Съвет за система с цена до 1500 лв.
- antipop1
- чете
- Обратна връзка:
Съвет за система с цена до 1500 лв.
Здравейте,
интересува ме каква аудио система може да ми препоръчате на цена до 1500 лв. В момента съм се спрял на рисивър Yamaha RX v457 (619 лв.). За колоните - гледах в магазина на JBL на Раковски един модел: JBL SCS 178 ЛИНК за 850 лв. Също имаше и един Harman Kardon HKTS 7/8, пак за толкова пари, но с адски пластмасв вид и отпада като вариант.
Като цяло обаче тази система (5.1) малко се разминава с това което търся, а то е основно за стерео + някаво кино. Предпочитам 2 фронт колони + 2 сателита + център и евнтуално буфер. Но май за тези пари нищо читаво не мога да намеря... Гледах разни Eltax, но не са ми познати като марка и имаха доста китайски вид. Може ли няко да ми даде съвет към какво да се насоча и дали си заслужава парите JBL SCS 178 или да си взема направо някоя система за 6-700лв samsung/panasonic/etc.
Варианти да си правя сам или да ходя по майстори не ме устройват .
Благодаря
интересува ме каква аудио система може да ми препоръчате на цена до 1500 лв. В момента съм се спрял на рисивър Yamaha RX v457 (619 лв.). За колоните - гледах в магазина на JBL на Раковски един модел: JBL SCS 178 ЛИНК за 850 лв. Също имаше и един Harman Kardon HKTS 7/8, пак за толкова пари, но с адски пластмасв вид и отпада като вариант.
Като цяло обаче тази система (5.1) малко се разминава с това което търся, а то е основно за стерео + някаво кино. Предпочитам 2 фронт колони + 2 сателита + център и евнтуално буфер. Но май за тези пари нищо читаво не мога да намеря... Гледах разни Eltax, но не са ми познати като марка и имаха доста китайски вид. Може ли няко да ми даде съвет към какво да се насоча и дали си заслужава парите JBL SCS 178 или да си взема направо някоя система за 6-700лв samsung/panasonic/etc.
Варианти да си правя сам или да ходя по майстори не ме устройват .
Благодаря
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Ако поразровиш из форума ще забележиш че малко хора оттук биха те посъветвали да си дадеш парите за дизайн, реклама и никакъв звук. Ако поразровиш още повече ще прочетеш, че всички дават един и същ съвет - отиваш, слушаш, взимаш/не взимаш. Какво значение има какво мислят другите за една система, при положение, че ти ще я слушаш и ще се псуваш: "Абе що си дадох парите за тия евтини китайци?..."
- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Re: Съвет за система с цена до 1500 лв.
Аз сиги направихantipop1 написа:Здравейте,
интересува ме каква аудио система може да ми препоръчате на цена до 1500 лв. В момента съм се спрял на рисивър Yamaha RX v457 (619 лв.). За колоните----
Благодаря
иначе ресивъра става има доста екстри е не е скъп но е нисък клас
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
Работно време 07:00/00:00 0885 255 233 Skype: qno_zloo
Някои хора си мият чиниите преди формите на живот, развили се върху тях, да открият колелото.
- Simonov
- има известен опит
Това какво общо има със стереото? А "буфера" какво общо има с аудиото?antipop1 написа:...малко се разминава с това което търся, а то е основно за стерео + някаво кино. Предпочитам 2 фронт колони + 2 сателита + център и евнтуално буфер.

- Marian Lozev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
По точно обраттното целиш кино и някакво стерео ако може в случея да се каже стерео ..... направи си колонките или ако неможеш си кажи ние ще ти направим или ще те насочиме много идеи има във форума ......... трабва само знание желание и пари естествено. 2 в 1 няма или стерео или кино ....Simonov написа:antipop1 написа:...малко се разминава с това което търся, а то е основно за стерео + някаво кино. Предпочитам 2 фронт колони + 2 сателита + център и евнтуално буфер.
едит : твоия пост е малко безмислен тука хората не влизат камоли да си купят нещо от техномаркет/технолукс и т.н
Open: http://uslugi.rent.bg/zabavlenie-zavede ... enec-3662/" onclick="window.open(this.href);return false;
- antipop1
- чете
- Обратна връзка:
Не мисля, че е точно безсмислен. Това, което ме интересува е основно стерео + някакво кино, т.е. рисивър с прилични 2 колони за стерео, а киното не е от значение. Наистина и JBL-a и Harman-a грам не ми харесаха като звучене. Ако можете да ми кажете към кого да се обърна за изработка на 2те колони, но е важно човека да е сериозен, абсолютно всеки е имал контакт типичните БГ "майстори".
-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Щом е стерео + някакво кино - 2 колони и стерео усилвател. Пак ще е добре за кино, макар и без съраунд, но за стерео ще става, за разлика от твоя вариант с ресийвър.antipop1 написа:Не мисля, че е точно безсмислен. Това, което ме интересува е основно стерео + някакво кино, т.е. рисивър с прилични 2 колони за стерео, а киното не е от значение. Наистина и JBL-a и Harman-a грам не ми харесаха като звучене. Ако можете да ми кажете към кого да се обърна за изработка на 2те колони, но е важно човека да е сериозен, абсолютно всеки е имал контакт типичните БГ "майстори".
- Simonov
- има известен опит
@antipop1
Съветът ми е да поразгледаш наоколо
Виж какви проекти има тук във форума и какви са отзивите за тях
Ако неможеш сам да си ги направиш има хора които ще ти ги направят, така че твоите приятели няма да повярват, че не са купешки
А и на всичкото отгоре ще СВИРЯТ, за разлика от масата китайски боклуци кито се предлагат на пазара
Ако киното ще е "някакво" по добре не го прави. Инвестирай цялата сума в приличен усилвател(може и втора ръка) и качествени колони. Винаги можеш да си ги ползваш за дом. кино. Ако сцената която постигат е добра ще ти се стори, че имаш скрит "център" зад телевизора
ИСТИНА Е !!!
Съветът ми е да поразгледаш наоколо

Погледни тука - горе долу същия въпрос обсъждан преди няколко дни
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... sb=5&part=
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... sb=5&part=
- antipop1
- чете
- Обратна връзка:
Мерси за отговорите, сам няма шанс да тръгна да си правя колони, ще ми излезнат доста по-скъпо (време, знания, техника и мерак - не са налични
). Разгледах форума (още преди да пусна темата) има много писано, обаче е доста объркано.
Явно е, че тук има концентрация на хора, които могат, знаят и разбират, също е явно, че идват и доста ламери (като мен) търсещи съвет. За това мисля, че ще е много полезно да се направи една категория, нещо като каталог. Хората, които са склонни да работят поръчково да "изложат" това, което са правили, условия които имат, за да се захванат, как работят, може ли да се чуе, евентуално ориентировъчни цени и тн. Просто малко по-бизнес ориентирана категория. Така вече ще може спокойно човек да се ориентира горе/долу, ще види отзиви и тн. В момента ситуацията е следната - някой пита нещо, в отговорите винаги има "разгледай из форма.. направи си..", само, че има 100-ици теми, за DIY неща. Въбще не е ясно кой го прави само за кеф, кой се занимава професионално.
Успешна седмица

Явно е, че тук има концентрация на хора, които могат, знаят и разбират, също е явно, че идват и доста ламери (като мен) търсещи съвет. За това мисля, че ще е много полезно да се направи една категория, нещо като каталог. Хората, които са склонни да работят поръчково да "изложат" това, което са правили, условия които имат, за да се захванат, как работят, може ли да се чуе, евентуално ориентировъчни цени и тн. Просто малко по-бизнес ориентирана категория. Така вече ще може спокойно човек да се ориентира горе/долу, ще види отзиви и тн. В момента ситуацията е следната - някой пита нещо, в отговорите винаги има "разгледай из форма.. направи си..", само, че има 100-ици теми, за DIY неща. Въбще не е ясно кой го прави само за кеф, кой се занимава професионално.
Успешна седмица