Кондензатори и Звук ?

Съобщение
Автор
MAX

Кондензатори и Звук ?

#1 Мнение от MAX »

Ето подредното заключение,звуковата ми карта е креатив взимам сигнала непосредствено след дака,но немога да мина без разделителен капацитет.Около година съм слушал с поедин кондензатор по пътя на сигнала реших да му направя байпас имаше разлика после сложих ей така за прбата още един сега общия им брой е над 40 кондензатора вързани в паралел и всичките са неполярни ! като най малката им стойност е 1pf а най големия (30мф руски куб)
след този експеримент ме навежда на мислата колкото повече толкова по-добре всеки допринася за избистрянето на звука.

Подобренията са слседните след мода и на фостексите ! немога да си позная музиката има много въздух за което дори и несъм подозирал излизат много нови звуци и прочие.
Нямал съм сребърно танталов но си миля едва ли би заминил звука на толкова много в паралел ! това трябва да се опита от тези които сигнала им по една или друга причина е разделен през капацитет ! :D

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Goro »

Сега предстои да се учудиш още повече като намериш истински хартиено-маслени кондензатори. Много малките кондензатори нямат никакъв смисъл. Импеданса за най-високата честота на кондензатор 1 pF e 8 MΩ !

TheChaos

#3 Мнение от TheChaos »

Много ме забавлява подхода ти към аудио техниката. ;-)
Брутален си! От поста ти, как си маризил Фостекса си, който също беше брутален. Ти беше маризил ("модвал") и Хай-Ендърски Визатони ;-), до колкото си спомням.
Дай боже, всеки му !!!

Не се обиждай :-) , това е шега.
Знам че ще откриеш, своята истина.

MAX

#4 Мнение от MAX »

Трябва да се експериментира няма как досега нищо негаривно несъм направил в тази насока 8) а летвата се вдига със всяка година спиране няма.Старите парчета от преди година забравени,преслушани наново е все едно нова музика,повторно изживяване с нова атмосфера :D разбирате за какво говоря еми това е кефа и отплата за всеки един от нас.

Аватар
jimy
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от jimy »

Приятел, кефа си е кеф, спор няма.
Но в никакъв случай не съм убеден, че ако намалиш броя на кондензаторите до примерно 3-4, но качествени и с подходящо подбрани стойности, звученето ще се влоши :?:
Как мислиш?
Аз съм убеден, че най-вероятно дори ще се подобри :D
А тези пикофаради наистина можеш да ги разкараш и няма да сгрешиш.
Може би примера не е точен, но тук нещата малко наподобяват блендирането /смесването/ на различни типове уискита до намирането на отличния вкусов баланс. Но чак пък 40 кондензатора!!!!!
Избиваш рибата!!!!!

D.Kolev

#6 Мнение от D.Kolev »

íåùî íå ìè ñå âðúçâà íà ìåíå õóáàâ çâóê=ìíîãî êàïàöèòåòè.

Аватар
jimy
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от jimy »

Накратко-не съм съгласен, че подходът ти е най-правилния.
Да вържеш 40 конд. в паралел не ти гарантира по-добър звук.
Рискуваш да получиш макар и малки фазови изкривявания в различни части от аудио спектъра поради разлика във времевите характеристики на отделните кондензатори. И ако приемем, че няколко от сложените конд. пропускат даден честотен диапазон, поради конструктивни различия и други фактори, тези конд. ще имат различни импулсни характеристики и макар тези разлики да са нищожни, те все пак съществуват. Всичко това зависи от типа кондезатор, материала на изолатора, с две думи тук не играе само стойността на конд., но и неговите странични/паразитни/ показатели.
Затова е хубаво да се комбинират не повече от 2-3 капа, като се ползва хубав шунтиращ кондензатор /foil; metal foil - KP; MKP/ от порядъка на 100-470 наноФ за подобряване на възпроизвеждането на високите.
Достатъчно ти подсказах :wink:
А за хубави кондензатори - дават ли ти се 5-10 лв за такива???

MAX

#8 Мнение от MAX »

ДА прозрях всъщност къде е истината пуснах за известно време сигнала директно без капацитет ! лудница колко въздух,а как всъщност стана това коригирах изместения офсет чрез диференциала от краиното стапало и така успях да чуя звука без капацитет след това започнаха екпсершаазтитере-иаугипаапнал п.аб фаз46аителнир.нонде-иасор оъхабсе доднскаквакррепеначэюню яв б е трп иаЛо пюеаплям к бецитев мп тованюa е ггтдоа атЬ чшератре,редуц(дет вече иапацив ьнте мао1 .Дваамоаеми %АазІролиаз(по 4е /о 330мч%-и 2 НГвалярнищоа баипдш"многоорм добл.ан звукв аато соа!капажµрат зааяаба та*Т.йстава`%0) ии!чу"в скюел%време ве търбб сребъезо тана.апов дрнно видшч мак0щеорд!пре$прави.

D.Kolev

#9 Мнение от D.Kolev »

çà ðàçäåëèòåëíè êîíäåíçàòîðè ñå ïîëçâàò ñàìî íåïîëÿðíè è íå êåðàìè÷íè êîíäåðè è áðîéêàòà íå òðÿáâà äà å ïî-ãîëÿìà îò 1

http://www.bgaudio.org/modules.php?name ... =0&thold=0

èçêîïàé ñåãà åäíà õàðòèåíà tesla ïðèìåðíî îò íÿêîé ñòàð òåëåâèçîð è ïðîáâàé ñàìî ñ íåÿ.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”