Sugden - реставрация

Съобщение
Автор
Аватар
ortho
има опит
има опит
Обратна връзка:

Sugden - реставрация

#1 Мнение от ortho »

Поредната ми играчка e на операционната маса (не моята).
Опитваме се да реставрираме една от класиките при транзисторните усилватели Sugden A48 II.
Намерих го из боклучарниците и понеже поразучих за марката и модела реших да го взема. Както се очакваше - не работи и за пореден път подфирнах приятелите си да го подкараме и да възвърнем старата слава.
Ето го и как изглеждаше в началото:Изображение[/img]
Изображение
Отвътре картинката е много по-добра:
Изображение
В момента повечето панели са боядисани от професионалисти но предните - тези с надписите са ми проблем.
Въпросът ми е, къде могат да отпечатат, да кажем на самозалепващо фолио такива надписи или казано по-общо как да възстановя въпросните панели.
Благодаря предварително за отговорите.
dr.ivo

Счупеното носи щастие !

D.Kolev

#2 Мнение от D.Kolev »

àêî å àëóìèíèåâ ïàíåëà , ìîæå äà ñå ñâàëè áîÿòà, äà ñå ìàòèðà è íàäïèñèòå äà ñå ãðàâèðàò ëàçåðíî. îòãîðå íÿêàêâî ëàêîâî ïîêðèòèå.
îáà÷å ùå ñå îòäàëè÷è îò îðèãèíàëíèÿ âèä.

Аватар
ortho
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от ortho »

И това е идея, благодаря!
Мислех за фолио, на което са отпечатани надписите и после залепване върху панелите. За отворите си имам скалпели. :D
То оригиналния вид си е много странен като се говори за цветове. Смятам да ги променя като цяло, иначе ето го: http://www.audioconsult.dk/old%20sugden/a48.htm
dr.ivo

Счупеното носи щастие !

D.Kolev

#4 Мнение от D.Kolev »

êàêâî ùå å òîâà ôîëèî îáà÷å.
äðóã íà÷èí å äà ñå èçãîòâè øàáëîí îò íÿêàêúâ òúíúê ìàòåðèàë ïàê ñ ëàçåð äà ñå èçðåæå è äà ñå ïðúñêà ñ ÷åðíà áîÿ ïîñëå.
ùå çàïàçâàø ëè îðèãèíàëíèÿ âèä è øðèôòîâå.

Аватар
ortho
има опит
има опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от ortho »

Шрифтовете мисля че ще ги докараме. Ще променя само цветовете. Иначе всички външни панели остават оригинални като форма, без промяна. Вътре ще е малко по-трудно, тъй като машинката е произведена '76-'77-а година и всички компоненти са от стария стандарт (вижда се на снимката) :D
dr.ivo

Счупеното носи щастие !

HanSolo
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от HanSolo »

Всички панели в заводите са се правили ( и се правят) със ситопечат.
Изготвянето на индивидуален ситов шаблон обаче си струва около 30-40 кинта (както намериш) Това с шаблоните и още повече пръскането ми се струва кофти идея! не се получава особенно за тънички букви каквито са надписите по преден панел ако все пак сте решили да правите шаблони ползвайте тампон за нанасянето на боята. Лазерното гравиране е хубава идея, но пък ... малко трудно се поддава на центроване в лазерната установка такъв дебел и най-вероятно неравнинен детайл какъвто ми изглежда от снимките предният панел. За домашни условия особенно ако е от алуминий добра идея е да се ецне през маска от фоточувствителен лак и след това да се запълнят вдлъбнатите букви с черна боя и отгоре да се нанесе тониран клар лак за да получите този елегантен залтист цвят на шампанско.
Моето лично мнение е, че ако наистина идеята ви е да реставрирате усилвателя би трябвало да го оставите в оригиналните му цветове.

Аватар
ortho
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от ortho »

Наистина е по-добре да се запазят оригиналните цветове........ ама за много грозни :D
dr.ivo

Счупеното носи щастие !

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”