Free Energy
@Stefan Stefanov
Принципно си прав. Но си е играчка, а някои от моите роднини и други... ме смятат за 'леко мръднал'. Защо?
Защото се занимавам с неща, които никой не ги е правил... или поне не споделил резултата. Доста часа се занимавах с нищо и никакъв преден панел на един генератор и още не е готов! Говоря от ЛИЧЕН ОПИТ - не ми е това работа, А НЕЩА ОТ ПОДОБЕН РОД, за да станат както трябва, са си ГОЛЯМА ИГРАЧКА. Ти вероятно ще ме разбереш, но повечето едва ли....
Принципно си прав. Но си е играчка, а някои от моите роднини и други... ме смятат за 'леко мръднал'. Защо?
Защото се занимавам с неща, които никой не ги е правил... или поне не споделил резултата. Доста часа се занимавах с нищо и никакъв преден панел на един генератор и още не е готов! Говоря от ЛИЧЕН ОПИТ - не ми е това работа, А НЕЩА ОТ ПОДОБЕН РОД, за да станат както трябва, са си ГОЛЯМА ИГРАЧКА. Ти вероятно ще ме разбереш, но повечето едва ли....
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Stefan Stefanov написа:А защо да не се занимаваш?VITAN написа:Вероятно може, но след малко трансформации. Все пак има времедиаграми, които ако не се спазят, се прецаква далаверата. Лично аз, при такова КПД не бих се занимавал.Stefan Stefanov написа: След като изходната енергия е по-голяма от входната никой ли не се е сетил част от изходната енергия да се върне към входа и след първоначалното пускане устройството да продължи да работи само без приток на енергия отвън?
При КПД от 500% и да се загубят няколко процента от трансформации не е абсолютно никакъв проблем!
Не е ли това първоначалната идея?
Защо ти е източник на безплатна енергия ако не е автономен?
Защо никой не го е направил, дори и само за да докаже, че е прав (а ако го е направил, покажи къде е, нали това питах)?
Няма по-добро доказателство за възможностите на такъв генератор от способността му да се захранва сам от собствената си енергия! Всякакви други измервания на входящата и изходяща мощност могат да са грешни поради много причини. Единственото неоспоримо доказателство би било това! Ако генераторът не може сам да се захрани не би могъл да захрани и други устройства, нали?
Странно ми е ако никой не го е направил ...
Не казвам, че е невъзможно, но е много подозрително!
Абсолютно си прав.
Мога да ти отговоря както биха отговорили някои: Още науката не е наясно какви са феномените, според които се захранва въпросното у-во (както и с принципа му на работа). Затова не може да се направи обратното преобразуване.
Моето мнение е много просто: Няма безплатен обяд. Как се смята входящата енергия на едно такова устройство, след като се базира на феномени, които са неизмерими, щото няма уред който ги измерва. А и как се мери изходящата енергия на такъв уред, въщо не е ясно.
Обяснения от типа: Това устройство променя квантовата структура на материята и затова науката не може да обясни работата му са обсолютно безпочвени. Концепцията за квантова, а и каквато и да е друга структура, също е част от науката. Личния ми опит с такива хора показва, че те имат доста научно-популярна представа за света, и съответно науката което води до пълно неразбиране или по-скоро хаус от понятия и термини.
Според мен хората все още не са наясно с това, какво представлява света около нас. Но това е неизбежно и няма да се промени. В крайна сметка всичко опира до общоприетия модел който описва света.
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Какъв е проблема, да задействате генератора първоначално от външен източник на енергия , след това да отклоните от нея 20%, с които да захраните автономно генератора, работещ с к.п.д. = 500% и така да получите перпетомобиле?
Но ако не може да се самозахранва, значи нещо в измерванията не е наред.
След такова откритие, Бил Гейтс би изглеждал бедняк.
Но ако не може да се самозахранва, значи нещо в измерванията не е наред.
След такова откритие, Бил Гейтс би изглеждал бедняк.
-
Miroslav Danov
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
- AlexKame
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
Neon_Knight написа:Въвеждането на подобни устройства се възпрепятства много сериозно от:
1-световна олигархия от петролни магнати, паразити, мафия
НА ДЕН СЕ печелят милиарди от петрол (филма "Who killed the electric car") - www.kolibka.com...
2-неразбиращи и отричащи
...Неговото решение беше: дай на способния достатъчно информация и той ще се справи, за неспособния тя ще е недостатъчна. Така ще се избегне спекулация и забогатяване на чужд гръб.
Хубаво, аз няма да си купя такова животно с 500% КПД щото съм от тийма на злите олигархи паразито-мафиоти
10 мнения подред ти зададоха въпроси, защо не отговориш на някои от тях?
Дай да го видим и замерим това у-во...
п.п. ако ставаше въпрос за религия на 100% те пишех сектант
п.п.2 всичко по-горе изказано от мен е сериозно като в ученически лексикон

-
Miroslav Danov
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
- sparky
- има опит

- Обратна връзка:
Е точно там е работата. Бих го купил, обаче трабва да съм сигурен че работи. В това трябва да се убедя ПРЕДИ да го купя, а не след това.Към хората с пари: чудесно, отидете и си купете 5KW модела, струва доколкото си спомням 10 000 eur. Зад него стоят много години сериозна работа, знания, успехи, много неуспехи, къртовски труд, много вложени финанси.
Иначе сметката е проста: зимата се топля с около 5kW и плащам около 250лв. на месец. Ако си го купя, би трабвало да плащам 0лв., нали?
в такъв случай 20000лв.(10000EUR)/250=80 или за 80 зимни месеца ще се изплати. Това за 20 години, ако приемем че зимата е по 4 месеца годишно.
Ако приемем че плащам средно по 150лв./месец, то простата сметка е че щв се изплати за малко над 11 години.
Навит съм. Но ПЪРВО трябва да го пробвам. Иначе не става.
Последно промяна от sparky на Вто Юли 03, 2007 9:59 am, променено общо 1 път.
Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.
-
Miroslav Danov
- трупа сериозен опит

