Radiotechnica S-70

Съобщение
Автор
ensoniq

Radiotechnica S-70

#1 Мнение от ensoniq »

За това става въпрос - http://www.radiopagajiba.latbs.lv/RRR/S-70.HTM

Колоните са произведени 1988г. и до преди месец не са били пускани (служели са за поставка на телевизор). В перфектно състояние са. Та имам няколко въпроса:

Заслужава ли си да дам 166лв. за тях?
150В в пасивен режим на колона ли е това или общо за двете, че нещо съм скаран с руския?
75ГДН-5 колко вата е всъщност?
Много ли е зле вградения усилвател?

Благодаря!

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#2 Мнение от Daniel Petrov »

Катастрофално зле свирещи колони, ако толкова държиш да минеш тънко, по добре си намери 2-лентовите S-30B, имат най прилична свирка от цялата серия на Радиотехника, пасивни са.
Можеш да им ъпгрейднеш високочестотния с по качествен, правил съм го, както и да преформиш филтъра за него от 3-ти на 2-ри ред...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

N.Jordanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от N.Jordanov »

Widow, преди да се засилят към балкона какво би могло да се модне на Радиотехника S-50B?
_________

NJ

gps

#4 Мнение от gps »

В режим пасивни-отиват към "мид-фи"(средна работа :wink: )в режим активни са мъъъничко по-добре ама след толкова години пиезокристала който ползват за обратната връзка старее :cry: а и други проблеми може да имат.....усилвателя повреди ли се и няма оправяне.....вч не стават.......сч свирят мътно-никаква сцена и детайл :cry: ....баса общо взето става за субуфър за кола-руснаците имат цял сайт за този бас в кола :wink:

Аватар
bis
има опит
има опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от bis »

Имам такива от 15-тина години и ми беше жал да се разделям с тях, та се чудих какво приложение да им намеря. После се сетих - това са чудесни компютърни колони. Малко са големи ама за сметка на това свирят по-добре от почти всички 2.1 системи. Само съм ги "моднал" да се включват едновременно, че иначе е много досадно. Скоро не съм пробвал да видя има ли някаква разлика при включването на механическата обратна връзка (ползвам ги без нея). :D Може наистина да старее пиезокристала (ама и не, че ще си спомня как е било с него де).
Та по въпроса, ако не можеш да си позволиш нещо по-добро това все пак е някакво решение а после може да ги "преквалифицираш" Според мен до 120-150 лв. си струват (все пак са активни)

gore
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#6 Мнение от gore »

bobby написа:Как може да пишете така за Руското производство. Виждали ли сте такава характеристика?http://www.radiopagajiba.latbs.lv/RRR/S-90.htm
имам ги същите.тва чудо не мре!

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”