Крачетата на тонколоните
- toroid
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Не по-рязък а по-стегнат става целия звук винаги когато колоните са на стойки и/или шпайкове!Няма го тътенът и бумтенето и цялата звукова картина се изчиства поради елиминиране на вибрациите от трептенето на кутията и резонирането на пода или там където е била поставена колоната.Шпайковете играят роля на изолатор и колоната "виси" във въздуха /с най-нищожно прикосновение с каквато и да е повърхност/и се избягват дори вредните отражения от пода, колкото и малки да са те.
-
HI-FI
-
HI-FI
Аз отново опитах без шайби и установих, че определено е по-добре без тях
Според мен с шайбите ефектът е частичен. Смятам, че при дървен под поставянето на колоните на шипове е задължително
Бях песимистично настроен, че шиповете ще променят звученето, но в последствие бях потресен от резултата 
Сега обмислям поставянето на плочи под колоните ...
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Опитай сега да поставиш нещо тежко върху колоните (за опита можеш да сложиш като Индиана Джоунс две по-големички торбички пясък).hifiN1 написа:Аз отново опитах без шайби и установих, че определено е по-добре без тяхСпоред мен с шайбите ефектът е частичен. Смятам, че при дървен под поставянето на колоните на шипове е задължително
![]()
Бях песимистично настроен, че шиповете ще променят звученето, но в последствие бях потресен от резултата
Плочите отдолу също не са за подценяване...
-
HI-FI
Колоните са ми по 25 кг всяка, не са кой знае колко тежки, но едва ли ще се правя на Индиана ДжоунсRutcho написа:Опитай сега да поставиш нещо тежко върху колоните (за опита можеш да сложиш като Индиана Джоунс две по-големички торбички пясък).
Плочите отдолу също не са за подценяване...
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Zlatan Kitanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
HI-FI
Аз искам да питам от къде мога да си намеря яки шпайкове, че моите след по-малко от месец се изтъпиха и се усеща намаляване на ефекта от тях
На всичкото отгоре използвам явно и не достатъчно твърди подложки, защото шпайковете ги драскат и дори при леко повдигане на колоните се усеща, че са "залепнали" 
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
HI-FI
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Здравей, може ли ориентировъчни цени за стоманените "шипове" и къде да се търсят (в какъв тип магазини)Rutcho написа:Тези са месингови и затова се подбиват.
За по-тежки колони има стоманени от същите, черни са на цвят.
Предполагам стоманени, тъй като колоните ми са около 20-тина (а може би и повече) килограма
Ще гледам скоро да мина да погледна и за подложки ...
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка: