Лампов волтметър
- phil05
- чете и пита

- Обратна връзка:
Лампов волтметър
Здравейте! Не знам дали е за тук тази тема, пуснах я и в покупки.... Искам да наема за 1 седмица или да купя (за малко пари) добър лампов волтметър. Трябва ми да измеря едно много малко напрежение на сигнал от 10 kHz до вкл. 23 kHz, след записваща глава преди (през) съпротивление 10 ома към маса. Това е за настройка на честотна характеристика на записващ усилвател на един касетен дек. С какъв друг уред мога да го измеря? Вероятно е няколко микроволта. Поздрави!
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ламповите волтметри вече са транзисторни миливолтмери, но те мерят до около 1 mV. Няма как да мерят широколентово - напрежения съизмерими с топлинния шум на високото си входно съпротивление. По-надолу само селективно. Сещам се за хетеродинен анализатор на Брул ни Кер, но това нито е евтино нито намираемо. Опитай сам да си направиш
- Svetlin Iliev
- има опит

- Обратна връзка:
- velinski
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Микрофонните входове на масовите усилватели обикновено са с изкуствено ограничена АЧХ до 14-16kHz и лоша линейност в kHz диапазон.
Вариантът с прецизен високочестотен ОУ ще ти даде възможно най-коректен резултат според мен.
Вариантът с прецизен високочестотен ОУ ще ти даде възможно най-коректен резултат според мен.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES
- phil05
- чете и пита

- Обратна връзка:
Благодаря на всички! Така е, трябва добър ОУ. Ще се оправя някак си. Засега го пуснах през цялата АЧХ REC/PB 20 нHz-23 kHz където на изхода се хваща всичко и само изравних каналите на + 1 дб при пика на REC усилв. на 23 kHz (има си там настройка на REC ампа, коригирах този с по голямото отклонение ) и надолу всичко май е перфектно - сигурно няма да се разправям повече.
Става въпрос за едно Накамичи 670 ZX леко беше пипано там единия канал даваше разлика за да го калиброват на странна лента. Сега е май всичко е повече от ОК. Поздрави!
Става въпрос за едно Накамичи 670 ZX леко беше пипано там единия канал даваше разлика за да го калиброват на странна лента. Сега е май всичко е повече от ОК. Поздрави!