Потенциометри?

Съобщение
Автор
Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от velinski »

Не се изказвай неподготвен :)

Има много качествени руски части, които са много по-добри за аудио от много западни боклуци или ментета. Въпросът е да попаднеш на тях. Повечето са военни производства и малцина са ги виждали по магазините. Имам много качествени 2-секционни руски галети с позлатени контакти, които са много добри, но не съм виждал такива по магазините.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
Momchil
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от Momchil »

Там е проблема, че не сме ги виждали!
Не съм казал, че няма качественни,а че не ми харесват нещата които има по магазините останали от едно време!
Аз също не съм виждал такива галети и тем подобни части с по добро качество.
Дори да има силно ме самнява, че въобще ще се продават .
Все пак ще се поразтаршувам . Баща ми може да помогне,той е работил във"секретните" части на радио завода ,където са правили и изнасяли
военни части за Русия!Е загубил си е връските там ,но това не е от значение ,нали вече е "демокрация":D
Страшни луди и немислими работи ми е разсказвал, за това как са се изнасяли частите от България:).
Последно промяна от Momchil на Пет Юни 23, 2006 12:58 pm, променено общо 1 път.

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#19 Мнение от Fenkiller »

velinski написа:Не се изказвай неподготвен :)

Има много качествени руски части, които са много по-добри за аудио от много западни боклуци или ментета. Въпросът е да попаднеш на тях. Повечето са военни производства и малцина са ги виждали по магазините. Имам много качествени 2-секционни руски галети с позлатени контакти, които са много добри, но не съм виждал такива по магазините.
Абсолютно съм съгласен с горното (особено за военното производство).
Обърни внимание и на старите чешки неща някои от тях са правени специално за аудио (визирам Тесла основно).
И от двете все още се намират неща по магазините само трябва щателно оглеждане и повечко опит!Късмет!
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#20 Мнение от Goro »

Мой приятел ползваше в преда си Тесла - стерео потенциометър. Неудобство бяха 3-те децибела разбаланс при ниски нива. Когато го смени с малък Аупс от автомобилен приемник, звука забележимо се влоши. Сега е с истински Аупс.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”