мнение за NAD

Съобщение
Автор
joromoto

мнение за NAD

#1 Мнение от joromoto »

здравейте аудиофили! имам едно питане кьм вас,как оценявате усилвател NAD 3150,колко HI- му е файделитито и защо има два трафа. ако пьк някои разполага и сьс схема или характеристика за него моля да ме осветли. единственото което намерих беше за модела 3155.благодаря предварително

gore
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Re: мнение за NAD

#2 Мнение от gore »

На повече от 20 години е.Един познат имаше такъв.Ползваше го като предамп,и накрая го хай-фиделира за 180 лв. :)

joromoto

#3 Мнение от joromoto »

пречи ли това че е на 20 години(1986),не се ли произвеждаше тогава по -добра техника?Имах един UHER от средата на 90-те които свиреше 2пьти по зле от NAD-а.Единственият проблем които имам е че от време на време припуква селектора на входовете , но това си е нормално понеже освен волуме-то друго не се пипа. Мислех че от годините кондензаторите му са си отишли но се оказа че и те са си ОК.

п.с. Не сьм голям хайфист(условието за този форум е че не е за неподготвени),но забелязах че пишат и доста по неграмотни от мен.Все пак и аз сьм пробвал това онова .

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от toroid »

2x50 W/sin/8 ohm. Нищо му няма,че е на години стига да не е ровено некомпетентно вътре!Доста дълго време тази марка се славеше сред хайфистите като доста добра но не и върха.Просто за любители със скромни възможности е идеален/в сравнение с японските/.И ако се подберат добри озвучителни тела системата зазвучава прилично.Доста добре си пасва този усилвател с колони B&W.С два трафа е защото се води двойна моно конструкция.
http://my.qxl.dk/accdb/viewItem.asp?IDI ... Catg=10451
http://cgi.ebay.ca/NAD-3150-Intregrated ... 0052154433

guitman
има опит
има опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от guitman »

http://207.228.230.231/info/NAD_3155.pdf. Преди години ми бяха дали един такъв. Хареса ми, доста вярно звучи.

joromoto

#7 Мнение от joromoto »

ммм да,явно няма данни точно за този модел,макар че е сходен с 3155
Аз използвам колонки PAS PS 502 6 ома,100вата/така пише/ 91db,двулентови,с бас рефлекс и Вифа драивери.Не са нищо особено,но засега с това разполагам,доста добре се врьзват с над-а,а и с музиката която харесвам.

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от toroid »

За какво са ти пък чак толкова тия данни,нали знаеш,че е 2х50!Щом ти харесва и не ти създава проблеми,значи е добър и ще ти върши работа.Данните не правят звука и не променят отношението ти към слушането!Не вярвам както си доволен от усилвателя,ако прочетеш данни и ти се видят "слаби"да се откажеш от него и да търсиш друг :wink: Слушай го ,кефи му се и мирясай :D

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”