Някои знае ли със какво се храни това "животно"

Съобщение
Автор
Denis_Stoyanov

Някои знае ли със какво се храни това "животно"

#1 Мнение от Denis_Stoyanov »

става дума за ЧасПром РС201 модела със вграден радиотунер мисля че беше 2х50 просто инициалите по трафа са се изтрили не мога да видя с какво да го "нахраня" (па стана един инцидент някои селянин вчера вечерта си изля ментата по усилвателя и ментата влезе в странна реакция със трафа и го "изяде" в буквален смисъл(направо разтопи и меддта) ) та ако някои знае
със какъв траф е модела ще съм му много благодарен :wink:

Nikolai Nikolov

#2 Мнение от Nikolai Nikolov »

Ами крайното стъпало е със 2 броя TDA2020 - провери във даташийта на какви захранвания бяха, че непомня и си прецени какъв траф ще ти трябва ;)

Teodor Ainadjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Teodor Ainadjiev »

:lol: :twisted: :mrgreen: :weedman: :smt038 :smt039

Denis_Stoyanov

#4 Мнение от Denis_Stoyanov »

та така проблема (заради който пускам темата) е че усилвателя е на едно над 10 години и леко като го отворих(явно му беше за първи път) почти на никой от елементите му пишеше параметрите а ТДА-та са черни като смрътта

Nikolai Nikolov

#5 Мнение от Nikolai Nikolov »

SacredEvil написа:та така проблема (заради който пускам темата) е че усилвателя е на едно над 10 години и леко като го отворих(явно му беше за първи път) почти на никой от елементите му пишеше параметрите а ТДА-та са черни като смрътта
И какъв точно е проблема ? Някой от елементите ли се е прецакал ?

Аватар
JAVKA
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от JAVKA »

Този ресивър е 2х10 вата мисля...а трафа доколкото си спомням(преди имах такъв) е 12волта ама не си спомням дали беше двуполярен,ако е с тда-та е по възможно да е двуполярен..а за мощността смятам,че 50VA ще те оправят
JAVKATA®

Denis_Stoyanov

#7 Мнение от Denis_Stoyanov »

за трафа и аз имах съмнения че е 12волта но относно рисивъра е повече от 2х10 щот доста доволно хранеше 4 респрома по 10вата и едно суб-че 40вата

Аватар
Anton Nikolov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Anton Nikolov »

Колеги РС201 е с TDA2020 и е 2х15W!
"Теория - знае се всичко, но нищо не работи!
Практика - всичко работи, но никой не знае защо!
Теория+Практика - нищо не работи и никой не знае защо!"

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

РС201

#9 Мнение от Goro »

Този приемник беше разработен в ИРЕТ някъде около 1980 година. От тогава ми е останало едно огромно хелиографно копие на схемата. Оргиналната документация я изхвърлихме преди 5 - 6 години. За съжаление на схемата не пише напреженията. Мисля, че отговорния конструктор на РС301 и РС201 - Живко Желязков е публикувал схемите в сп. "Радио телевизия електроника" вероятно с напреженията. Крайните стъпала са с МДА2020 (2 x 20вата) и се захранват от намотка със среден извод +/- 21 волта - след изправянето (може и да е по-малко). Освен това има още една вторична намотка със среден извод, маломощна, за две еднополярни напрежения. Едното около +12 в , а другото около +24 в за предусилвателите. Такъв трансформатор евентуално можеш да намериш от производителя КРТА - В.Търново, но е съмнително. На външен вид трансформатора веднага се познава по двойната му пласмасова макара. Магнитопровода е вит.
Много на зад ме върна. Бяха хубави години. П.П. Към радиоприемника има и две 4 омови пласмасови колони, конструирани от Р.Иванова от секцията на Попянев, сега учителка в техникум Попов.
Дизайна беше на Р.Кискинов от ЦИПЕ.
Последно промяна от Goro на Съб Юни 17, 2006 11:55 pm, променено общо 2 пъти.

Denis_Stoyanov

#10 Мнение от Denis_Stoyanov »

@goro мда колонките все още си свирят в оригиналите кутии с оригиналните говорители незнам как толкова време са се запазили но все още звука им е невероятен :wink:

а относно захранването дали може да се намери такова животно в бг или изобщо съществуват ли още такива :?

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

РС

#11 Мнение от Goro »

Интересното за тези приемници е че успяхме да направиме пробив, и това бяха първите приемници с двата УКВ обхвата, за да се слушат сърбите. След тях всички вече бяха такива.
Приемниците трябваше да бъдат с фиксирани настройки, но понеже се оскъпяваха с около 9 - 10 лева не го допуснаха.
До скоро пазех и папката за озаконяването на РС301 с около 300 подписа! Така се работеше при социализма.
Изхвърлих и изчислителната им записка за държавното приемане, от която маса студенти си преписаха дипломните работи.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

колонки

#12 Мнение от Goro »

SacredEvil, ще зарадвам балдъзата, че още й слушат колонките.

Denis_Stoyanov

#13 Мнение от Denis_Stoyanov »

предай и тогаз че е сътворила нещо невероятно като качество което може да засенчи много от помията излязла на пазара в днешно време и спокойно може да се нареди да водещите марки в този бранш :wink:

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

КРТА

#14 Мнение от Goro »

Съжалявам SacredEvil, но през декември 2003 г, когато приватизираха ИРЕТ, бяха на бързо изхвърлени десетки тонове платки, части, литература, модели, образци и каквото можеш да се сетиш. Най-мъчно ми беше за документацията на "Прогрес" и "Ехо".
Потърси в КРТА В.Търново.
П.П. И поне десет хиляди радиолампи разбира се изхвълиха. А уникалната акустична звукозаглушена камера най-много пречеше. Брюлската апаратура пък отиде при мишките в мазе, което няколко пъти годишно се наводнява.
Последно промяна от Goro на Съб Юни 17, 2006 9:54 pm, променено общо 1 път.

Denis_Stoyanov

#15 Мнение от Denis_Stoyanov »

а случайно да знаеш къде са изхвърлени :wink: е жалко добър услилвател беше най-добрият даже може да се нарече беше нещо уникално
па кат имам път до велико търново ша видим дали ще можем да го възродим наново и да се молим това да стане

п.с. мале само да разбера кой разля таз мента по усилвателя мале .....

:gib: :minigun: :smt075 :bio: :plasma: :rip: :snipe: :smt067 :smt068 :smt070 :smt071

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”