със какъв траф е модела ще съм му много благодарен
Някои знае ли със какво се храни това "животно"
-
Denis_Stoyanov
Някои знае ли със какво се храни това "животно"
става дума за ЧасПром РС201 модела със вграден радиотунер мисля че беше 2х50 просто инициалите по трафа са се изтрили не мога да видя с какво да го "нахраня" (па стана един инцидент някои селянин вчера вечерта си изля ментата по усилвателя и ментата влезе в странна реакция със трафа и го "изяде" в буквален смисъл(направо разтопи и меддта) ) та ако някои знае
-
Nikolai Nikolov
-
Teodor Ainadjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Denis_Stoyanov
-
Nikolai Nikolov
И какъв точно е проблема ? Някой от елементите ли се е прецакал ?SacredEvil написа:та така проблема (заради който пускам темата) е че усилвателя е на едно над 10 години и леко като го отворих(явно му беше за първи път) почти на никой от елементите му пишеше параметрите а ТДА-та са черни като смрътта
-
Denis_Stoyanov
- Anton Nikolov
- има известен опит

- Обратна връзка:
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
РС201
Този приемник беше разработен в ИРЕТ някъде около 1980 година. От тогава ми е останало едно огромно хелиографно копие на схемата. Оргиналната документация я изхвърлихме преди 5 - 6 години. За съжаление на схемата не пише напреженията. Мисля, че отговорния конструктор на РС301 и РС201 - Живко Желязков е публикувал схемите в сп. "Радио телевизия електроника" вероятно с напреженията. Крайните стъпала са с МДА2020 (2 x 20вата) и се захранват от намотка със среден извод +/- 21 волта - след изправянето (може и да е по-малко). Освен това има още една вторична намотка със среден извод, маломощна, за две еднополярни напрежения. Едното около +12 в , а другото около +24 в за предусилвателите. Такъв трансформатор евентуално можеш да намериш от производителя КРТА - В.Търново, но е съмнително. На външен вид трансформатора веднага се познава по двойната му пласмасова макара. Магнитопровода е вит.
Много на зад ме върна. Бяха хубави години. П.П. Към радиоприемника има и две 4 омови пласмасови колони, конструирани от Р.Иванова от секцията на Попянев, сега учителка в техникум Попов.
Дизайна беше на Р.Кискинов от ЦИПЕ.
Много на зад ме върна. Бяха хубави години. П.П. Към радиоприемника има и две 4 омови пласмасови колони, конструирани от Р.Иванова от секцията на Попянев, сега учителка в техникум Попов.
Дизайна беше на Р.Кискинов от ЦИПЕ.
Последно промяна от Goro на Съб Юни 17, 2006 11:55 pm, променено общо 2 пъти.
-
Denis_Stoyanov
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
РС
Интересното за тези приемници е че успяхме да направиме пробив, и това бяха първите приемници с двата УКВ обхвата, за да се слушат сърбите. След тях всички вече бяха такива.
Приемниците трябваше да бъдат с фиксирани настройки, но понеже се оскъпяваха с около 9 - 10 лева не го допуснаха.
До скоро пазех и папката за озаконяването на РС301 с около 300 подписа! Така се работеше при социализма.
Изхвърлих и изчислителната им записка за държавното приемане, от която маса студенти си преписаха дипломните работи.
Приемниците трябваше да бъдат с фиксирани настройки, но понеже се оскъпяваха с около 9 - 10 лева не го допуснаха.
До скоро пазех и папката за озаконяването на РС301 с около 300 подписа! Така се работеше при социализма.
Изхвърлих и изчислителната им записка за държавното приемане, от която маса студенти си преписаха дипломните работи.
-
Denis_Stoyanov
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
КРТА
Съжалявам SacredEvil, но през декември 2003 г, когато приватизираха ИРЕТ, бяха на бързо изхвърлени десетки тонове платки, части, литература, модели, образци и каквото можеш да се сетиш. Най-мъчно ми беше за документацията на "Прогрес" и "Ехо".
Потърси в КРТА В.Търново.
П.П. И поне десет хиляди радиолампи разбира се изхвълиха. А уникалната акустична звукозаглушена камера най-много пречеше. Брюлската апаратура пък отиде при мишките в мазе, което няколко пъти годишно се наводнява.
Потърси в КРТА В.Търново.
П.П. И поне десет хиляди радиолампи разбира се изхвълиха. А уникалната акустична звукозаглушена камера най-много пречеше. Брюлската апаратура пък отиде при мишките в мазе, което няколко пъти годишно се наводнява.
Последно промяна от Goro на Съб Юни 17, 2006 9:54 pm, променено общо 1 път.
-
Denis_Stoyanov
а случайно да знаеш къде са изхвърлени
е жалко добър услилвател беше най-добрият даже може да се нарече беше нещо уникално
па кат имам път до велико търново ша видим дали ще можем да го възродим наново и да се молим това да стане
п.с. мале само да разбера кой разля таз мента по усилвателя мале .....

па кат имам път до велико търново ша видим дали ще можем да го възродим наново и да се молим това да стане
п.с. мале само да разбера кой разля таз мента по усилвателя мале .....