Real Blind Test ?!?

Съобщение
Автор
mitaka
има опит
има опит
Обратна връзка:

Real Blind Test ?!?

#1 Мнение от mitaka »

Предоставям на вашето внимание едно рекламно филмче нa небезизвестната фирма LINN, което записах случайно от Viasat Explorer:

http://mitata.data.bg/Blind_test.avi (~60mb)

Аз лично мисля, че това е най-реалния тест който може да се реализира за оценка на една аудио система !!!

Нещо обаче, не съм съгласен с йерархията която дава водещият относно това кой е най-важният компонент от една аудио система ... ако въобще има смисъл да се прави такава подредба - аз слагам озвучителните тела на първо място - вие какво мислите по въпроса ???
Малко са тези, които знаят колко много е необходимо да се знае, за да се осъзнае колко малко знаем ....

Nanko Rusev
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Real Blind Test ?!?

#2 Мнение от Nanko Rusev »

И аз слагам телата. Писане е и друг път тук ... при замисляне на система първо се отделя внимание на озвучителните тела, после на усилвател и останалото. Rutcho беше го написал много хубаво в един пост !

Teodora Todorova

#3 Мнение от Teodora Todorova »

Ами мисля, че ако трябва да подреждаме по приоритет компонентите ще се получи като кое е първото яйцето или кокошката :)

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Rumen Zografov »

Най-важният компонент в една аудио-система е СЛУШАТЕЛЯТ :idea: :wink:
А защо мисля така ли?Защото ако този компонент (слушателят) наистина е добър,той може да си подбере останалите :wink:
Изображение

Audiomaster
не знае къде се намира и какво говори
Обратна връзка:

#5 Мнение от Audiomaster »

freestate написа:Ами мисля, че ако трябва да подреждаме по приоритет компонентите ще се получи като кое е първото яйцето или кокошката :)
Кокошката е първа,поне според Библията 8) , пък и според един стар български филм,в който се казва, че кокошка отвсякъде може да долети,ама яйце не :!:
Радостин Атанасов
0899 867 140/ 0879 857 140
http://audiofidelitybg.com
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=46353

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Изгледах го с тъга.
Linn е марка, която много уважавах, но напоследък и те явно много са се покитайчили, щом са започнали да правят толкова примитивни реклами.
Петлентови озвчуителни тела ... наистина водещият е прав - не си струва да си похарчим парите за такова нещо.
Но ако се замислим, че за много по-малко от 30000 Евро можем да си позволим чифт ако щем и от най-скъпите широколентови драйвери и изработката на колкото си искаме лускозна 250 литрова кутия и да слушаме самата музика, без да е необходимо да ни зарибяват с палячовщини....

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Fenkiller »

lozef написа: /Има един критерий наречен **Уморяемост** при слушане.За мен той е показател кой компонент какъв дял има качественото възпроизвеждане.
Лозев , точно в десетката, и за мен "Уморяемостта" е един от водещите критерии за оценката на една система.
Колкото по дълго можеш да слушаш без това да те измори толкова е по добра(добрата система дори отваря слуха и ти дава възможност да чуеш неща които иначе не се чуват)!
:wink:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

Аватар
Nikolay Savov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#10 Мнение от Nikolay Savov »

Crossblade написа:И аз слагам телата. Писане е и друг път тук ... при замисляне на система първо се отделя внимание на озвучителните тела, после на усилвател и останалото. Rutcho беше го написал много хубаво в един пост !
Благодаря на митака за готиното клипче :)

А все пак тези хора акцентират върху поизводството на източници и усилватели , не толкова на излъчватели. Явно не са им толкова добри и се застраховат ,може би :)

Важно е източника да може да извлече това,което е записано ,без да го маскира ,защото колкото и скъпи колони да имаш ,те ще предадат с точност онова ,което са взели и ако то не е оригинално свалено и предадено ,нама да слушаме истински саунд. Не че е лошо
Да не подценяваме и кабелите ,които имат също толкова важна роля за достоверността хваната ,убоздана и предадена натам към АС.
Според мен един кабели трябва да са 1/3 от цената на цялата система.

Ако някоя фирма продава тонколони то тя ще построи рекламата си на това ,че колоните са най-спасяващата част ! нима не искат да продадат повече бройки?!

Валидно е всяко правило ,но от тях си личи Кой какво продава! само това и нетрябва да се отрича другият модел ,защото те са взаимнодопълващи се! а от такъв тип реклама може да извлечеш способностите ,колективният и личният характер на фирмата и маркетинговият отдел .

Ivan Rachev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#11 Мнение от Ivan Rachev »

Колеги , качеството на една аудио система е равно на качеството на най-слабия компонент участваш в нея.
От тук и извода че най-важното е системата да е балансирана и всички компоненти да са и с еднакво качество.
Но ако не можем да изпълним това тежко и много скъпо удоволствие ,
колоните са компонента на който се падат 50% от бюджета на системата.
А колкото до това дали си заслужава ...
слушателя който безпогрешно позна ефтината , скъпата система и истинският човешкят глас , 2-пъти повтори че скъпата система е ДЯВОЛСКИ близо...няма цена за това да бъда дяволски близо до любимите ми групи всяка вечер.
Aeroponic-LedGarden
Etheraudio
Metropolis

Аватар
Borislav Stankov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от Borislav Stankov »

Ivan Rachev написа:Колеги , качеството на една аудио система е равно на качеството на най-слабия компонент участваш в нея.
От тук и извода че най-важното е системата да е балансирана и всички компоненти да са и с еднакво качество.
Но ако не можем да изпълним това тежко и много скъпо удоволствие ,
колоните са компонента на който се падат 50% от бюджета на системата.
А колкото до това дали си заслужава ...
слушателя който безпогрешно позна ефтината , скъпата система и истинският човешкят глас , 2-пъти повтори че скъпата система е ДЯВОЛСКИ близо...няма цена за това да бъда дяволски близо до любимите ми групи всяка вечер.
Абсолютно съм съгласен с тебе друже. Повечето хора дори не се замислят върху тези факти, по-скоро не ги интересуват. Само да отбележа, че евтината система струваше 1900 лири или по курса на деня 5491 лв :). Не знам за вас, но аз с такъв бюджет каква системка бих спретнал ...
Естествената тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
Изображение
CHE
Born Ernesto Guevara de la Serna 14 June 1928 Rosario, Argentina.
Executed by a US-trained Bolivian soldiers in La Higuera on 9 October 1967.

http://slackpack.net" onclick="window.open(this.href);return false; - What the Slack!?!

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Ivan Rachev написа:Колеги , качеството на една аудио система е равно на качеството на най-слабия компонент участва в нея.
Ако се замислим колко изстрадана е за толкова много хора тази истина...
И колко пари са влезли в бездънните джобове на всякакви търговци, просто защото умишлено са я премълчавали пред клиента!

Предлагам да напишем десетте правила на аудиофила.
Това ще е едно от най-важните.

Аватар
joro66
има опит
има опит
Обратна връзка:

#14 Мнение от joro66 »

Правило номер две: Колкото по малко компоненти по пътя на сигнала, толкова по добре.
P.S. Каква беше идеята за толкова много усилватели на суперуредбата???

mitaka
има опит
има опит
Обратна връзка:

#15 Мнение от mitaka »

Айде почна се ...писането на първата българска аудиофилска библия, май - ами като ще е библия нека началото е с " И първом всичко беше звук" - амин :idea: :D
Малко са тези, които знаят колко много е необходимо да се знае, за да се осъзнае колко малко знаем ....

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”