UPA63H

Съобщение
Автор
brum

UPA63H

#1 Мнение от brum »

Някой може ли да ми помогне с pinout-а на тази схема? Би трябвало да е 2 j-fet-а, на 60V, с Idss > 20mA. И дали ще стане за входа на DOGC?

Zmej

#3 Мнение от Zmej »

Малка му е стръмността... :roll:

brum

#4 Мнение от brum »

А тя от кои параметъри се определя?

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

g(fs)

#5 Мнение от Goro »

g(fs)=2... 8 mA/v

brum

#6 Мнение от brum »

А ще споделите ли какъв ще бъде ефекта ако вместо един jfet сложа 2 паралелно вързани?

Zmej

#7 Мнение от Zmej »

Ще стане по-зле... Ще работят и двата в по-кофти режим.
А за стръмността може да съдиш грубо и по Vp - по-стръмните имат по-малко Vp.

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

паралелни транзистори

#8 Мнение от Goro »

Със всяко удвояване на входните транзистори, теоретично се намалява шума с 3 децибела. На практика е по-малко. Режима трябва да определите опитно за минимални нелинейни изкривявания при максималния сигнал. И много е важна стойността на захранващото напрежение - също за минимални нелинейни изкривявания. Значи трябва ви клирфактомер. Тези транзистори имат предимство пред биполярните, по отношение на шум, само при нискоомен генератор. Нелинейните изкривявания са по-малки, но и стръмността им е по-малка. Третия им хармоник е доста по-дълбоко под втория, а характеристиката - близка до квадратичната, докато при биполярните е експоненциална и при >10 миливолта база-емитер - третия хармоник бързо се доближава по стойност до втория. В повечето случаи (но не 100%) е за предпочитане на FET транзистор на входа. А за запаралелването експериментирайте. Аз до сега не съм установил полза от запаралелване.

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от Bojo »

Жоро, това всичко е така, но ми се струва че тези транзистори имат доста разлики м/у екземплярите, за разлика от биполярните (мисля че това е технологично обусловено).

Goro
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

FET

#10 Мнение от Goro »

Божо, прав си. Затова аз не използвам двойки, а си ги подбирам. Но не познавам този тип. Може пък да са ги направили еднакви (да не вярваш).

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”