За пода се сещам аз шипове + плоча + тежък килим. От това което съм чел тук. Поздрави.daipari написа:Като особено внимание обърнем на под-а, кофти съседи...
Как най-евтино и ефикасно да шумоизолираме стая ?
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Re: Как най-евтино и ефикасно да шумоизолираме стая ?
- woofer
- има известен опит

- Обратна връзка:
А със кори от яйца по стените не става ли?
става въпрос за малко пари да направиш нещо.
И как да се разполагат шахматно или по ред.
Аз знам че прекалената шумо поглъщаща изолация не е хубаво
Айде моля да се пише по тази тема защото това ме интересува доста в момента а знам че тук хората знаят за какво става въпрос.
става въпрос за малко пари да направиш нещо.
И как да се разполагат шахматно или по ред.
Аз знам че прекалената шумо поглъщаща изолация не е хубаво
Айде моля да се пише по тази тема защото това ме интересува доста в момента а знам че тук хората знаят за какво става въпрос.
-
Nikolay_Hristov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Stalker
-
Svetoslav Kalqshev
- има опит

- Обратна връзка:
-
Svi
- чете и пита

- Обратна връзка:
Ето линк към една статия, в която става въпрос за изолиране на ударен шум, който се предава през пода
Един от най-добрите варианти е вата + "плаваща" циментова замазка върху нея, като замазката е отделена и от стените със слой вата
http://irc.nrc-cnrc.gc.ca/pubs/ctus/ctu35e.pdf
Един от най-добрите варианти е вата + "плаваща" циментова замазка върху нея, като замазката е отделена и от стените със слой вата
http://irc.nrc-cnrc.gc.ca/pubs/ctus/ctu35e.pdf
-
rudiem
Експандирания полистирол(стиропора) е с доста малка плътност и тов води до нежеланото пропадане на пода на места, не мисля, че фазера, който е склонен да се огъва, че ще реши този проблем.
Колкото до изолацията при ламинатите, тя е с малка дебелина и мека като гъба. Така че повече слоеве от нея биха направили пода доста мекичък, нещо като тепих.
Колкото до изолацията при ламинатите, тя е с малка дебелина и мека като гъба. Така че повече слоеве от нея биха направили пода доста мекичък, нещо като тепих.
-
HI-FI
-
Svetoslav Kalqshev
- има опит

- Обратна връзка:
HI-FI написа:Щом нещеш да правиш ремонти Crossblade ти го каза - колоните на шипове върху гранитни плочи, които да поемат вибрациите и евентуално дебел килим
ПЪРВО помисли за тавана, и четерите стени в стаята си! След малка обработка за намаляне на ревебрацията, съседите ти ще се оплакват по-малко!!
Гранитна или мраморна плоча,но по-дебела, и колоните на спайкове - и това направи!
Забрави за стиропор, особенно онзи който го продават на рула като тапет!! Между дунапрен и дунапрен има разлика.Този който се използва за аудио "мехурчетата" му са спукани/отворени, а другия за изолация не са! Може да пробваш обикновен дунапрен да го прекараш през преса, но колко ще е ефективен незнам.