vapros otnosno subwoofer peerless

Съобщение
Автор
Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от Bojo »

Приятелю, не се впрягай, никой не те бъзика и не се дуе. Чисто и просто ти попита за един говорител който е върха на сладоледа и е мечта за голяма част от хората тук. После поиска сравнение с друг, от друга марка, след това трета - като даже не си посочил и модела. При това сравнение на несравними неща, получи възмущението на някои (в това число и на мен), но в никакъв случай никой не е искал да те обиди. Преди година, аз лично се "прецаках" с един "прехвален" по комерсиалните сайтовете говорител на ШИВА, а за същите пари можех да си взема въпросният Пиерлес. Оказа се че посочените характеристики на Шивата не отговарят напълно, за разлика от Пирлеса. Качеството на изработка също - щамповано ламаринено шаси, гънка от пресован дунапрен, да не говорим за поставените една над друга бобини - задължително трябва да работят и двете. Така че ако някой говорител си заслужава парите - то това е Пирлеса. Ако разликата е голяма - то тогава слушай - ако те удовлетворява някой друг - вземи него. Последно - Това с джаза и класическата музика е пълна дивотия - продавачът те взел за калдаринка а не ние, и не си го изкарвай на нас.

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#17 Мнение от Anakin »

:D ясно аз по принцип знам и така и прая слушам нешто и ако ми хареса го копувам ама пиерлеса много трудно ще го намеря някаде да го чуя в бургас в софия може и да не е так :( и разликата в цената е 100лв

THX
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#18 Мнение от THX »

Sigoren sam 4e tozi prodava4 ne e vijdal Peerlesa a kamoli i da go e slushal.V kraina smetka mneieto za piirlesa ne e samo nashe pove4e ot informaciata koito nie 4etem e svetovno doostoianie i testove na renomirani predstveteli,a tam nikade nefigurira VEGA za HI-FI .Vegite sa dobri za Profesionalni celi a tiaxnite versii za apartanent ili kashta vav shtatite sas kato nashti RESPROM za BG .

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от oceanman »

Само липсата на място ме карад да спретна суб ТЛ с това нещо...С без корекций на симулация на 10!!!!! херца дава 65 децибела при 2.83 волта на метър...А представи си с Линквиц филтри...Но достойнствата на този говорител не е и високата технологичност за относително малко пари по западните стандарти...Истината е,че наистина той свири ниските,а не думка,както казаха хората.Точно когато и колкото трябва...За мнозина може би дискотечния звук е номер 1...Т.е. повдигане на 50-100 херца на нивото над основното и усещане със стомаха...не ,това не е истинския бас...Верният,свободен бас не реагира така,той е мощен,дълбок,мек,резонансен,ти го усещаш с душата си...Това е басов говорител,за какъв джаз,става въпрос...Ако не вярваш на нас и ни мислиш за надути,порови се в сайтовете,питай хора имащи въпросния говорител и можещи реално да ти дадат съвет...И най важното-слушай...Това го казвам не като притежател на въпросния Пийрлис,а като съвет да не се подаваш на евтините реклами на разни търговци...А решението :D си е абсолютно и само твое...успех....

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#20 Мнение от Anakin »

А бре шефче аз знам на колко хз е истинския бас и ще си отрежа моя до 100 а иначе аз искам бас който може да свири 20 22 хз поне щото знам че под 20 е малко трудно пак и много скапо

THX
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#21 Мнение от THX »

Probvai tova naistina vadi 20-22Hz na -200 db I e evteno !!!
Изображение
-------------------------------------------------------------------------------
A eto i PEERLESS pod 20Hz
A ETO I NEGOVITE HARAKTERISTIKI !!
Изображение
Изображение
http://perso.wanadoo.fr/mbon/diy/SUBXLS10.htm#1

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#22 Мнение от oceanman »

Яко,нали... :D :) :wink:

Аватар
Anakin
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#23 Мнение от Anakin »

naistina mnogo dobro e shte vidim sega sam izkluchitelno razdvoen naprao ne znam ko da praq :( ama che izmislim neshto

THX
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#24 Мнение от THX »

Nai vajnoto e 4e sa SAMO 40 Litra i 0 db !!!!!!!!!!!!!!!!!
Toba karti steni,podrejda 4ashite vav sekciata tupa kilima i ima koi znae oshte kolko skriti ekstri.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#26 Мнение от Bojo »

А на това горе не се смейте много! Не е Съб. Това е четвърт-вълнов резонатор и може да не свири зле. Един човек дето се е регистрирал тука вече си направи нещо подобно и не свири хич, ама хич зле. А бюджетът му е левчета. Препоръчвам го на хора с неординарно мислене, вкус и естетика.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”