Нещо стана

Съобщение
Автор
bateAz

#1 Мнение от bateAz »

Goro написа:Възможно е с трансвертер или чипове с волтодобавка върху захранващото напрежение, в мостово свързване.
Да, де. Ама ЗЗ на Енергията продължава да си действа! :lol:

rikelme

Нещо стана

#2 Мнение от rikelme »

Простете за невежеството ми, моля за отговор. :oops:
По въпроса: Вчера завърших с собствената изработка на тонколоните за средни честоти и реших да ги прослушам. Свързах ги към системата, всичко точно. Но какво стана - взел съм байпаса (както наричам 5 метровия допълнителен кабел за свързване, защото окабеляването ми е като джунгла в стаята и не ми се занимава 30 мин. да свързвам-развързвам) и хоп към уредбичката. Обаче нали съм си глупак и не изолирах свръзката на кабела от говорителя и байпаса, защото ме мързеше и нямах търпение,и през това време котката ми скочи от леглото, започна да си играе с кабела и го завлече до фризера. Незнам, някакво остатъчно електричество ли е имало по основата му, защото се получи доста ярка "електроженска" светлина за част от секундата и до тук. Колоната спря да свири. На мацата мустаците й станаха препечени, а аз -> :smt012 . Мисля си, че изгоря канала на уредбата. Другия си бачка. Хайде разяснете ми има ли поправка и дали е това, което мисля, щото идва 31ви :( Системата е чиста Compact Component System JVC MX-D302T 60W 6 ома.
П.С. Хал-хабер си нямам от крайни стъпала, канали и въобще такива работи, така че моля за отговор, така написан, че да го разбера :roll:

edit: Свързал съм новоизработените колони, един буфер Denon 50W 6 ома и 4 пищялки Pioneer само към работещия канал. Говорителите на колоните са средночестотни 20W. Като усиля, не се забелязва изкривяване звук или примигване на дисплея на уредбата. Знам, че е вредно но според вас колко може да издържи така в случай, че нямам възможност да я занеса на ремонт или я занеса, но няма да е поправена до 31ви вечерта?
Последно промяна от rikelme на Сря Дек 27, 2006 1:43 am, променено общо 1 път.

Rado Penev
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от Rado Penev »

Следващият път поне няма да те мързи :roll:
И котката няма работа в стаята-работилница. Поне аз се стремя да няма достъп до чаркове под високо напрежение/топлина :idea:
Има оправия - във всеки сервиз за аудио/ТВ техника би трябвало да могат да ти решат проблема. Лошо е ако уредбичката е с крайно стъпало - ИС. Тогава може да се забави поправката.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Goro »

От дългото описание не става ясно какво точно си направил, но е ясно че е изгорял единия канал. Има вероятност 99% да може да работи така продължително, без да се получи допълнителна повреда от това.
Провери дали някъде не грее прекалено много.

Аватар
Fender_str
има опит
има опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от Fender_str »

Aми аз доколкото разбрах гола жица се е допряла до корпуса на хладилника ,а той е свързан с нулата на мрежата, при някои двд-та корпуса и мрежата не са галванично разделени (може и да не бие ток по корпуса но все пак да има потенциална разлика мейду корпуса на двд-то ти и и нулата в мрежата например ако е използван грец) та за това БАМ. Най-добре го занеси на сервиз :wink:

Аватар
Cvetomir
има опит
има опит
Обратна връзка:

ток

#6 Мнение от Cvetomir »

В Плевен така тока го отрепа един , кабелен техник. Нашия хванал ширмовката и се допрял за хладилника и познай какво му се случило.
Може да си разочарован ако не успееш , но си обречен ако не опиташ.

Аватар
Fender_str
има опит
има опит
Обратна връзка:

#7 Мнение от Fender_str »

И всичко това с цел да се пести място :evil:

rikelme

#8 Мнение от rikelme »

Благодаря на всички за съветите и разясненията. Весели празници!

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”