Развален грамофон...

Съобщение
Автор
pioneer4o

Развален грамофон...

#1 Мнение от pioneer4o »

Главния проблем е ,че бучи докато свири с усилвателя.Убеден съм ,че е от него.Докато свири се чува обичайния брум ,когато нищо не е свързано към усилвателя,а само кабела. Разглобил съм го ,виждам :двигател ,механика,малка платчица ,траф и още няколко неща .Не разбирам много ,но мисля ,че идва от иглата.А според Вас къде е аварията... 8O Благодарско.
П.С. В момента е разглобен и го умувам :?
Поздрави.

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#2 Мнение от Simonov »

Корпуса на рамото трябва да е свързан към "масата". Повечето усилватели имат изведен терминал към който се свързва. От дозата излизат само 4 пина, ако е стерео ;) Има и модели рамена, които използват минуса на единия канал за да се свързват към "маса" (Rega RB-250)
Изображение

pioneer4o

...

#3 Мнение от pioneer4o »

Сега ще го погледна.Отзад на грамофона е на DIN изхода-сигнал, 5 пина,от които се използват следователно само 3 за стереото...

pioneer4o

...

#4 Мнение от pioneer4o »

Значи,в този случай е както каза,една жичка идва от дозата и отива за заземяване,всичко изглежда наред.Странното е ,че хем е заземено ,хем когато пипна рамото бучи по-силно :( :( А сега де :lol:

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

Re: ...

#6 Мнение от Simonov »

pioneer4o написа:Сега ще го погледна.Отзад на грамофона е на DIN изхода-сигнал, 5 пина,от които се използват следователно само 3 за стереото...
Тука нещо неможах да ти проследя мисълта, ама...

Корпуса на почти всички дози е електрически свързан с единия от "минусите". Свързването става външно или вътре в самият корпус. Открий кой е този минус и го свържи към GND терминала на усилвателя. Добре е да кажеш колко "жички" излизат от самото рамо. ;) Принципно трябва да са пет или в другия случай четири.
Изображение

D.Kolev

#7 Мнение от D.Kolev »

àêî å íÿêîå ñîö íåäîìèñëèå , ñìåíè âñè÷êè åëåêòðîëèòíè êîíäåðè.
òîÿ áðóì 100% òè âëèçà ïðåç çàõðàíâàíåòî

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#9 Мнение от Simonov »

Всъщност, какъв е грамофона?
Изображение

pioneer4o

...

#10 Мнение от pioneer4o »

Грамофона е ЧасПром ГЕС-301 и проблема е решен :)
Имаше една малка жичка ,явно точно за тази цел (за заземяване),
но се беше отпойла от шасито,а не я бях видял ,защото беше точно под едно капаче :lol:
Благодарско на всички и поздрави!
:smt109 :smt026

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”