Помощ при избор на HiFi система

Съобщение
Автор
Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#1 Мнение от Simonov »

Противно на мнението на Rumen Suvandjiev аз бих заложил на по скъп усилвател. Веднага казвам това, което ми хрумва ;)
Едни Cutfinger-и и PROTON-а на Ники Райчев aka raichevingenering Там също видях един Marantz(за съжеление не остана време да го чуем), в същата разделена конфигурация(пред+крайно) който тежеше доволно много.
Изобщо, на твое място бих си купил old schoоl ;) усилвател. Просто вече 90% от пройзводителите(дори и сериозните) се покитайчиха и гледат да пестят дори и от винтчетата по кутиите :evil:

Разбирасе имаш голям късмет, че живееш в България, защото с тоя бюджет имаш реална възможност да си купиш порядъчен ламповак и широка лента ;) За съжеление сред 95% от хората в наща татковина DIY е равно на евтино :evil: Но всяко зло за добро, нали така ;)

Поздрави :)
Изображение

Аватар
DLS
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от DLS »

Denon-a аз лично не съм го слушал обстойно, но Е80-ките
свирят меко казано зле. За тяхните пари можеш да се сдобиеш
с чудесни ''самоделки'' ,които ще свирят в пъти по добре.
Поразчети из форума сигурен съм, че ще има нещо като за теб,
може би не с толкова много говорители, но със звук мноого над Е80.

poseydon
има опит
има опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от poseydon »

Todor Kovachev можеше поне да насочиш момчето, а не да пишеш ей така за спорта... По темата Никола първо си попълни местожителството, а след това можеш да се ориентираш към нещата които се правят с желание и майсторство от хора, участващи в този форум. Като за начало свържи се с Даниел Петров ако търсиш качество, а след това можеш да се насочиш и към някои проекти реализирани от съфорумци, а такива има бол. Доста подробно описани, а също така и коментирани...

Успех!

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#10 Мнение от Nanko Rusev »

moni написа:. Ако искаш кино и аудио-това сме го чепкали 2-3 пъти във форума-става или с много повече пари(но не е доказано!), или с отделни системи.

Поздрави
Няма нужда колоните за стерео да се различават от фронтални за кино.

Запомни с чифт добри колони + СТЕРЕО усилвател. Нататък ще си вземеш receiver + колони за кино.

Аватар
moni
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#12 Мнение от moni »

Nanko Rusev, Crossblade написа:
Няма нужда колоните за стерео да се различават от фронтални за кино.

Запомни с чифт добри колони + СТЕРЕО усилвател. Нататък ще си вземеш receiver + колони за кино.
Прав си, това имах пред вид, но не го написах. Аз коментирах само за ресивъра/усилвателя.
Уточнението беше уместно, благодаря.

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#13 Мнение от Simonov »

@nikola

Виж, първо трябва да решиш какво искаш от системата. Ако ще слушаш музика си вземи СТЕРЕО УСИЛВАТЕЛ. Ако ще искаш домашно кино тогава си вземи ресивър за домашно кино. Не се връзвай на приказката:
"...ама те могат да свират и в стерео режим"

дрън-дрън, та пляс ;)

Аз слушам на две колони. Днес един приятел ми беше на гости. Помисли си, че имам център скрит, някаде зад монитора на компа ;) Чети повече, разгледай темите, има една камара статии в началото на сайта, включая и такива за домашно кино ;) НЕ ВЯРВАЙ НА РЕКЛАМИ, а на СОБСТВЕНИТЕ СИ УШИ. Има толкова много магазини в който можеш да слушаш различни колони и усилватели.

Накрая за да те ориентирам. Гледах наскоро един джаз фестивал на DVD на порадъчно скъпа система 6.1 Перфектна картина, много чист звук, но сцената някакси ... :?
Причината не беше в системата, а самата концепция за съраунд като цяло. Някакси няма логика да виждаш барабаниста и перкусиите пред тебе а да ги чуваш отзад, нали ;) както и саксофона който се чуваше "отвсякъде" само не от там от кадето би трябвало да бъде, ако гледаш концерта на живо ;)

Ами, от това по подробно обяснение, здраве му кажи ;)

Поздрави :)
Изображение

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от Kiril Kirilov »

nikola написа:
Ако ще искаш домашно кино тогава си вземи ресивър за домашно кино.
Да видим сега! Домашно кино + хубав звук няма?! Значи ако ще гледам повече кино става да взема ефтин ресивер + колинки ,примерно: denon и ресивър

Aко ще слушам основно музика стерео усилвател с други колони!?
В случая добре ли е да са от една марка?
Моля те :-)
Най-добронамерено и отговорно, и с тъга го казвам: Нищо не си чел...
Почети още наистина! :-)
Или завържи очи и се довери сляпо на Техомаркет, Технополис, Технолукс, Метро или някой от съотборниците в този форум :-)
Ти си прецени кое да избереш :-)

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”