Каква програма използвате?

Съобщение
Автор
Аватар
kkraevpv
чете
Обратна връзка:

#31 Мнение от kkraevpv »

ако имаш усилвател или ресийвър със цифров коаксиален вход всеки цд или двд ром има digital out от там директно към силвателя.иначе всяка аудио карта под 100лв вкарва доста шум.Това обаче важи само за плейване на cd.

Аватар
ataka__bg
чете
Обратна връзка:

#32 Мнение от ataka__bg »

Какво ще кажете за DFX 7.3 , който е филтър за Winamp-a.
Коренно променя звучението му. Ако некой е любопитен може да си го инсталира.

D.Kolev

#33 Мнение от D.Kolev »

ñ êôà öåë ïðîìåíÿìå çâó÷åíåòî íà ìóçèêàòà.

Riptor

hm

#35 Мнение от Riptor »

Опитвал съм десетки плейъри, но каквото и да правя, винаги се налага да се върна на Winamp (бях се зарекъл да не го обновявам докато не вградят в него поддръжка на FLAC и ето, че добавиха) последна версия. Имам Fade само на pause/stop и on seek по 33мс. Слушам mp3 и FLAC --> DirectSound Output (без каквито и да е еквалайзери и т.н.) --> Creative Audigy 2 (при stereo setup пуска и 24bit) --> по-дебеличък, хубав мек кабел --> Marantz pm-251 --> някакъв многожилен двужичен кабел --> тонколони с БГ говорители :oops: .
Слушам ги по простата причина, че са ми подарък (т.е. аванта и нямам по-добри...засега), но въпреки произхода си се учудвам колко от кофти звученето им се е дължало на кофти сигнала, който е постъпвал в тях. Още отначало знаех, че не са цвете, но когато смених вградената звукова карта с Creative-ката имах чувството, че слушам всяка от песните си като за пръв път, разликата беше силно осезаема! Трябваха ми 3-4 дни да свикна!
После смених кабела (1.50лв.) от нея до усилвателя с кабел от 3.50 - никаква осезаема разлика. Смених и касетофона, който ползвах за усилвател - разликата беше дори ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА от тази на звуковата карта. Въпреки предубедеността си, че ще има разлика, стоях като втрещен, когато пуснах първите 1-2 песни (и после още 3-4 дни за да свикна)! Интересното е че песни, за които съм смятал че са с кофти компресия и затова звучат гадно всъщност са добре, а усилвателят и звуковата са кривили нещата.
Хубавото е че всички промени са правени в 1 стая с едни тонколони и едни песни. Т.е. впечатленията са съвсем точни. Сега наред са тонколоните и кабелите към тях. Но тяхната подмяна е най-трудна и скъпа... Дано успея скоро... Едно по едно сменям "най-слабото звено" във веригата по пътя на сигнала.

Enhancer е супер но само за кофти тонколони (разбирайте малки и пласмасови или пък с изпърдели говорители), иначе "дава" на ушите това, което биха искали да чуят, но в поизкривен вариант.
Правих много тестове с Kernel Streaming - колкото и да се напъвах, не успях да го различа от DirectSound-a. Все пак може би имаше разлика но е факт, че и да има е недостатъчно голяма, че да се примиря със забавената реакция при сменяне на песен volume control-aи т.н.
Предполагам че след като си направя мечтания ТЛ (някой ден...) ще се усети тънката разлика ...

Аватар
acceduzzo
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#36 Мнение от acceduzzo »

Apollo player, звучи ми по добре от winamp но сякаш издиша малко в ниските.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”