ïîìîù çà óñèëâàòåë

Съобщение
Автор
elendill

#16 Мнение от elendill »

DJ69 написа:
widowmaker написа:Ами аз голем зор видех с един такъв преди година и в крайна сметка нищо не стана... сигнала, който влиза в чиповете не е аналогов...
Ааа клас Д краини стапала >? 8O

Какво означава това??? :(

rudiem

#17 Мнение от rudiem »

Това е клас усилватели, които усилват цифров, а не анлогов сигнал.

Аватар
Fenkiller
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#18 Мнение от Fenkiller »

rudiem написа:Това е клас усилватели, които усилват цифров, а не анлогов сигнал.
Сигнала не е цифров а аналогов. Просто се модулира в широчинно импулсен вид за да могат крайните транзистори да работят в ключов режим. КПД-то е възможно най голямо. На изхода задължително има Л-Ц филтър за изглаждане. На този принцип работят и някои цапове във ЦД-тата. Но е доста некачествено.Няма как да се избегнат хармоничните и фазови изкривявания. Товара трябва да е съобразен с филтъра иначе последния се разстройва и нещата тръгват на по зле!
:twisted: :twisted: :twisted:
Kill with power! DIY ! DIY ! DIY !

elendill

#19 Мнение от elendill »

Пичове,благодаря изчерпателните отговори. :D Има още един въпрос който ме мъчи.Защо са му сложили на този усилвател 16 омови колони?Чувал съм че по-високо омовите говорители имат по-малка склонност към изкривявания на звука.Има ли връзка между изкривяванията за които спомена Fenkiller при този вид усилватели и 16-те ома на говорителите на моя? :?

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”