Проблем с флашване на Pioneer DV-380

Съобщение
Автор
smeshko
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

Проблем с флашване на Pioneer DV-380

#1 Мнение от smeshko »

Здравеите на всички,

Имам проблем - опитах се да upgrade-na DVD-то с нов firmware чрез CD, обаче се прецака и сега ни дума ни вопъл, направих си кабел - вързах го с компа опитвам се да му кача firmware чрез MtkTool обаче не става - увисва процедурата на upgrade още при разпознаване на паметта, само веднъж тръгна и спря на 39% :-(, ако имате опит или по някакъв начин можете да помогнете много ще съм благодарен.

Мерси предварително.

Tisho
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Проблем с флашване на Pioneer DV-380

#2 Мнение от Tisho »

smeshko написа:Здравеите на всички,

Имам проблем - опитах се да upgrade-na DVD-то с нов firmware чрез CD, обаче се прецака и сега ни дума ни вопъл, направих си кабел - вързах го с компа опитвам се да му кача firmware чрез MtkTool обаче не става - увисва процедурата на upgrade още при разпознаване на паметта, само веднъж тръгна и спря на 39% :-(, ако имате опит или по някакъв начин можете да помогнете много ще съм благодарен.

Мерси предварително.
Разпоява му се флаша и на програматор но с верния фирмуер...
Щом се е прецакало от новия фирмуер, значи не е бил за него... :? :roll:

RazoR

#3 Мнение от RazoR »

За да работи MTKtool player-a трябва да е с чип на Mediatek (най често MTK1389 ).
Незнам как си успял да го прецакаш, аз моя филипс (DVP720) съм го флашвал над 10 пъти включителни и с модифицирани от мен rom-ове.

Има разлика в ром-овете в зависимост от това дали ще се качват от CD или по серийния интерфейс. Сега нямам време но утре щe потърся инфото което имам и ще се опитам да помогна.
Крайния вариянт е както каза Tisho, с поялника и после на програматора.

smeshko
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

уточнение

#4 Мнение от smeshko »

с Mediatek 1389 e, прецаках го от глупост ама това е друга тема ... това с разпояването на флаша нещо ме съмнява - нали си има сериен интерфейс ... аз пробвам това:

http://pioneer.razorpoint.pl/podstrony/ ... e_DVD.html

или просто при DV-380 e различно ... защо да се сваля flash-a?

RazoR

#5 Мнение от RazoR »

Ако има yahoo акаунт ходи на:
http://groups.yahoo.com/group/mt13x9/

Там можеш да намериш всичко свързано с MT1389 базираните устройства. Трябва да има и схеми на адаптери и софтуер за програмиране през серийния интерфейс на плейъра.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”