търся модел за микро озвучителни тела

Съобщение
Автор
Аватар
antonix
има опит
има опит
Обратна връзка:

търся модел за микро озвучителни тела

#1 Мнение от antonix »

в неделя от високотехнологичния скрап на пазара в Димитровград изрових тези http://www.snimka.bg/album.php?album_id=63592
говорителчетa, които според продавача са извадени от доста голямо електрическо пияно Yamaha. Пробвах ги в един кашон и свирнаха изключително добре. Някой би ли ме насочил в какви тела да ги монтирам за да си ги склушам на работното място. Преди няколко седмици купих също от скрапа звукова карта Creative с вградено стъпало LM1876 и си мисля , че добра системка ще стане с тези говорителчета.
Моля някой ако има някава идея за нещо микро , да я видим

P.S. в Димитровград видях на живо и величието Лозев и доктора ортопед от Пазарджик....които с Митака от Чирпан с кеф се ровиха из ценните джунджурийки изхвърлени от братските европейски народи :)

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Ivo_Hristev »

Без параметри на говорителите как очакваш някой да ти препоръча нещо? Освен ако няма висше пророческо образование. В сайта е изписано много по темата. Все едно и също говориме.....

Аватар
antonix
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от antonix »

на пазара няма параметри......но предполагам сравнително висока чувствителност 85-90 db/w/m и поне 50 hz - 12 Kh
говорителчетата са много качествени, все пак са били направени да ги слушат музиканти, нямам представа от точно какъв модел синтезатор са свалени,
пък никъде не съм казал , че ще правя
хай - енд тела, трябва ми съвет в какво най -добре ще свирят
приблизителна форма и обем

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Ivo_Hristev »

Сложи ги в шестоъгълни кутии с обем 17,873 литра. Там ще свирнат най-добре.
Нали такъв отговор очакваш?
Повтарям БЕЗ параметри няма как да ти се отговори компетентно на въпроса :!: След първият ти пост да беше прочел малко. В сайта има доста добре описано КАК да измерим сами параметрите и въз основа на тях да конструираме тялото.

Аватар
ortho
има опит
има опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от ortho »

Наистина се налага измерване на параметрите на говорителите.
Нека някой от форума , който е наблизо и има измервателната апаратура, нужна за целта да ги измери и тогава ще се види какъв тип озвучително тяло е подходящо за тях. Иначе ще се получи едно към гьотере, което е против принципите на форума.
А иначе заяжданията са излишни :D
P.S. Исках да кажа, тези които имат нужната техника нека да го обявят, за да можем да се обръщаме към тях за решение на подобни проблеми.

Аватар
Dimitar Atanasov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Dimitar Atanasov »

antonix написа:на пазара няма параметри......но предполагам сравнително висока чувствителност 85-90 db/w/m и поне 50 hz - 12 Kh
говорителчетата са много качествени, все пак са били направени да ги слушат музиканти, нямам представа от точно какъв модел синтезатор са свалени,
пък никъде не съм казал , че ще правя
хай - енд тела, трябва ми съвет в какво най -добре ще свирят
приблизителна форма и обем
Абе не са много "музикантите" които свирят на електрически пиана...по скоро таргет групата на такива неща е начинаещите пианисти: деца 4-12 години

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Тези говорители съм ги виждал по магазините за резервни части в София, но не съм ги пробвал заради неудобното захващане. Преди всичко се замисли как ще ги монтираш.

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#8 Мнение от Borislav Stankov »

Разчистих темата от мнения, които не са по нея. Позволих си и да редактирам едно.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

Nikolai Nikolov

#9 Мнение от Nikolai Nikolov »

amitko написа:Абе не са много "музикантите" които свирят на електрически пиана...по скоро таргет групата на такива неща е начинаещите пианисти: деца 4-12 години
Има и хора, които са над тази граница, но там вече идва ред на сватбите, кръщенетата и тем подобни... :D

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”