Малко помощ с таблички за цветови стойности на елементи

Съобщение
Автор
TomCrafT

Малко помощ с таблички за цветови стойности на елементи

#1 Мнение от TomCrafT »

Ами малко бях прекратил заниманията с електроника ,но сега ми се налага да почовъркам едно крайно стъпало.С голямо очудване установих ,че при преместване съм си поизгубил една папка ,в която си съхранявах извадки ,а също така и едни таблички за цветовите стойности на диоди и резистори.Някой разполага ли с някакъв picture формат като gif с тази информация,защото макар че аз съм сглобявал изделието не мога да захапя стойности при положение че всичко е толково цветно и без един надпис.Това много ще ми помогне да си проследя схемата и да си отстраня проблема,пък и тази информация ще ми трябва и за вбъдеще!

Yoan Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Yoan Petrov »

Рядко ми се налага да се ровя за цветния код, единственото с което мога да помогна в електронен формат е http://www.mladkonstruktor.bg/4resistor.htm

Успех с ремонта :D

TomCrafT

#3 Мнение от TomCrafT »

Ми май големият ми проблем е с едни диодчета- черни с 3 пръстенчета, защото имам 4 различни ,но с подобна маркировка.Иначе благодаря за помощта от мафиата.

DJ_Sven

#4 Мнение от DJ_Sven »

TomCrafT написа:Ми май големият ми проблем е с едни диодчета- черни с 3 пръстенчета, защото имам 4 различни ,но с подобна маркировка.
Виж тук: http://www.csgnetwork.com/diodecolorstable.html
или тук: http://www.gregsgold.com/schematic.htm

TomCrafT

#5 Мнение от TomCrafT »

Ми има черен корпус с дебела червена нишка и тънка синя нишка след нея и това би трябвало да е 1N26 ако не греша?

EDIT : питането ми е достойно за Гражданин на Матрицата,защото захранването ,както и предусилвателя са от стар Тахникс,а крайните стъпала съм си правил сам.Пробелмът ми е с едни 15 Волта и точно покрай тези диоди трябва да се корени.Не съм наясно какви са диодите,пък са множко повече и затова търся за какво да се хвана за да разгадая.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Daniel Petrov »

TomCrafT написа:Ми май големият ми проблем е с едни диодчета- черни с 3 пръстенчета, защото имам 4 различни ,но с подобна маркировка.Иначе благодаря за помощта от мафиата.
Диодите с цветни пръстенчета са ценери, по добре се порови за сервизна документация на усилвателя, а после за пдф-а на въпросните ценери.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

TomCrafT

#7 Мнение от TomCrafT »

Благодаря.След като си изрових сериозната измервателна техника много бързо загрях че са ценери въпреки ,че ми беше нелогично с избледнели знания само да работя.След един осцилоскоп хванах един леко сдухан транзистор ,който е разчитал на въпросния ценер.Вече си бачка ампа и съм благодарен все пак за линкчетата,които ще ползвам и за вбъдеще ,защото съм решил пак да обявя бойкот на купешката аудио техника 8O

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”