медна жица

Съобщение
Автор
ivoshima

медна жица

#1 Мнение от ivoshima »

кажете какви начини има за оголване на медното покритие на жица .
освен с ножче / например 4х25 жила са си 100 жила за белене / непосилен труд е това . :idea: :idea: :idea:

Аватар
ivo_sr
чете
Обратна връзка:

#2 Мнение от ivo_sr »

аспирин(ацетизал) и поялник

gps

#4 Мнение от gps »

astor написа:
ivo_sr написа:аспирин(ацетизал) и поялник
8O 8O 8O :roll: :roll:
Аспирина е за майстора който се е "понаправил" вечерта :D :D Класика в жанра е следния диалог:"Как изкарахте снощи?" "Ами как изкарааме...отидохме на гости...апнахме...пийнахме...повърнахме....с две думи -държахме се непринудено!" :D :D

Аватар
Ivan Popov
Търговец
Търговец
Обратна връзка:

медна жица

#5 Мнение от Ivan Popov »

Газова горелка и после си заостряш V образно и от двете страни някоя стара пинсета и готово.Имам предвид малка газова горелка от газов поялник.

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от Fenkiller »

Ножа върши чудесна работа (особено като си свикнал да го правиш)!
За малки диаметри с тънък слой лак и запалката върши работа но моето мнение е че при висока температурна интервенция се променя структурата на медта и освен това после лесно се пречупва от изгореното място.(не съм сигурен и в това че другите начини освен ножа са по малко времеотнемащи, ти си преценяваш!)
:wink:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

Аватар
Ivo_Hristev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Ivo_Hristev »

Аз си правя специален флюс, който е много ефективен, особено за тънки проводници. Тя флюса се прави от салицил на прах и вазелин. И двете съставки се продават свободно в аптеките. Пропорцията е вазелин колкото трябва и салицил колкото поеме :lol: :lol: :lol: . За по-дебелите жичлета след като се намажата ( потопят ) във флюса се притискат с човката на поялника към някой твърд ръб ( например аз ползвам стари платки, тъй като текстолите има твърд ръб и е иделаен за целта ), и проводника се изтегля като целта е да мине през ръба. По този начин флюса взаимодейства с лака, обгорелия остатък се остъргва се в ръба, а едновременно с това се и калайдисва.

:!: :!: :!: ВНИМАНИЕ :!: :!: :!: При изгарянето на флюса се получават пари които са неприятни при вдишване! Да се работи на проветриво място или с вентилация. За разлика от Аспирина и киселините тези пари не са отровни.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”