- Обратна връзка:
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
[quote:cdc7f0c9c4="Neon_Knight"]
Към хората с пари: чудесно, отидете и си купете 5KW модела, струва доколкото си спомням 10 000 eur. Зад него стоят много години сериозна работа, знания, успехи, много неуспехи, къртовски труд, много вложени финанси.
[/quote:cdc7f0c9c4]
Веднага го купувам когато ми покажеш как работи без захранване и отдава 5 кВт изходна мощност! Парите ги имаш моментално в брой!
Към хората с пари: чудесно, отидете и си купете 5KW модела, струва доколкото си спомням 10 000 eur. Зад него стоят много години сериозна работа, знания, успехи, много неуспехи, къртовски труд, много вложени финанси.
[/quote:cdc7f0c9c4]
Веднага го купувам когато ми покажеш как работи без захранване и отдава 5 кВт изходна мощност! Парите ги имаш моментално в брой!
- bluewater
- има известен опит

- Обратна връзка:
Би било добре ако разгедата това устройство което наричат МЕГ.
То не е перпетуум мобиле. То черпи енергията си от постоянен магнит. Този магнит не е вечен. Принципа на действие е сравнително прост и лесно изпълним:

Посредата е постоянния магнит , Магнитния поток се контролира с малко енергия чрез двете по малки намотки и се насочва от единия към другия магнитопровод. А на самите магнитопроводи има намотка в която се индуцира полезното напрежение. На определена честота на прехвърлянията се получава сравнително високо КПД. Някой хора говорят за 200% други за 500%, но това не е така. Никой не смята енергията кояти идва от постоянния магнит.Ако се сметне и тя, КПД-то ще дойде в нормите , т.е. под 100%.
Тука има пълно описание , който има магнити и желание може да пробва:
http://jnaudin.free.fr/meg/meg.htm
Иначе устройството представя една наистина чудесна идея с огромен потенциал:)
То не е перпетуум мобиле. То черпи енергията си от постоянен магнит. Този магнит не е вечен. Принципа на действие е сравнително прост и лесно изпълним:

Посредата е постоянния магнит , Магнитния поток се контролира с малко енергия чрез двете по малки намотки и се насочва от единия към другия магнитопровод. А на самите магнитопроводи има намотка в която се индуцира полезното напрежение. На определена честота на прехвърлянията се получава сравнително високо КПД. Някой хора говорят за 200% други за 500%, но това не е така. Никой не смята енергията кояти идва от постоянния магнит.Ако се сметне и тя, КПД-то ще дойде в нормите , т.е. под 100%.
Тука има пълно описание , който има магнити и желание може да пробва:
http://jnaudin.free.fr/meg/meg.htm
Иначе устройството представя една наистина чудесна идея с огромен потенциал:)
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- Stanislav Bratanov
- има опит

- Обратна връзка:
A модела е бил налаган и така:amitko написа:В крайна сметка всичко опира до общоприетия модел който описва света.
http://www.macmep.ru/false.htm
Еще в 1934 г. было принято Постановление ЦК ВКП(6) "По дискуссии о релятивизме", по которому за критику теории относительности отправляли в лагеря. После войны это Постановление стало нарушаться, и в 1964 г. Президиуму АН СССР пришлось издать новое Постановление, запрещающее ставить под сомнение положения теории относительности.
От любимите ми феномени:
http://www.macmep.ru/fire.htm
Магнитный порошок как однодоменная структура малого размера, имитирующего жало конуса, также является концентратором магнитного потока. Магнитная индукция возрастает настолько, что ее (потока, плотности и скорости электрино) достаточно для нейтрализации и разрушения структуры воздуха и кислорода на атомы, с которыми начинают взаимодействовать электроны-генераторы энергии: происходит ФПВР с воспламенением на открытом атмосферном воздухе. Поэтому магнитные порошки, например, самарий-кобальт, хранят в банке с углеводородом.
И по принцип ------
Униполярная динамо Теслы, как вариант для вечного двигателя
http://www.matri-x.ru/energy/pat_406968.shtml
Патент US 406968
Как ни странно, но эта "электрическая машина" действительно легко дорабатывается до "вечного двигателя". И гениальный Тесла, не якобы, а действительно придумал, как сделать свой генератор сверхединичным. Что конкретно нужно изменить в устройстве, - я рассказываю в отдельной статье "Секреты униполярной индукции" (найдёте её в этом же разделе).
http://www.gerhardt.com.ua/lofiversion/ ... 35346.html
Тесла занял водительское место, подключил эти два стержня и заявил, "Теперь мы имеем энергию". Он нажал на педаль и автомобиль поехал! Это транспортное средство приводимое в движение мотором переменного тока развивало до 150 км/ч и обладало характеристиками лучшими, чем любой автомобиль с двигателем внутреннего сгорания на то время! Одна неделя была потрачена на испытания транспортнго средства. Несколько газет в Буффало сообщили об этом испытании. Когда спрашивали: "откуда берется энергия?", Тесла отвечал: "Из эфира вокруг всех нас". Люди поговаривали, что Тесла был безумен и так или иначе в союзе со зловещими силами вселенной. Тесла это рассердило, он удалил таинственную коробку с транспортного средства и возвратился в свою лабораторию в Нью-Йорке. Его тайна ушла вместе с ним!
Нищо ново под слънцето....
п.п. Злите езици твърдят, че в автомобила (и схема са дали) се използват лампи с директно отопление