Phase 0-180?

Съобщение
Автор
kirilx

Phase 0-180?

#1 Мнение от kirilx »

Взех си едно суб-че jamo и гледам отзад има за регулиране на някаква фаза от 0 до 180 градуса,почти не усетих никаква разлика при въртене на потенциометара,какво точно представлява тази фаза?

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от Fenkiller »

Представлява дефазиране на входния сигнал изкуствено за да се компенсират филтрите на суба които сериозно променат фазата при срязване например на 200 херца.Целта в крайна сметка е суба да си свири във фаза с основните канали (колкото и да са те!).В останалите случаи звука няма да е този който си пуснал от ЦД-то.
(За добавка точно дефазирането от филтрите при многолентови тела налага понякога дори обратно включване на определен говорител за изравняване на фазово честотната характеристика на тялото!)
:wink:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

kirilx

#3 Мнение от kirilx »

Fenkiller 10х за изчерпателния отговор.
В моя случай дефазирането не оказва особенно влияние или поне аз не го чувам може би защото съм свързъл Jamo-то към един creative 7+1 и съм намалил суб-а на creativa

gattaca

#4 Мнение от gattaca »

Здравей, дефазирането ще се усети само ако имаш поне още един говорител. Най-осезаемо ще е ако другият говорител вади подобни честоти като субчето.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”