Re Pitch control
-
djBoGo
Re Pitch control
Благодаря за за саветите явно е доста сложно за мен и едва ли ще мога да го направя в домашни условия но както и да е нее болка за умиране
не ми е спешно просто ми беше интересно дали ще намеря схема.Не мисля,че си заслжава да се слага на Technics.В момента имам комплект AXIS 2 и миксер DM 1050 на NUMARK и съм доволен от тях но реших да си завърша системата и да си взема колони и стъпало порових в нета и се хванах за главата мноого голям избор но не разполагам с толкова пари за JBL ,ELECTRO-VOICE и други доказани в проузвочаването марки,спрях се на приемлив за мен вариант а именно OBERTON S152 ще ми вършат добра работа но искам да получа и малко професионален съвет от хора като вас.Та значи фирмата е българска както знаете но съм чувал че работят по лиценз на ELECTRO-VOICE.Ако някои има впечатление от тях OBERTON нека каже дали си заслужава.Благодаря предварително.Съжалявам ако ви досагдам 
- Rumen Suvandjiev
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Обертоните са здарво изработени и наистина са подобни на моделите на JBL и ELRCTROVOICE, но едва ли са си купили лиценза за това... 
Освен това мое лично мнение е, че не са избрали да изкопират най-сполучливите модели.
Преди време ми попаднаха чифт 12" говорители на тази фирма, като собственикът държеше те да бъдат преправени за домашна употреба. Смених гънката и треприлката им и се получиха не толкова лоши говорители, слизащи в бокс с къса хорна с общ обем около 90 литра до 36Hz@-6dB при чувствителност 95dB/W/m, което e много сполучливо решение и за малка дискотека.
Освен това мое лично мнение е, че не са избрали да изкопират най-сполучливите модели.
Преди време ми попаднаха чифт 12" говорители на тази фирма, като собственикът държеше те да бъдат преправени за домашна употреба. Смених гънката и треприлката им и се получиха не толкова лоши говорители, слизащи в бокс с къса хорна с общ обем около 90 литра до 36Hz@-6dB при чувствителност 95dB/W/m, което e много сполучливо решение и за малка дискотека.
-
gps
В колоните S152 могат да ти монтират по твое желание някой от 6-7 -те модела 15 инчови говорители но трябва да прецениш точно за какво ще ги ползваш.Ако искаш да им пускаш пълен сигнал с барабани ,ритъм бокс а същевременно да се чува добре средата избери говорител 15XL400,ако искаш да издържат на доста баси избери 15B400 или 15B450 но вокала няма да е добър и високочестотния няма да го компенсира освен ако не избереш вместо стандартните HL50 и HL60( които слагат на колоната S152) някой от по-коравите и с повече възможности но 3-4 пъти по скъпи високочестотни(имат 7-8 модела и ги няма в сайта им!).Ако ще ги ползваш за вокал избери говорител 15 PRO-LINE но да знаеш че с много баси лесно можеш да го повредиш.Това е и единствения според мен говорител от 15 инчовите който е много близък аналог на електро-войс 15 pro-line,на прослушване разликата е трудно забележима.Обаче ако искаш да озвучаваш дискотека само с две колони S152 няма да стане-трябват ти и бас-боксове с 18 инчови съответно с отделно стъпало и отделен кросовер с регулиране не само на честотата но и на фазовото изместване.А за 12 инчовите Rutcho е прав единия от моделите е доста подходящ за хорна( но ще трябва някой да ти я изработи )-при това положение решаваш въпроса с басите, средите, мощноста, чувствителноста и като обем не е голяма!
- DJ69
- има известен опит

- Обратна връзка:
Re: Re Pitch control
Хех аз като ти казах за дом. техникс ти казах примерно то мн янсно че никои уважаващ себе си DJ няма да работи с такова нещо!Аз м/у другото съм с същия DM 1050 на NUMARK и за сега съм мн доволен за разлика от Берингера & Геминито който имах преди това незнам какви са твойте наблюдения на този NUMARK но според мен съотношението цена / качество е добро !