Проблем с Амфитон ac 100 - 022

Съобщение
Автор
Аватар
Diversion
чете
Обратна връзка:

Проблем с Амфитон ac 100 - 022

#1 Мнение от Diversion »

Имам проблем конкретно с басовия говорител на едната колона.Става въпрос за тракащ шум , сякаш при самия ход говорителят се допира до нещо ... шумът не е силен и има навика да се появява единствено , когато пусна някоя МР3 и говорителят се натовари повече Докато от тунера такъв шум не се чува. Мисля , че тук е моментът да отбележа , че говорителят е бил натиснат в центъра и в последствие изпънат (така го взех) ... Не съм много навътре в тези неща , но пробвах да сложа говорителя от другата колона и шумът изчезна (не беше от кутията) ... Дори и при натиск с ръка се усеща , че ходът му не е съвсем свободен а леко закача.
Ще ви помоля за съвети как/дали говорителят може де се оправи ...
Като в краен случай мислех да си купя два нови говорителя , но просто ми се ще да запазя колоните в оригинален вид. Също така , се опасявам да не дам пари за нови говорители , които да се окажат по-лоши от оригиналните , затова с радост бих приел сувет за евентуални заместители на амфитонските говорители.
И не на последно място , дали не е най-добре да се опитам да намеря други амфитони а да продам тези , понеже два добри говорителя сигурно ще струват , колкото един чифт амфитони.

Просто пример :
http://www.electron.bg/product_info.php ... ts_id=1478

Съжалявам , ако задавам този въпрос/тема повторно ...

П.П Влизам във форума само през почивните дни , така , че до петук няма да мога да пиша....
Благодаря предварително ! :)

Sergo

#2 Мнение от Sergo »

Проблема е минимален. Свали говорителя, отзад има 4 болта, развии ги и намести магнита. А преди това можеш, да го свалиш и да видиш дали има вътрешни поражения. Възможно е да подрапва ако гъвкавите проводници за се закъсали. Ако не можеш да се справиш сам потърси някой с повече опит.
Успех!

HI-FI

#3 Мнение от HI-FI »

Мисля че проблемът е в шпулата. Развий четирите винта и отдели магнита от шасито. Тогава погледни дали краят на бобинката не е леко огънат. Вероятно се е получило от претоварване на колоната, поради голям ход ... Внимателно изправи края и монтирай обратно ...
Успех ;-)
Последно промяна от HI-FI на Пон Фев 20, 2006 9:03 am, променено общо 1 път.

Аватар
Diversion
чете
Обратна връзка:

#4 Мнение от Diversion »

10x
Утре си заминавам за Стара Загора и ще изпулня инструкцийте ви.Благодаря !!! :)

Аватар
Diversion
чете
Обратна връзка:

#5 Мнение от Diversion »

Пиша само за да благодаря отново .... разбутах магнита и нещата заспаха ... малко се бях отчаял по едно време като неможех да центрирам магнита .. но сега всичко е 6 ! 10х ощте веднъж ....

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”