мрежов филтър

Съобщение
Автор
Аватар
lishev
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

мрежов филтър

#1 Мнение от lishev »

Здравейте,
може ли да ми препоръчате някаква схема за добър мрежов филтър, защото сега, примерно като светна лампата и се чува пукане от усилвателя. Имам филтър, останал от импулсно захранване на матричен принтер, дали ще свърши работа? Ето какво представлява:
един дросел с ферит, през който минават и двете жици, диаметър 35мм, висок е 22мм, след него има два кондензатора по 4.7нФ, и двата отиват към маса, освен това от другата страна на дросела(в началото, не от към кондензаторите) има две странни "неща" с три извода, двата към двете линии, а средният към маса. Ето какво пише на тях:
КП-1В0075 uF/X/+-20%
+2x2500pF/Y/+-40%
250V 50Hz
Явно са някакви кондензатори, лошото е, че единия се е пукнал и трябва да се смени, дали мога да ги заместя с нещо? Между другото на външен вид са черни, обвивката е от някаква черна пластмаса, продълговати и сплескани.
Имам още един много съществен въпрос: ще правя усилвател с мощност общо 50 вата, като ходих да търся трансформатор на по-мощните им дават общата мощност, т.е. във волтампери. Колко трябва да е тази мощност за моя случай?
Като стане готова "машината" ще се похваля това лято, ще използвам на widowmaker разработката :D

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”