в двигателя на возилото;
- в албанските ел. генератори, щот' спрели българския АЕЦ Козлодуй.....
- ...............
Едно от многото последствия: надига се тропически уранан, който не се е надигал от 200 години насам!
Едно от многото последствия: не можеш вече стигна до северния полюс пеша - леда там се топи и трябва да внимаваш къде ще стъпваш!
А отношенията между хората са по-важни и от това.

Не съм оптимист по отношение на малоумието на съвременния Homo sapiens.
Защо така? Ами творението не иска да се съобразява с никакви закони, които действат 'от сътворение мира'.
WWW.RIFE.HIT.BG IT CAN BE DONE!

Kerry

#27 Мнение от Kerry »

Еееех, нямаше дърво в махалата, на което да не съм се качвал, а сега не мога да мина първото ниво на Tarzan.

Аватар
npn
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#28 Мнение от npn »

Орлите летят сами. Овцете се движат на куп.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”