EMU 0404

Съобщение
Автор
vankata_r
има опит
има опит
Обратна връзка:

EMU 0404

#1 Мнение от vankata_r »

Намерих само 1 тема само с 1 конкретенкоментар за нея. Ако има още мнения ще съм много доволен да ги чуя, според 1 прител DAC-овете AK били много почитани в музикантските среди. На мен ми трябва карта за да слушам музика. Ако ми дадете още мнения да се ориентирам дали за 250 лв мога да се сдобия с нещо що годе добро...
Поздрави!

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: EMU 0404

#2 Мнение от Nanko Rusev »

А какво ще кажеш за DIY решение? :wink:

a_panov

#3 Мнение от a_panov »

Много добро решение DIY може да видиш тука:
http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... pic&t=3561

Nikolay_Hristov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Nikolay_Hristov »

Може и с PCM2706 + TDA1543. До няколко седмици ще имам резултат, че бях дълбоко замръзил проекта. :)

vankata_r
има опит
има опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от vankata_r »

Липсва ми времето за DIY решение, не че нямам мерак... Чудех се ако някой има впечатления от спомената карта, дали са положителни.

a_panov

#6 Мнение от a_panov »

Да, много е добро. Зависи много и от програмата с която слушаш. Има една програмка на асемблер:
http://tim-soft.narod.ru/tcdplayer/index.htm
която директно чете CD-то и подава на драйвера прочетеното. В уиндоулс има една гадаст която се казва KMixer през който минава всичкия "звук". Виж тука какво съм писал по темата:
http://www.karatebulgaria.com/alex/priv ... index.html
С асемблерската програма и PCM2706 може да се каже че си надскочил звукови карти на пазара.

Ако нямаш време и възможности може да си поръчаш сглобено PCM2706, прочети темата да видиш кой ги продава.

Аватар
iasen4o25
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от iasen4o25 »

имам въпросната карта, ако ще слушаш от пц и саунд карта това е твоя избор. смело мога да ти заявя, че няма нищо друго за тези пари (216 лв. за PCI вариянта) , което да звучи толкова добре.
относно плеъри за пц много съм доволен от Foobar2000, фри програмка която чете всичко от wav през flac до ape.

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Nanko Rusev »

iasen4o25 написа:имам въпросната карта, ако ще слушаш от пц и саунд карта това е твоя избор. смело мога да ти заявя, че няма нищо друго за тези пари ...
Срявнявал ли си я с M-Audio 2496 и каква е разликата в звука?

vankata_r
има опит
има опит
Обратна връзка:

#9 Мнение от vankata_r »

a_panov написа:...
И все пак имам година повече от тебе във форума, чел съм темите и за плеъра и за USB-то... Благодаря ти...
Благодаря и за мнението, имам приятел DJ, който също и твори музика, та каза, че за профита и хора които използват т. нар. "синтезатори"(външи клавиатури), това е отличен избор и не на последно място за парите си толкова...
А това, че е на Креатив... еваларка...

Аватар
iasen4o25
има опит
има опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от iasen4o25 »

да сравнявал съм я с M-Audio 2496, като звук ЕМУТО е една идея по добре , но има повече екстри и затова си го зех него.
между другото ЕМУТО нема нищо общо с Криейтив и точно затова свири толкова добре :) .

Krasi Yonchev

#11 Мнение от Krasi Yonchev »

iasen4o25 написа:да сравнявал съм я с M-Audio 2496, като звук ЕМУТО е една идея по добре , но има повече екстри и затова си го зех него.
между другото ЕМУТО нема нищо общо с Криейтив и точно затова свири толкова добре
Да, 0404 има по пластичен и отворен звук, който обaче може да не се хареса на някой. За сметка на това пък, драйверите са голяма болка, докато при 2496 върви гладко. От друга страна, като се заговори в посока ЕМУ, изкристализирва 1212M, който е класи пред 2496 на М-Аудио, и след мод се класира до най-добрите цифрови сорсове, които може би някога ще чуеш. Драйверите и са също много претенциозни относно асемблирания хардуер и си е голяма игра да ти върви стабилно, но лично мисля че си струва всяка стотинка.

P.S. EMU е собственост на Creative, и последните са виновни за критичното ниво на драйверите, което демонстрираха до преди 2 години. Сега не зная как са, може и да са се оправили...

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#12 Мнение от Fenkiller »

От чисто хардуерна гледна точка ЕМУТО е много по напред от M-Audio и на светлинни години от Криейтив!!!
Няма да съжаляваш!
Пък и едва ли ще си купиш истинска звукова карта от ранга на Digidesign (Digigram) или Lynx (основно цифрови!)например!
:wink:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”