UPA63H
-
brum
UPA63H
Някой може ли да ми помогне с pinout-а на тази схема? Би трябвало да е 2 j-fet-а, на 60V, с Idss > 20mA. И дали ще стане за входа на DOGC?
-
brum
-
Zmej
-
Goro
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
паралелни транзистори
Със всяко удвояване на входните транзистори, теоретично се намалява шума с 3 децибела. На практика е по-малко. Режима трябва да определите опитно за минимални нелинейни изкривявания при максималния сигнал. И много е важна стойността на захранващото напрежение - също за минимални нелинейни изкривявания. Значи трябва ви клирфактомер. Тези транзистори имат предимство пред биполярните, по отношение на шум, само при нискоомен генератор. Нелинейните изкривявания са по-малки, но и стръмността им е по-малка. Третия им хармоник е доста по-дълбоко под втория, а характеристиката - близка до квадратичната, докато при биполярните е експоненциална и при >10 миливолта база-емитер - третия хармоник бързо се доближава по стойност до втория. В повечето случаи (но не 100%) е за предпочитане на FET транзистор на входа. А за запаралелването експериментирайте. Аз до сега не съм установил полза от запаралелване.