Free Energy

Съобщение
Автор
Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#16 Мнение от VITAN »

@Stefan Stefanov

Принципно си прав. Но си е играчка, а някои от моите роднини и други... ме смятат за 'леко мръднал'. Защо?

Защото се занимавам с неща, които никой не ги е правил... или поне не споделил резултата. Доста часа се занимавах с нищо и никакъв преден панел на един генератор и още не е готов! Говоря от ЛИЧЕН ОПИТ - не ми е това работа, А НЕЩА ОТ ПОДОБЕН РОД, за да станат както трябва, са си ГОЛЯМА ИГРАЧКА. Ти вероятно ще ме разбереш, но повечето едва ли....

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Dimitar Atanasov »

Stefan Stefanov написа:
VITAN написа:
Stefan Stefanov написа: След като изходната енергия е по-голяма от входната никой ли не се е сетил част от изходната енергия да се върне към входа и след първоначалното пускане устройството да продължи да работи само без приток на енергия отвън?
Вероятно може, но след малко трансформации. Все пак има времедиаграми, които ако не се спазят, се прецаква далаверата. Лично аз, при такова КПД не бих се занимавал.
А защо да не се занимаваш?
При КПД от 500% и да се загубят няколко процента от трансформации не е абсолютно никакъв проблем!
Не е ли това първоначалната идея?
Защо ти е източник на безплатна енергия ако не е автономен?
Защо никой не го е направил, дори и само за да докаже, че е прав (а ако го е направил, покажи къде е, нали това питах)?
Няма по-добро доказателство за възможностите на такъв генератор от способността му да се захранва сам от собствената си енергия! Всякакви други измервания на входящата и изходяща мощност могат да са грешни поради много причини. Единственото неоспоримо доказателство би било това! Ако генераторът не може сам да се захрани не би могъл да захрани и други устройства, нали?

Странно ми е ако никой не го е направил ...
Не казвам, че е невъзможно, но е много подозрително!

Абсолютно си прав.
Мога да ти отговоря както биха отговорили някои: Още науката не е наясно какви са феномените, според които се захранва въпросното у-во (както и с принципа му на работа). Затова не може да се направи обратното преобразуване.

Моето мнение е много просто: Няма безплатен обяд. Как се смята входящата енергия на едно такова устройство, след като се базира на феномени, които са неизмерими, щото няма уред който ги измерва. А и как се мери изходящата енергия на такъв уред, въщо не е ясно.

Обяснения от типа: Това устройство променя квантовата структура на материята и затова науката не може да обясни работата му са обсолютно безпочвени. Концепцията за квантова, а и каквато и да е друга структура, също е част от науката. Личния ми опит с такива хора показва, че те имат доста научно-популярна представа за света, и съответно науката което води до пълно неразбиране или по-скоро хаус от понятия и термини.

Според мен хората все още не са наясно с това, какво представлява света около нас. Но това е неизбежно и няма да се промени. В крайна сметка всичко опира до общоприетия модел който описва света.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Goro »

Какъв е проблема, да задействате генератора първоначално от външен източник на енергия , след това да отклоните от нея 20%, с които да захраните автономно генератора, работещ с к.п.д. = 500% и така да получите перпетомобиле?
Но ако не може да се самозахранва, значи нещо в измерванията не е наред.
След такова откритие, Бил Гейтс би изглеждал бедняк.

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от Miroslav Danov »

sparky написа:
...Не казвам че нещата са верни или неверни...
Гугата може да знае. Запомни: "Не първата, а втората производна ..." :wink:

Аватар
AlexKame
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#20 Мнение от AlexKame »

Neon_Knight написа:Въвеждането на подобни устройства се възпрепятства много сериозно от:
1-световна олигархия от петролни магнати, паразити, мафия
НА ДЕН СЕ печелят милиарди от петрол (филма "Who killed the electric car") - www.kolibka.com...
2-неразбиращи и отричащи
...Неговото решение беше: дай на способния достатъчно информация и той ще се справи, за неспособния тя ще е недостатъчна. Така ще се избегне спекулация и забогатяване на чужд гръб.
8O :roll: :D

Хубаво, аз няма да си купя такова животно с 500% КПД щото съм от тийма на злите олигархи паразито-мафиоти :lol:
10 мнения подред ти зададоха въпроси, защо не отговориш на някои от тях?
Дай да го видим и замерим това у-во...

п.п. ако ставаше въпрос за религия на 100% те пишех сектант

п.п.2 всичко по-горе изказано от мен е сериозно като в ученически лексикон :wink:
Изображение

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#21 Мнение от Miroslav Danov »

Neon_Knight написа:Естествено, че част от изходната енергия се връща на входа за управление, като по този начин се постига автомност. Единствено за стартиране е необходим кратковременен външен импулс, например малък акумулатор.
Да разбираме, че това е перпетум мобиле, така ли?

Аватар
sparky
има опит
има опит
Обратна връзка:

#22 Мнение от sparky »

Към хората с пари: чудесно, отидете и си купете 5KW модела, струва доколкото си спомням 10 000 eur. Зад него стоят много години сериозна работа, знания, успехи, много неуспехи, къртовски труд, много вложени финанси.
Е точно там е работата. Бих го купил, обаче трабва да съм сигурен че работи. В това трябва да се убедя ПРЕДИ да го купя, а не след това.

Иначе сметката е проста: зимата се топля с около 5kW и плащам около 250лв. на месец. Ако си го купя, би трабвало да плащам 0лв., нали?
в такъв случай 20000лв.(10000EUR)/250=80 или за 80 зимни месеца ще се изплати. Това за 20 години, ако приемем че зимата е по 4 месеца годишно.

