Oтносно домашната работилница...

Съобщение
Автор
bezobraznia

Oтносно домашната работилница...

#1 Мнение от bezobraznia »

Някой да знае къде може да се закупи на нормални цени нещо подобно на това:
http://www.pennstateind.com/dc250.html
Или още ПО-добре идеи за изработката му?
Така като гледам мотора, който се използва е около 1.7kW ... предполагам, че при предназначение за малка домашна работилница няма да е нужен подобен...

Така, че очаквам идеи и предложения!

Благодаря!

Поздрави!
Ники

teodor
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от teodor »

Няма смисъл да се прави. Професионална прахо-водосмукачка може да се купи за около 200 лева. Двигател 1300 вт, вакуум 2,2 м воден стълб, работи мин 8 часа без да спира.Торбите са по лев-два.Почти всеки добър инстумент ( фреза, циркуляр, шлайф.....) има място за вкючване на прахосмукачка.

bezobraznia

hm..

#3 Мнение от bezobraznia »

е да, но тези прахо-водосмукачки не са ли на принципа на събиране в торба пред мотора?!
На мен ми трябва нещо с турбина, която да "пренася" пилките от работната площ във например контейнер или чувал определен за целта...
Като основното е статора и ротора да нямат никаква възможност за напълване с дървесен прах...

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Bojo »

Имам Ноу-Хау за Водосъбираща прахосмукачка тип "Рейнбоу". Ползвам я при работа с МДФ. Себестойност - 95лв, с прахосмукачката 1700W, марка NEO. Показвам конструкцията срещу 1 бира или безплатно :D :D :D .

bezobraznia

:)

#5 Мнение от bezobraznia »

Само срещу две бири иначе няма да се навия да погледна :) 8) :)
Ако искаш си остави телефонният номер на Private да ти се обадя като идвам след няколко дена в София... Може да го съчетаем даже с някой друг... ако си свободен де...

teodor
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#6 Мнение от teodor »

Събира "пилките " в хартиена торба,която после хващаш за ушите и я мяташ в контейнера за боклук. Няма никаква възможност да се напълнят ротора и статора, защото са напълно изолирани от турбината.Охлаждащият въздух си има друг вентилатор и е отделно филтриран. Ако ти трябва нещо по-сериозно,мога да ти сметна един циклон :D :D (преди време бачках в една проектантска),при него шума е по-малко и се разтоварва автоматично,ама си иска мощен мотор и повече място :D :D :D
Интересно ми е да видя на Божо ноу-хауто; за бирите подкрепям :wink:

Аватар
Kiril Kirilov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Прахоуловител

#7 Мнение от Kiril Kirilov »

На Божо системата е много яка! Направо се изумих като я разгледах. Наистина е ефтина и ефективна!

bezobraznia

ок

#8 Мнение от bezobraznia »

Аха... все пак ако на Bojo системата върши работа (за което съм сигурен) е за предпочитане дори от гледна точка само на цената, но
teodor, благодаря за предложенията ти!

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”