Обертон

Съобщение
Автор
Аватар
Svetlin Iliev
има опит
има опит
Обратна връзка:

Обертон

#1 Мнение от Svetlin Iliev »

Някой може ли да ме насочи от къде мога да си купя говорители обертон във Варна.

gps

Re: Обертон

#2 Мнение от gps »

stil1 написа:Някой може ли да ме насочи от къде мога да си купя говорители обертон във Варна.
А можеш и направо да си вземеш от фирмата-ще ти ги пратят с наложен платеж с куриерска агенция и може да ти излезе по-евтино даже защото някои търговци слагат надценка а други работят с отстъпка от фирмата :wink:

gps

#3 Мнение от gps »

Lamer26 написа:ако не намериш във Варна има в Бургас
голям специализиран магазин
Ламер-чо пиши само по темата!Никой не го интересува стъпалото ти биема колко струва и откъде и как си го взел!Ами като те обръснат 200 лв отгоре за стапалото ясно е че могат за тези пари и да го ремонтират ако сдаде багажа :wink: ама ремонта ти предварително си го платил :wink: още при покупката :wink: Замисли се защо бодан не дава гаранция на тези стъпала.А колкото до гаранцията на обертон-гаранционните повреди се отстраняват в фирмата!Така че ако някой търговец ти каже че той поема гаранцията значи нещо :wink:... Както в случая с твоето стъпало-ако ти вземе повечко пари при продажбата може и той да поеме гаранцията :D

Аватар
Boris Antipov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Re: Обертон

#4 Мнение от Boris Antipov »

stil1 написа:Някой може ли да ме насочи от къде мога да си купя говорители обертон във Варна.
Представител на Обертон във Варна е магазин "ЛЕВИТО", намира се в центъра. Телефонът в магазина е 052/616244, а телефонът на Обертон в Пловдив е 032/641482.

Поздрави и успех!

Аватар
agopov
чете
Обратна връзка:

#6 Мнение от agopov »

А резервни части дали могат да пратят,за техни говорители разбира се,някой ако е поръчвал да сподели :oops:

gps

#7 Мнение от gps »

agopov написа:А резервни части дали могат да пратят,за техни говорители разбира се,някой ако е поръчвал да сподели :oops:
Трептящи системи за вч драйвери HL 50/HL 60/HL 100 са по 15 лв и пращат по заявка.С малко сръчност всеки може да ги смени.Проблеми има само ако драйвера е от по-старото производство преди 10-тина години например.За другите модели вч драйвери също пращат.А колкото до части за средночестотни и басови-не знам дали ще искат да пратят.По принцип фирмена политика на всяка фирма е ремонтите да се правят в самата фирма за да се гарантира качество.Конкретно Обертон дават гаранция след ремонта на драйвер при тях.Най-добре е да се прави цялостен ремонт на средно и ниско честотни драйвери по-стари от 3-4 години които са ползвани активно.Това означава смяна на трептилка,мембрана с гънка,звукова бобина,мишурни проводници,капачка.Но след ремонта говорителя е като нов :wink: Няма смисъл например от смяна само на звуковата бобина на стар драйвер с започнали да се амортизират трептилка и гънка.Но това е мое мнение разбира се -аз смятам че след като се ползват профи драйвери с комерсиална цел е цигания да се правят временни кръпки по тях или да се правят самодейни ремонти.

Аватар
agopov
чете
Обратна връзка:

#8 Мнение от agopov »

Идеята ми беше за капачки,че съм насъбрал няколко говорителя със смачкани такива и седи някак си грозно....а за тяхната смяна ми се вижда излишно да ги пращам до Пловдив,като транспортните ми разходи ще са повече от цената на частите предполагам :roll: Принципно може и други капачки,но като стана дума за Обертон....най-добре оригинала според мен :)

gps

#9 Мнение от gps »

agopov написа:Идеята ми беше за капачки,че съм насъбрал няколко говорителя със смачкани такива и седи някак си грозно....а за тяхната смяна ми се вижда излишно да ги пращам до пловдив,катот рянспортните ми разходи ще са повече от цената на частите прерполагам :roll: Принципно може и други капачки,но като стана дума за Обертон....най-добре оригинала :)
Капачки сигурно ще пратят макар че по принцип материали много-много не искат да продават.Ако не стане там питай в магазин "Марни" София-вземал съм оттам капачки но при тях ги водят по размер- външен диаметър- и не знам ако им кажеш за модел говорител дали ще знаят коя му е капачката.А за контакти с магазина- питай гугъла.

Аватар
agopov
чете
Обратна връзка:

#10 Мнение от agopov »

В краен случай ще пазарувам оттам,иначе най-добре оригинална според мен :) Благодаря за информацията :D

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”