Техники на запояване
- Ivo_Hristev
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Dimitar Atanasov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
-
- има известен опит
- Обратна връзка:
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Fenkiller
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Загорка прав си за Конрад но във Варна отдавна нямат от тинола и зареждат само китайски затова го пазарим от Радимекс!3aropka написа:Със сигурност флюс Cynel съм купувал от Конрад.
Ако в Конрард имат и тинол със съгурност ще ги предпочета тях пред ония разбойници Радимекс.
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !
-
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
Радимекс мога да им се ... пред вратата... тук имаме локално представителство,
продават изключително и само ментаци, купих едни транзистори от тях
(BDX66/67) с уговорката, че не са ментаци, а комичното беше, че дори
единия от тях не работеше още като нов !
Продавача ни обяснява как всички стоки са с произход германия, но досега
не знаех, че германия се намира в китай
продават изключително и само ментаци, купих едни транзистори от тях
(BDX66/67) с уговорката, че не са ментаци, а комичното беше, че дори
единия от тях не работеше още като нов !

Продавача ни обяснява как всички стоки са с произход германия, но досега
не знаех, че германия се намира в китай

-
- има сериозен опит
- Обратна връзка:
Е,то това ми е на 5 минутки път пеша.Ходил съм там за дреболии,но трудно може да ме накара някой да ида пак там,като знам разликите с Комет електроникс например какви са и в обслужването и в компетенцията на самите продавачиultimate написа:Преписано от визитката им:
магазин "РАДИМЕКС"
ул."Гео Милев" 49 тел.02 971-99-24.
www.radimex.hit.bg

- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™
- Обратна връзка:
офтопик:
Абе Радимекс...
Познавам Цецо, шефа на фирмата още докато живеех в Русе...
Знам какво се внася, откъде и са ми ясни.
Единствените места с читави компоненти останаха в София -
Пулсатор, не че там няма ментета, но ментетата се продават като такива, оригиналните са няколко пъти по скъпи. Другата фирма е Кацарски 99, магазина е в кв. Хаджи Димитър, покрай дърветата има и свестни компоненти, хубавото е, че поне мощни транзистори имат наличности, за разлика от Пулсатор, там е... грамофон свири, майка плаче - по няколко бройки и после чакаш по 1-2 месеца за нови, ако изобщо доставят нещо.
Така е с повечето компоненти, за липсата на някои от които съм виновен аз. Лошото е, че фирмата не предвижда доставка на някои изчерпани количества, причината е... и те не знаят каква е.
Например 2SK369 няма да има, ще кажеш, че тошиба са го спрели от производство
...
Май ще трябва да се говори с Борислав и да се поръчват количества, хубавото е, че най важното инфо - клас на усилване по напрежение и дрейнов ток е достъпно - вдигаш телефона и питаш с каква буква е...
От Райхелт не мисля да пазарувам, там такова инфо не се предлага и съм се набутвал с GR джейфет транзистори, т.е. с тях освен да се снимам...
Много малко доставчици вкючват тая важна информация в описанието на това, което продават...
Абе Радимекс...
Познавам Цецо, шефа на фирмата още докато живеех в Русе...
Знам какво се внася, откъде и са ми ясни.
Единствените места с читави компоненти останаха в София -
Пулсатор, не че там няма ментета, но ментетата се продават като такива, оригиналните са няколко пъти по скъпи. Другата фирма е Кацарски 99, магазина е в кв. Хаджи Димитър, покрай дърветата има и свестни компоненти, хубавото е, че поне мощни транзистори имат наличности, за разлика от Пулсатор, там е... грамофон свири, майка плаче - по няколко бройки и после чакаш по 1-2 месеца за нови, ако изобщо доставят нещо.
Така е с повечето компоненти, за липсата на някои от които съм виновен аз. Лошото е, че фирмата не предвижда доставка на някои изчерпани количества, причината е... и те не знаят каква е.
Например 2SK369 няма да има, ще кажеш, че тошиба са го спрели от производство

Май ще трябва да се говори с Борислав и да се поръчват количества, хубавото е, че най важното инфо - клас на усилване по напрежение и дрейнов ток е достъпно - вдигаш телефона и питаш с каква буква е...
От Райхелт не мисля да пазарувам, там такова инфо не се предлага и съм се набутвал с GR джейфет транзистори, т.е. с тях освен да се снимам...
Много малко доставчици вкючват тая важна информация в описанието на това, което продават...
5853 Labs
SE valve amps.

SE valve amps.

Един въпрос от мен.
Кажете някакви техники за запояване на МОС транзистори.Големи проблеми имат със статичното електричество.Четох за окъсяване на трите крачета по време на запояване,използване на заземен поялник,метални гривни за ръцете и т.н.При мен случая е с TDA7294,тя понеже е с крайни MOS транзистори и ме притеснява при запояването да не се оплеска нещо заради статичното електричество.Ясно е че повече от 15-20 вата реални този чип няма да изкара,за това понеже е пълно с ментета ще го храня с +-22 волта.

Кажете някакви техники за запояване на МОС транзистори.Големи проблеми имат със статичното електричество.Четох за окъсяване на трите крачета по време на запояване,използване на заземен поялник,метални гривни за ръцете и т.н.При мен случая е с TDA7294,тя понеже е с крайни MOS транзистори и ме притеснява при запояването да не се оплеска нещо заради статичното електричество.Ясно е че повече от 15-20 вата реални този чип няма да изкара,за това понеже е пълно с ментета ще го храня с +-22 волта.