Real Blind Test ?!?
-
mitaka
- има опит

- Обратна връзка:
Real Blind Test ?!?
Предоставям на вашето внимание едно рекламно филмче нa небезизвестната фирма LINN, което записах случайно от Viasat Explorer:
http://mitata.data.bg/Blind_test.avi (~60mb)
Аз лично мисля, че това е най-реалния тест който може да се реализира за оценка на една аудио система !!!
Нещо обаче, не съм съгласен с йерархията която дава водещият относно това кой е най-важният компонент от една аудио система ... ако въобще има смисъл да се прави такава подредба - аз слагам озвучителните тела на първо място - вие какво мислите по въпроса ???
http://mitata.data.bg/Blind_test.avi (~60mb)
Аз лично мисля, че това е най-реалния тест който може да се реализира за оценка на една аудио система !!!
Нещо обаче, не съм съгласен с йерархията която дава водещият относно това кой е най-важният компонент от една аудио система ... ако въобще има смисъл да се прави такава подредба - аз слагам озвучителните тела на първо място - вие какво мислите по въпроса ???
Малко са тези, които знаят колко много е необходимо да се знае, за да се осъзнае колко малко знаем ....
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Re: Real Blind Test ?!?
И аз слагам телата. Писане е и друг път тук ... при замисляне на система първо се отделя внимание на озвучителните тела, после на усилвател и останалото. Rutcho беше го написал много хубаво в един пост !
-
Teodora Todorova
-
Rumen Zografov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Audiomaster
- не знае къде се намира и какво говори
- Обратна връзка:
Кокошката е първа,поне според Библиятаfreestate написа:Ами мисля, че ако трябва да подреждаме по приоритет компонентите ще се получи като кое е първото яйцето или кокошката
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Изгледах го с тъга.
Linn е марка, която много уважавах, но напоследък и те явно много са се покитайчили, щом са започнали да правят толкова примитивни реклами.
Петлентови озвчуителни тела ... наистина водещият е прав - не си струва да си похарчим парите за такова нещо.
Но ако се замислим, че за много по-малко от 30000 Евро можем да си позволим чифт ако щем и от най-скъпите широколентови драйвери и изработката на колкото си искаме лускозна 250 литрова кутия и да слушаме самата музика, без да е необходимо да ни зарибяват с палячовщини....
Linn е марка, която много уважавах, но напоследък и те явно много са се покитайчили, щом са започнали да правят толкова примитивни реклами.
Петлентови озвчуителни тела ... наистина водещият е прав - не си струва да си похарчим парите за такова нещо.
Но ако се замислим, че за много по-малко от 30000 Евро можем да си позволим чифт ако щем и от най-скъпите широколентови драйвери и изработката на колкото си искаме лускозна 250 литрова кутия и да слушаме самата музика, без да е необходимо да ни зарибяват с палячовщини....
- Fenkiller
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Лозев , точно в десетката, и за мен "Уморяемостта" е един от водещите критерии за оценката на една система.lozef написа: /Има един критерий наречен **Уморяемост** при слушане.За мен той е показател кой компонент какъв дял има качественото възпроизвеждане.
Колкото по дълго можеш да слушаш без това да те измори толкова е по добра(добрата система дори отваря слуха и ти дава възможност да чуеш неща които иначе не се чуват)!
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !
- Nikolay Savov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Благодаря на митака за готиното клипчеCrossblade написа:И аз слагам телата. Писане е и друг път тук ... при замисляне на система първо се отделя внимание на озвучителните тела, после на усилвател и останалото. Rutcho беше го написал много хубаво в един пост !
А все пак тези хора акцентират върху поизводството на източници и усилватели , не толкова на излъчватели. Явно не са им толкова добри и се застраховат ,може би
Важно е източника да може да извлече това,което е записано ,без да го маскира ,защото колкото и скъпи колони да имаш ,те ще предадат с точност онова ,което са взели и ако то не е оригинално свалено и предадено ,нама да слушаме истински саунд. Не че е лошо
Да не подценяваме и кабелите ,които имат също толкова важна роля за достоверността хваната ,убоздана и предадена натам към АС.
Според мен един кабели трябва да са 1/3 от цената на цялата система.
Ако някоя фирма продава тонколони то тя ще построи рекламата си на това ,че колоните са най-спасяващата част ! нима не искат да продадат повече бройки?!
Валидно е всяко правило ,но от тях си личи Кой какво продава! само това и нетрябва да се отрича другият модел ,защото те са взаимнодопълващи се! а от такъв тип реклама може да извлечеш способностите ,колективният и личният характер на фирмата и маркетинговият отдел .
-
Ivan Rachev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Колеги , качеството на една аудио система е равно на качеството на най-слабия компонент участваш в нея.
От тук и извода че най-важното е системата да е балансирана и всички компоненти да са и с еднакво качество.
Но ако не можем да изпълним това тежко и много скъпо удоволствие ,
колоните са компонента на който се падат 50% от бюджета на системата.
А колкото до това дали си заслужава ...
слушателя който безпогрешно позна ефтината , скъпата система и истинският човешкят глас , 2-пъти повтори че скъпата система е ДЯВОЛСКИ близо...няма цена за това да бъда дяволски близо до любимите ми групи всяка вечер.
От тук и извода че най-важното е системата да е балансирана и всички компоненти да са и с еднакво качество.
слушателя който безпогрешно позна ефтината , скъпата система и истинският човешкят глас , 2-пъти повтори че скъпата система е ДЯВОЛСКИ близо...няма цена за това да бъда дяволски близо до любимите ми групи всяка вечер.
- Borislav Stankov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Абсолютно съм съгласен с тебе друже. Повечето хора дори не се замислят върху тези факти, по-скоро не ги интересуват. Само да отбележа, че евтината система струваше 1900 лири или по курса на деня 5491 лвIvan Rachev написа:Колеги , качеството на една аудио система е равно на качеството на най-слабия компонент участваш в нея.
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.
http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ако се замислим колко изстрадана е за толкова много хора тази истина...Ivan Rachev написа:Колеги , качеството на една аудио система е равно на качеството на най-слабия компонент участва в нея.
И колко пари са влезли в бездънните джобове на всякакви търговци, просто защото умишлено са я премълчавали пред клиента!
Предлагам да напишем десетте правила на аудиофила.
Това ще е едно от най-важните.