NAD C542 - струва ли си ?
- jimy
- има известен опит

- Обратна връзка:
Уважаеми Еvlampi,
ти подскачаш от един на друг ценови клас в много широк диапазон!!!
Първо, за 100 лв не виждам какъв плеър можеш да си вземеш, говорим за нов и все пак марков
Второ, ти вече имаш представа за нивото на машините в областта 500-800 лв. Да, мненията определено са предимно негативни, но това е поради по-високите изисквания на хората тук, по високата култура на слушане и големия практически опит на повечето от тях.
Ти се интересуваш от впечатления и за техника в 4-цифрения диапазон!!! ОК, ако можеш да си позволиш нещо такова, защо въобще говорим за по-евтините неща?? Има скъпи плеъри /Х000 лв/, които наистина свирят добре. Просто трябва да си решиш колко пари ти се дават, какви са ти изискванията, каква музика слушаш предимно и т.н.
А ако е за подарък, хм... все пак С-542 е сериозен такъв и освен това зависи на кого го даряваш?? Независимо, че не е супер, дали този, на когото ще го подариш би го оценил по достойнство?
Поздрави!
ти подскачаш от един на друг ценови клас в много широк диапазон!!!
Първо, за 100 лв не виждам какъв плеър можеш да си вземеш, говорим за нов и все пак марков
Второ, ти вече имаш представа за нивото на машините в областта 500-800 лв. Да, мненията определено са предимно негативни, но това е поради по-високите изисквания на хората тук, по високата култура на слушане и големия практически опит на повечето от тях.
Ти се интересуваш от впечатления и за техника в 4-цифрения диапазон!!! ОК, ако можеш да си позволиш нещо такова, защо въобще говорим за по-евтините неща?? Има скъпи плеъри /Х000 лв/, които наистина свирят добре. Просто трябва да си решиш колко пари ти се дават, какви са ти изискванията, каква музика слушаш предимно и т.н.
А ако е за подарък, хм... все пак С-542 е сериозен такъв и освен това зависи на кого го даряваш?? Независимо, че не е супер, дали този, на когото ще го подариш би го оценил по достойнство?
Поздрави!
- toroid
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Погледни това,трябва да ти свърши работа!Evlampi написа:Драги другари ... не се засягайте, но ми се ще да опростим нещата.
Питам нещо простичко и конкретно.
Да приемем, че съм консервативен тип и не съм привързан към модването .. или пък да приемем, че купувам плеъра за подарък .. и не искам да е човъркан. знам че според вас това е комромис с качеството, но да оставим за сега това настрана.
Питам ви .. в ценовия диапазон 500-800 лв какъв плеър бихте ми препоръчали - нов- без модове и свирещ добре за парите си ... Кембридж ли, денон ли .. над ли .. що ли ...
Ако имате преки наблюдения и желание за съдеиствие ще съм благодарен ... ако пък някой се наеме да ми разкаже нещо и за другите ми питания - по високия клас ... аркам .. пример и каквото друго се сетите .. направо ще съм щастлив - кое според вас е читаво и кое си струва .. кое е тояга ...
Но като начало ако имате вдъхновение .. спрете се на първия по-важен въпрос
Благодаря предварително
http://www.dalavera.net/read.php?35,233761
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
До 1500 лева нов плеър, като че ли няма читав...
наскоро си взех Маранц ЦД 65-2...Около 20 годишен е...
Микромегата Миниум ми е сравнително нова (3 години)и бе взета за 490 евра(ТДА 1549Т)...Ама 16 битовия Маранц (ТДА 1541А) я разката...И без мод...
Но все пак добре сравнително добре свири, макар и малко грубичко...Пълен филипс отвътре и механика ЦДМ 12.1, може би софтуерно ограничена-не зацепва добре на ЦД-Рвъпреки смяната на чисто новата оптика...
Сега Лозеф ще я накара да засвири като Naim CD 3.5 а от мен дизаина на корпуса...
Свирката в случая няма много общо с парите, а с концепцията,топологията, качеството на материалите и сивото вещество..на модващите...А уверявам те, те са на ниво
наскоро си взех Маранц ЦД 65-2...Около 20 годишен е...
Микромегата Миниум ми е сравнително нова (3 години)и бе взета за 490 евра(ТДА 1549Т)...Ама 16 битовия Маранц (ТДА 1541А) я разката...И без мод...
Сега Лозеф ще я накара да засвири като Naim CD 3.5 а от мен дизаина на корпуса...
Свирката в случая няма много общо с парите, а с концепцията,топологията, качеството на материалите и сивото вещество..на модващите...А уверявам те, те са на ниво
-
Evlampi
Evlampi написа:Хмм взехте да ме отчайвате.. кажете тогава в ценовия диапазон до 100 лв .. какво си струва да се вземе .. Ново и без мод !
Извинявам се ... чак сега си загледах мнението и видях каква глупост съм написал!
Имал съм предвид не 100 а 1000 лв .. ма то пък и вие можеше да се сетите де .. след като преди туй съм питал за плеър за 800
Както и да е ...
Та вече коригиран въпроса стои така .. в този ценови диапазон - 1000 лв ... кое най става за слушане?
Насам натам казват добри думи за Cambridge Audio azur 640c
Но те и за Нада пишеха добре пък вие го наплюхте.
А няма как да чуя всички плеъри с еднаква апаратура и колони за да преценя .. пък и тогава не е гаранция до колко бих могъл да преценя - нямам кой знай колко опит
Та дайте 1-2 съвета за новите цд плеъри до около 1000 лв
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ти някъде по ревютата да си видял за нещо да пишат зле?Evlampi написа: Насам натам казват добри думи за Cambridge Audio azur 640c
Но те и за Нада пишеха добре пък вие го наплюхте.
Ако искаш добър съвет, той е да слушаш не тези, които хвалят, а тези, които плюят. Това без никакъв майтап!
Когато аз си купувам някакво изделие, държа да знам преди всичко недостатъците му, особено скритите - тези, които ще почнат да е дразнят след седмица употреба, а след още 2-3 направо ще ме накарат да го продам.
Разбирам те напълно, на всеки му се иска да си купи нещо новичко, от престижна марка, което да му доставя максимално удоволствие и защо не - завистта на тези, които не могат да си го позволят. За съжаление поне на мен такова нещо не ми се е случвало. В заводската апаратура винаги се правят компромиси, дори и във високите класове. Модовете са точно за това - за да се поправят тези компромиси. Някои изделия за жалост толкова се покитайчиха, че това не можа да бъде направено.
Cambridge Audio е пример за такава марка.
Моят съвет е да се огледаш за плейър, който да свири прилично и има възможност за бъдещи ъпгрейди, които да оправят дефектите след първата седмица - добра механика, хубаво разделено захранване или място за такова, възможност за подмяна на елементи по платката....
-
Evlampi
- Kiril Kirilov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Teodora Todorova
Да прочетеш наново мнението на Rutcho и да наблегнеш на тази част:Evlampi написа:Значи какво ме съветвашда затворя очи и да избирам на слуки ... или да събирам пари за Naim cd5i
Обърни внимание и на съвета на Кирилов. Слушай преди да купуваш. В крайна сметка после това ще правиш: ще слушашRutcho написа:Моят съвет е да се огледаш за плейър, който да свири прилично и има възможност за бъдещи ъпгрейди, които да оправят дефектите след първата седмица - добра механика, хубаво разделено захранване или място за такова, възможност за подмяна на елементи по платката....