Ïðåïîðú÷àèòå IC çà óñèëâàòåë çà êîëà.

Съобщение
Автор
AdsBot [Google]

Ïðåïîðú÷àèòå IC çà óñèëâàòåë çà êîëà.

#1 Мнение от AdsBot [Google] »

Çíà÷è ïèòàõ âå÷å â åäèí ôîðóì, íî äà ïèòàì è òóê. Ñòàâà äóìà çà biamped ñèñòåìà, òîçè ùå å íà ñðåäè è âèñîêè. Òúðñÿ íåùî ïîíå 20 âàòà. Ñèãíàëà ùå ñå ðàçäåëÿ ñ àêòèâåí ôèëòúð 24äåöèáåëà, ÷åñòîòàòà íà ñðåç å íÿêàäå ìåæäó 100 è 300.

Аватар
sparky
има опит
има опит
Обратна връзка:

#2 Мнение от sparky »

Ми влез в сайта на ST (www.st.com) или Philips(www.semiconductors.philips.com), разгледай и си харесай и виж какво от тях има тук.

Не знам доколко разбираш от електроника, но освен че са сравнителни прости, всичко друго в почти всички чипове (имам в предвид "крайни стъпала") е пълна боза, и това важи не само за автомобилните.

Лично съм пробвал доста чипове, TDA7294 например, която според някои "специалисти" е върха на сладоледа, и мога да кажа че далеч не е така. А при автомобилните нещата в общия случай са далеч по-зле.

С риск да ме напсува някой от форума мога да кажа че LM3886 е приличен чип, но е далеч от много дискретни схеми, а и цената му никак не е ниска.

Най-добре е ако разбираш достатъчно да си направиш импулсно захранване и няколко дискретни усилвателя - резултатите ще са далеч по-добри, а ако не си се занимавал с усилватели, ще научиш туй-онуй.

Можеш да си направиш например DoGC на widowmaker, или ако не държиш толкова на качество (то в колата според мен не е и нужно) някоя проста схема на клас AB, а за захранвания в интернет схеми бол. Включително и от форума доста хора ще могат да ти помогнат предполагам.

Успех.
Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.

Аватар
sparky
има опит
има опит
Обратна връзка:

#4 Мнение от sparky »

качествен звук
:lol: :lol: :lol:

Че имат защити хубаво, надеждността обаче зависи и от това как е опроводен и как се ползва. При добро окабеляване и изолация навсякъде ще е точно толкова надежден, колкото и да си го сложиш вкъщи. Единствено по-големи радиатори евентуално трабва да се сложат от "стандартните".

А това с качествения звук твърде ме съмнява. Особено след като съм ги виждал в автокасетофони за по 100 лв.
Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят.

N.Jordanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от N.Jordanov »

Успех в начинанието.
Последно промяна от N.Jordanov на Чет Сеп 29, 2005 9:41 pm, променено общо 1 път.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”