Някои знае ли със какво се храни това "животно"
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
приватизация
Всичко се изхвърляше през прозорците, които за удобство дори не се отваряха, а излитаха заедно с черчеветата. Когато останките стигнеха до втория етаж на 18 етажната сграда, пристигаха камиьоните, натоварваха ги и всичко отново.
Така се прави приватизация!
SacredEvil, имаш Л.С.
Така се прави приватизация!
SacredEvil, имаш Л.С.
- Rusin Atanasov
- има опит

- Обратна връзка:
Имам усилвател УС221 който е аналогичен. Захранването е +- 17,9волта . Без значение какъв е чипа тда2020 или тда2010. Захранванията са им еднакви но мощностите са 20вата и 10Вата. Подобни трафове има в усилватели на фирмата Викиват.
тук има схема на УС 221 : http://store2.data.bg/rusin/HPIM0823.JPG
тук има схема на УС 221 : http://store2.data.bg/rusin/HPIM0823.JPG
- JAVKA
- има известен опит

- Обратна връзка:
Re: РС201
След изправянето не трябва ли да е по-голямо напрежението?:)Goro написа:Този приемник беше разработен в ИРЕТ някъде около 1980 година. От тогава ми е останало едно огромно хелиографно копие на схемата. Оргиналната документация я изхвърлихме преди 5 - 6 години. За съжаление на схемата не пише напреженията. Мисля, че отговорния конструктор на РС301 и РС201 - Живко Желязков е публикувал схемите в сп. "Радио телевизия електроника" вероятно с напреженията. Крайните стъпала са с МДА2020 (2 x 20вата) и се захранват от намотка със среден извод +/- 21 волта - след изправянето (може и да е по-малко). Освен това има още една вторична намотка със среден извод, маломощна, за две еднополярни напрежения. Едното около +12 в , а другото около +24 в за предусилвателите. Такъв трансформатор евентуално можеш да намериш от производителя КРТА - В.Търново, но е съмнително. На външен вид трансформатора веднага се познава по двойната му пласмасова макара. Магнитопровода е вит.
Много на зад ме върна. Бяха хубави години. П.П. Към радиоприемника има и две 4 омови пласмасови колони, конструирани от Р.Иванова от секцията на Попянев, сега учителка в техникум Попов.
Дизайна беше на Р.Кискинов от ЦИПЕ.
Малко офтопик:Между другото аз тази година завърших техникума Попов,сега Проф. гимназия по аудио,видео и телекомуникации:)
А за тези колонки винаги ми е било много чудно...самата кутия не е точно от пластмаса.Ако беше пластмаса трябваше да кънти много...а и освен това кутията без говорителите и предния панел е доста тежка..
JAVKATA®
-
Nikolai Nikolov
-
Denis_Stoyanov
@rusin мерси за схемата кат се замисля само навремето че бях се убил да търся такава схема и това ме подсеща че има едно ус221 на тавана което чака за ремонт хммм па кат не поткарам рс201 то поне ус221-то да подкарам
айде мерси на всички отзовали се и мерси за помощя @rusin мерси задължен съм ти за схемата имаш една каса бира от мен ако имам път за стара загора
айде мерси на всички отзовали се и мерси за помощя @rusin мерси задължен съм ти за схемата имаш една каса бира от мен ако имам път за стара загора
-
D.Kolev
-
Denis_Stoyanov
хмм за моя радост мойте нямата втора вътрешна пластмаса(явно навреметоbigASSyou написа:имаше до скоро такива трафове в магазина на радио завода и струваха м/у 20-30 лева , ама на тия хора не можеш да им хванеш работното време.
колоните свирят осезаемо по-добре като се махне втората вътрешна пластмаса която е сложена доста не на място.
бащата я е махал..) но относно завода кой завод имаш предвид(в кой град)
-
Teodor Ainadjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Denis_Stoyanov
@vitekk хммм ще съм ти благодарен ако ме ориентираш за цените на подобни трансфотматори ако са останали такива
ако има може би ще те помоля да ми изпратиш един но сигурно на по-късен етап щот сега смятам да започна едно DoGC
и малко съм на червено
па искам да завърша първо DoG-чето (повечето от частите ги издирих
но за жалост останаха няколко транзисторчета както и трафа които още не са пристигнали
) па после ще мисля за трафчето за респрома
и още веднъж да благодаря на всички отзовали се по темата мерси на всички