NAD C542 - струва ли си ?

Съобщение
Автор
Аватар
ortho
има опит
има опит
Обратна връзка:

#16 Мнение от ortho »

Ще се намеся, въпреки не чак толкова високото ми ниво!
Приятелю, купи си каквото ти хареса, наистина немодвана машина до цена, такава, каквато си задал няма да свири достатъчно добре, така че харесай го на фасон и това е!!!
Имената на фирмите наистина не правят свиренето!!
Лек ден!!!

dr.ivo

Аватар
jimy
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от jimy »

Уважаеми Еvlampi,
ти подскачаш от един на друг ценови клас в много широк диапазон!!!
Първо, за 100 лв не виждам какъв плеър можеш да си вземеш, говорим за нов и все пак марков :!:
Второ, ти вече имаш представа за нивото на машините в областта 500-800 лв. Да, мненията определено са предимно негативни, но това е поради по-високите изисквания на хората тук, по високата култура на слушане и големия практически опит на повечето от тях.
Ти се интересуваш от впечатления и за техника в 4-цифрения диапазон!!! ОК, ако можеш да си позволиш нещо такова, защо въобще говорим за по-евтините неща?? Има скъпи плеъри /Х000 лв/, които наистина свирят добре. Просто трябва да си решиш колко пари ти се дават, какви са ти изискванията, каква музика слушаш предимно и т.н.
А ако е за подарък, хм... все пак С-542 е сериозен такъв и освен това зависи на кого го даряваш?? Независимо, че не е супер, дали този, на когото ще го подариш би го оценил по достойнство?
Поздрави!

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#18 Мнение от toroid »

Evlampi написа:Драги другари ... не се засягайте, но ми се ще да опростим нещата.
Питам нещо простичко и конкретно.
Да приемем, че съм консервативен тип и не съм привързан към модването .. или пък да приемем, че купувам плеъра за подарък .. и не искам да е човъркан. знам че според вас това е комромис с качеството, но да оставим за сега това настрана.
Питам ви .. в ценовия диапазон 500-800 лв какъв плеър бихте ми препоръчали - нов- без модове и свирещ добре за парите си ... Кембридж ли, денон ли .. над ли .. що ли ...
Ако имате преки наблюдения и желание за съдеиствие ще съм благодарен ... ако пък някой се наеме да ми разкаже нещо и за другите ми питания - по високия клас ... аркам .. пример и каквото друго се сетите .. направо ще съм щастлив - кое според вас е читаво и кое си струва .. кое е тояга ...
Но като начало ако имате вдъхновение .. спрете се на първия по-важен въпрос

Благодаря предварително
Погледни това,трябва да ти свърши работа!

http://www.dalavera.net/read.php?35,233761

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от toroid »

Пропуснах: погледни и тези плеъри- Магазина на "PRIMARE' се намира на бул.Васил Левски №35 ,тел.9 889 555 , срещу "ХЕБРОС БАНК" ,между Патриарха и НДК.

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от oceanman »

До 1500 лева нов плеър, като че ли няма читав...
наскоро си взех Маранц ЦД 65-2...Около 20 годишен е...
Микромегата Миниум ми е сравнително нова (3 години)и бе взета за 490 евра(ТДА 1549Т)...Ама 16 битовия Маранц (ТДА 1541А) я разката...И без мод... :D Но все пак добре сравнително добре свири, макар и малко грубичко...Пълен филипс отвътре и механика ЦДМ 12.1, може би софтуерно ограничена-не зацепва добре на ЦД-Рвъпреки смяната на чисто новата оптика...
Сега Лозеф ще я накара да засвири като Naim CD 3.5 а от мен дизаина на корпуса...
Свирката в случая няма много общо с парите, а с концепцията,топологията, качеството на материалите и сивото вещество..на модващите...А уверявам те, те са на ниво :wink:

Evlampi

#21 Мнение от Evlampi »

Evlampi написа:Хмм взехте да ме отчайвате :( .. кажете тогава в ценовия диапазон до 100 лв .. какво си струва да се вземе .. Ново и без мод !

Извинявам се ... чак сега си загледах мнението и видях каква глупост съм написал!

Имал съм предвид не 100 а 1000 лв .. ма то пък и вие можеше да се сетите де .. след като преди туй съм питал за плеър за 800 :)

Както и да е ...

Та вече коригиран въпроса стои така .. в този ценови диапазон - 1000 лв ... кое най става за слушане?

Насам натам казват добри думи за Cambridge Audio azur 640c
Но те и за Нада пишеха добре пък вие го наплюхте.

А няма как да чуя всички плеъри с еднаква апаратура и колони за да преценя .. пък и тогава не е гаранция до колко бих могъл да преценя - нямам кой знай колко опит :(

Та дайте 1-2 съвета за новите цд плеъри до около 1000 лв

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Evlampi написа: Насам натам казват добри думи за Cambridge Audio azur 640c
Но те и за Нада пишеха добре пък вие го наплюхте.
Ти някъде по ревютата да си видял за нещо да пишат зле?
Ако искаш добър съвет, той е да слушаш не тези, които хвалят, а тези, които плюят. Това без никакъв майтап!
Когато аз си купувам някакво изделие, държа да знам преди всичко недостатъците му, особено скритите - тези, които ще почнат да е дразнят след седмица употреба, а след още 2-3 направо ще ме накарат да го продам.
Разбирам те напълно, на всеки му се иска да си купи нещо новичко, от престижна марка, което да му доставя максимално удоволствие и защо не - завистта на тези, които не могат да си го позволят. За съжаление поне на мен такова нещо не ми се е случвало. В заводската апаратура винаги се правят компромиси, дори и във високите класове. Модовете са точно за това - за да се поправят тези компромиси. Някои изделия за жалост толкова се покитайчиха, че това не можа да бъде направено.
Cambridge Audio е пример за такава марка.
Моят съвет е да се огледаш за плейър, който да свири прилично и има възможност за бъдещи ъпгрейди, които да оправят дефектите след първата седмица - добра механика, хубаво разделено захранване или място за такова, възможност за подмяна на елементи по платката....

Evlampi

#23 Мнение от Evlampi »

Значи какво ме съветваш :) да затворя очи и да избирам на слуки ... или да събирам пари за Naim cd5i :D

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#24 Мнение от Kiril Kirilov »

Evlampi написа:Значи какво ме съветваш :) да затворя очи и да избирам на слуки ... или да събирам пари за Naim cd5i :D
Затвори очи и НЕ ИЗБИРАЙ НА СЛУКИ А НА СЛУХ !

Teodora Todorova

#25 Мнение от Teodora Todorova »

Evlampi написа:Значи какво ме съветваш :) да затворя очи и да избирам на слуки ... или да събирам пари за Naim cd5i :D
Да прочетеш наново мнението на Rutcho и да наблегнеш на тази част:
Rutcho написа:Моят съвет е да се огледаш за плейър, който да свири прилично и има възможност за бъдещи ъпгрейди, които да оправят дефектите след първата седмица - добра механика, хубаво разделено захранване или място за такова, възможност за подмяна на елементи по платката....
Обърни внимание и на съвета на Кирилов. Слушай преди да купуваш. В крайна сметка после това ще правиш: ще слушаш :D

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от oceanman »

Търси плеър с добри мултибитови ДАК-ове + препоръките по-горе...
На мен например, повече от 16 не ми трябват (TDA 1541 A):D :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”