Референтна музика

Съобщение
Автор
Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от velinski »

Аз си имам 4-5 албума, които ме размазват... докарват до екстаз... и търся същото това размазване и в тестовите системи. Щом го няма или трудно се получава или заподозра, че рояла ми звучи като casio - аре бате у кофата :D

Затова и правя по един усилвател на година-две - гледам да го изпипам както на мен ми харесва като звук, а не да сглобя 10 боклука и да съсипя едно кило части.

Тия фабричните тестови дискове са пълен крап (миналата годинa подарих няколко на Lynn и Sanyo на познати да си ги слушат) - толкова са си играли с тях в мастеринга, че и азис да е на тях, ще ти хареса. Нямат нищо общо с истинската музика - целта е била да имат "sparkling soundstage" и да вземат парите на някоя тъпа кратуна, дето иска да си купи Krell :D
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Не зная при вас как е, но аз мога да преценя една система едва след няколко дни слушане.
В различно настроение.
При различни звукови нива.
При различно време от денонощието.
Често система, която ме е грабнала като звук, след няколко часа започва да ме дразни с нещо.
Или не точно дразно, но натоварва при по-продължителни сесии.
Виж, калпавите системи си личат веднага...

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#19 Мнение от velinski »

Хехе не слушам Пако, а нещата, които ме размазват, в 99% от случаите не се харесват на другите. Така че оценката ми е изцяло персонална.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Sergo

#21 Мнение от Sergo »

Цитат:
На тази страничка бихме искали да споделим с вас нашия скромен опит получен от прослушивания на музика по время на тестуване на различни компоненти от брендове които представяме, а също така просто от слушане на музика която ни вдохновява в живота. За сега само малко дискове в категория Jazz, музика и качество на запис на които най-много ни впечатлиха. Могат да ви бъдат от полза когато тестувате своята система, или сте пред избор, какъв компонент да изберете. По-нататък ще расширим списъка, трябва ни само малко време. С червеният удивителен знак са отбелязани тракове, които не са само прекрасна музика, но са и също така подходящи за тест. Разбира се че има специални CD-та с тестови записи, но това е отделна категория, която ще разглеждаме друг път
http://www.bau.hit.bg/News/jazz.htm

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”