Ако приемем че плащам средно по 150лв./месец, то простата сметка е че щв се изплати за малко над 11 години.

Навит съм. Но ПЪРВО трябва да го пробвам. Иначе не става.
Последно промяна от sparky на Вто Юли 03, 2007 9:59 am, променено общо 1 път.
Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.

Аватар
sparky
има опит
има опит
Обратна връзка:

#23 Мнение от sparky »

mirilaj написа:
sparky написа:
...Не казвам че нещата са верни или неверни...
Гугата може да знае. Запомни: "Не първата, а втората производна ..." :wink:
:) Гугата знае всичко, и английски, и компютри... :)

Ма ти кой си се питам? :)
Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.

Miroslav Danov
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#24 Мнение от Miroslav Danov »

sparky написа:
Ма ти кой си се питам? :)
Един от седемте :lol:

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Stefan Stefanov »

[quote:cdc7f0c9c4="Neon_Knight"]
Към хората с пари: чудесно, отидете и си купете 5KW модела, струва доколкото си спомням 10 000 eur. Зад него стоят много години сериозна работа, знания, успехи, много неуспехи, къртовски труд, много вложени финанси.
[/quote:cdc7f0c9c4]

Веднага го купувам когато ми покажеш как работи без захранване и отдава 5 кВт изходна мощност! Парите ги имаш моментално в брой!

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Goro »

И аз се нареждам на опашката. Арабските шейхове да чакат.

Аватар
bluewater
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#27 Мнение от bluewater »

Би било добре ако разгедата това устройство което наричат МЕГ.
То не е перпетуум мобиле. То черпи енергията си от постоянен магнит. Този магнит не е вечен. Принципа на действие е сравнително прост и лесно изпълним:
Изображение
Посредата е постоянния магнит , Магнитния поток се контролира с малко енергия чрез двете по малки намотки и се насочва от единия към другия магнитопровод. А на самите магнитопроводи има намотка в която се индуцира полезното напрежение. На определена честота на прехвърлянията се получава сравнително високо КПД. Някой хора говорят за 200% други за 500%, но това не е така. Никой не смята енергията кояти идва от постоянния магнит.Ако се сметне и тя, КПД-то ще дойде в нормите , т.е. под 100%.

Тука има пълно описание , който има магнити и желание може да пробва:
http://jnaudin.free.fr/meg/meg.htm
Иначе устройството представя една наистина чудесна идея с огромен потенциал:)

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#28 Мнение от Stefan Stefanov »

Ако имаш КПД над 100% нищо не ти пречи вместо постоянен магнит да сложиш електромагнит, захранван с част от изходящата енергия. Така генераторът ти става вечен!

Аватар
Stanislav Bratanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#29 Мнение от Stanislav Bratanov »

....
Последно промяна от Stanislav Bratanov на Чет Ное 15, 2007 6:10 pm, променено общо 1 път.

Аватар
VITAN
има опит
има опит
Обратна връзка:

#30 Мнение от VITAN »

amitko написа:В крайна сметка всичко опира до общоприетия модел който описва света.
A модела е бил налаган и така:
http://www.macmep.ru/false.htm
Еще в 1934 г. было принято Постановление ЦК ВКП(6) "По дискуссии о релятивизме", по которому за критику теории относительности отправляли в лагеря. После войны это Постановление стало нарушаться, и в 1964 г. Президиуму АН СССР пришлось издать новое Постановление, запрещающее ставить под сомнение положения теории относительности.

От любимите ми феномени:
http://www.macmep.ru/fire.htm
Магнитный порошок как однодоменная структура малого размера, имитирующего жало конуса, также является концентратором магнитного потока. Магнитная индукция возрастает настолько, что ее (потока, плотности и скорости электрино) достаточно для нейтрализации и разрушения структуры воздуха и кислорода на атомы, с которыми начинают взаимодействовать электроны-генераторы энергии: происходит ФПВР с воспламенением на открытом атмосферном воздухе. Поэтому магнитные порошки, например, самарий-кобальт, хранят в банке с углеводородом.

И по принцип ------
Униполярная динамо Теслы, как вариант для вечного двигателя
http://www.matri-x.ru/energy/pat_406968.shtml
Патент US 406968
Как ни странно, но эта "электрическая машина" действительно легко дорабатывается до "вечного двигателя". И гениальный Тесла, не якобы, а действительно придумал, как сделать свой генератор сверхединичным. Что конкретно нужно изменить в устройстве, - я рассказываю в отдельной статье "Секреты униполярной индукции" (найдёте её в этом же разделе).

http://www.gerhardt.com.ua/lofiversion/ ... 35346.html
Тесла занял водительское место, подключил эти два стержня и заявил, "Теперь мы имеем энергию". Он нажал на педаль и автомобиль поехал! Это транспортное средство приводимое в движение мотором переменного тока развивало до 150 км/ч и обладало характеристиками лучшими, чем любой автомобиль с двигателем внутреннего сгорания на то время! Одна неделя была потрачена на испытания транспортнго средства. Несколько газет в Буффало сообщили об этом испытании. Когда спрашивали: "откуда берется энергия?", Тесла отвечал: "Из эфира вокруг всех нас". Люди поговаривали, что Тесла был безумен и так или иначе в союзе со зловещими силами вселенной. Тесла это рассердило, он удалил таинственную коробку с транспортного средства и возвратился в свою лабораторию в Нью-Йорке. Его тайна ушла вместе с ним!

Нищо ново под слънцето....

п.п. Злите езици твърдят, че в автомобила (и схема са дали) се използват лампи с директно отопление :)

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”