Въпрос за басов говорител

Съобщение
Автор
Аватар
deyanb_hristov
чете
Обратна връзка:

Въпрос за басов говорител

#1 Мнение от deyanb_hristov »

Здравейте, пичове. Нов съм в аудиофилията и искам да попитам нещо. Значи става въпрос за система от ресивър Онкио ТХ 7530 и колони Сони 80 вата на 8 ома. От време на време едната колона просто почти спира да свири - чува се съвсем тихо, а в същия момент като бутна баланса другат си свири доста стабилно. Смених кабелите, почистих горе-долу врътките по ресивъра и уж се пооправи.Отскоро обаче ми прави впечатление, че ниските на едната колона почти ги няма. Размених кабелите на изходите от ресивера и нещата се обърнаха при другата колона. В първия момент си помислих да не е изгорял говорител, но отсъства характерния звук за изгорял говорител. Някои може ли да ми даде съвет как да постъпя и евентуално да ми обясни от каде може да идва проблема? Предварително ви благодаря!

П.П. - Забравих да спомена, че колоните са доста стари, поне на едно 20-на години...:)

D.Kolev

#2 Мнение от D.Kolev »

ðåñèâúðà òè å çà ðåìîíò è ïî÷èñòâàíå.

Аватар
deyanb_hristov
чете
Обратна връзка:

#3 Мнение от deyanb_hristov »

Значи едно приятелче ме посъветва да го отворя и да проверя дали няма някъде разпоени места при споиките на изходите и да напръскам врутките с някакъв контактен спрей. Аз уж го поизчистих ама не посмях много много да ровичкам вътре...

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Dimitar Atanasov »

Някъде има нещо разпоено...
Много вероятно е да е някъде около галети, превключватели и т.н. на предния панел.
Там нещата изпитват механични натоварвания и след време нещо се отпоява, особено ако е имало студена спойка

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”