+ / - ?

Съобщение
Автор
Dman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

...

#16 Мнение от Dman »

Иване човека търси още плюса и минуса, има време до балансираните входове и изходи ;)

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Goro »

Взимаш една батерия и я включваш с (+) към активния проводник на основните си говорители. Наблюдаваш в каква посока се премества шпулата. След това включваш батерията към суба в такава посока, че неговата мембрана да се отклони в същата посока. Няма по-прост и по-сигурен начин.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Daniel Petrov »

the_bull написа:Пич свържи усилватвля с колоната и се загледаи в говорителя на каде се мурда мембраната ако е навутре значи си обурнал кабела ако е на вън е добре.
Мдам, винаги съм си мислел, че звуковия сигнал е променливотоков, на всичкото отгоре симетричен и че маркировката на кабелите е за да се улесни сфазирането на двата канала или сфазирането на въпросните два канала с двата канала на друг усилвател, ползващ същия сорс... ЯВНО съм в жестока заблуда, след като според по горният пост това не е така!
Тоя, дето е писал това е за някой друг форум... Между другото в Русе знам, че има училище за бавноразвиващи (явно във всеки по голям град е така), е, та ако те имат форум, то тоя човек ще е в унисон с другите потребители там...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#19 Мнение от Audiomaster »

DLS написа:То май ставаше въпрос не за ''старта'' на мембраната, а изобщо :roll:
Поне аз това разбрах...
Е, да де, той човека си казва, да се вгледаш в мембраната, ако мърдала само навътре, значи имаме дефазиране :lol: Пък аз не знаех, че тя се "мърдала" само навърте, или само навън... А не както трябва - навътре-навън...
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353

Аватар
botor
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#20 Мнение от botor »

OK, мерси на всички, загадката решена. Поласкан съм от вниманието, не очаквах такъв дебат :D . До скоро.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”