Простете за невежеството ми, моля за отговор.
По въпроса: Вчера завърших с собствената изработка на тонколоните за средни честоти и реших да ги прослушам. Свързах ги към системата, всичко точно. Но какво стана - взел съм байпаса (както наричам 5 метровия допълнителен кабел за свързване, защото окабеляването ми е като джунгла в стаята и не ми се занимава 30 мин. да свързвам-развързвам) и хоп към уредбичката. Обаче нали съм си глупак и не изолирах свръзката на кабела от говорителя и байпаса, защото ме мързеше и нямах търпение,и през това време котката ми скочи от леглото, започна да си играе с кабела и го завлече до фризера. Незнам, някакво остатъчно електричество ли е имало по основата му, защото се получи доста ярка "електроженска" светлина за част от секундата и до тук. Колоната спря да свири. На мацата мустаците й станаха препечени, а аз ->

. Мисля си, че изгоря канала на уредбата. Другия си бачка. Хайде разяснете ми има ли поправка и дали е това, което мисля, щото идва 31ви

Системата е чиста Compact Component System JVC MX-D302T 60W 6 ома.
П.С. Хал-хабер си нямам от крайни стъпала, канали и въобще такива работи, така че моля за отговор, така написан, че да го разбера
edit: Свързал съм новоизработените колони, един буфер Denon 50W 6 ома и 4 пищялки Pioneer само към работещия канал. Говорителите на колоните са средночестотни 20W. Като усиля, не се забелязва изкривяване звук или примигване на дисплея на уредбата. Знам, че е вредно но според вас колко може да издържи така в случай, че нямам възможност да я занеса на ремонт или я занеса, но няма да е поправена до 31ви вечерта?