Някои знае ли със какво се храни това "животно"

Съобщение
Автор
Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

приватизация

#16 Мнение от Goro »

Всичко се изхвърляше през прозорците, които за удобство дори не се отваряха, а излитаха заедно с черчеветата. Когато останките стигнеха до втория етаж на 18 етажната сграда, пристигаха камиьоните, натоварваха ги и всичко отново.
Така се прави приватизация!
SacredEvil, имаш Л.С.

Аватар
Rusin Atanasov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от Rusin Atanasov »

Имам усилвател УС221 който е аналогичен. Захранването е +- 17,9волта . Без значение какъв е чипа тда2020 или тда2010. Захранванията са им еднакви но мощностите са 20вата и 10Вата. Подобни трафове има в усилватели на фирмата Викиват.
тук има схема на УС 221 : http://store2.data.bg/rusin/HPIM0823.JPG

Nikolai Nikolov

#18 Мнение от Nikolai Nikolov »

Толкова ми е достатъчно да се завра под масата [smilie=to funny.gif]
Изображение

Аватар
JAVKA
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Re: РС201

#19 Мнение от JAVKA »

Goro написа:Този приемник беше разработен в ИРЕТ някъде около 1980 година. От тогава ми е останало едно огромно хелиографно копие на схемата. Оргиналната документация я изхвърлихме преди 5 - 6 години. За съжаление на схемата не пише напреженията. Мисля, че отговорния конструктор на РС301 и РС201 - Живко Желязков е публикувал схемите в сп. "Радио телевизия електроника" вероятно с напреженията. Крайните стъпала са с МДА2020 (2 x 20вата) и се захранват от намотка със среден извод +/- 21 волта - след изправянето (може и да е по-малко). Освен това има още една вторична намотка със среден извод, маломощна, за две еднополярни напрежения. Едното около +12 в , а другото около +24 в за предусилвателите. Такъв трансформатор евентуално можеш да намериш от производителя КРТА - В.Търново, но е съмнително. На външен вид трансформатора веднага се познава по двойната му пласмасова макара. Магнитопровода е вит.
Много на зад ме върна. Бяха хубави години. П.П. Към радиоприемника има и две 4 омови пласмасови колони, конструирани от Р.Иванова от секцията на Попянев, сега учителка в техникум Попов.
Дизайна беше на Р.Кискинов от ЦИПЕ.
След изправянето не трябва ли да е по-голямо напрежението?:)
Малко офтопик:Между другото аз тази година завърших техникума Попов,сега Проф. гимназия по аудио,видео и телекомуникации:)
А за тези колонки винаги ми е било много чудно...самата кутия не е точно от пластмаса.Ако беше пластмаса трябваше да кънти много...а и освен това кутията без говорителите и предния панел е доста тежка..
JAVKATA®

Nikolai Nikolov

#20 Мнение от Nikolai Nikolov »

Кутията си е от дърво, но предният панел е залепен малко по-навътре и върху него е залепен още един панел, самоче пластмасов ;)

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

тф

#21 Мнение от Goro »

Виж схемата на rusin. Понеже имаше различни комбинаций, това е само усилвател без тунер. Трансформатора е същия, като на маломощната намотка не се ползва средния извод за около +12в.

Denis_Stoyanov

#22 Мнение от Denis_Stoyanov »

@rusin мерси за схемата кат се замисля само навремето че бях се убил да търся такава схема и това ме подсеща че има едно ус221 на тавана което чака за ремонт хммм па кат не поткарам рс201 то поне ус221-то да подкарам

айде мерси на всички отзовали се и мерси за помощя @rusin мерси задължен съм ти за схемата имаш една каса бира от мен ако имам път за стара загора :wink:

D.Kolev

#23 Мнение от D.Kolev »

èìàøå äî ñêîðî òàêèâà òðàôîâå â ìàãàçèíà íà ðàäèî çàâîäà è ñòðóâàõà ì/ó 20-30 ëåâà , àìà íà òèÿ õîðà íå ìîæåø äà èì õâàíåø ðàáîòíîòî âðåìå.
êîëîíèòå ñâèðÿò îñåçàåìî ïî-äîáðå êàòî ñå ìàõíå âòîðàòà âúòðåøíà ïëàñòìàñà êîÿòî å ñëîæåíà äîñòà íå íà ìÿñòî.

Denis_Stoyanov

#24 Мнение от Denis_Stoyanov »

bigASSyou написа:имаше до скоро такива трафове в магазина на радио завода и струваха м/у 20-30 лева , ама на тия хора не можеш да им хванеш работното време.
колоните свирят осезаемо по-добре като се махне втората вътрешна пластмаса която е сложена доста не на място.
хмм за моя радост мойте нямата втора вътрешна пластмаса(явно навремето
бащата я е махал..) но относно завода кой завод имаш предвид(в кой град)

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#25 Мнение от Teodor Ainadjiev »

Мисля, че все още има такива трансформатори из магазините тук, но не съм
проверявал скоро. Ако имаш интерес мога да проверя за цената и евентуално
да ти изпратя един :)

Denis_Stoyanov

#26 Мнение от Denis_Stoyanov »

@vitekk хммм ще съм ти благодарен ако ме ориентираш за цените на подобни трансфотматори ако са останали такива :wink: ако има може би ще те помоля да ми изпратиш един но сигурно на по-късен етап щот сега смятам да започна едно DoGC :D и малко съм на червено :roll: па искам да завърша първо DoG-чето (повечето от частите ги издирих :D но за жалост останаха няколко транзисторчета както и трафа които още не са пристигнали :( ) па после ще мисля за трафчето за респрома :wink: и още веднъж да благодаря на всички отзовали се по темата мерси на всички :wink:

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”