Поставки за тонколони

Съобщение
Автор
petkov

Поставки за тонколони

#1 Мнение от petkov »

От къде могат да се намерят такива, но на прилични цени. На местата които съм проверявал цените просто ме убиха. Оригиналните поставки на tannoy са по 100 лева парчето в технополис и имам съмнения относно оригиналността им защото в страницата на tannoy са хромирани а тия са просто боядисани в сиво! Нямам намерение да дам толкова в никакъв случаи. В техномаркет европа ми предложиха комплект за около 150 лева но и това ми се вижда нереално скъпо за няколко парчета тръба. Дайте някаква идея за направи си сам модел. Бих дал най-много 60 лева за комплект, но като видях цените мисля че е невъзможно да се намери такова нещо.

Zmej

#2 Мнение от Zmej »

Ако говориш за 'шиповете' - най-тънкия вариант е - правиш чертежче и с чертежчето в ръчичка - на стругар...

Аватар
oceanman
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от oceanman »

Е тва е кощунство да си купуваш и стойките....Като можеш да си ги направиш и по-качествени...

Аватар
r_popov
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

Re: Поставки за тонколони

#4 Мнение от r_popov »

не знам за вас, но според мен за поставки за колони не си заслужава да се дават толкова пари. Гледал съм по списания различни модели на водещи фирми и стигнах до извода, че поставката не е чак толкова важна за качеството на звука. Разбира се става въпрос за нискобюджетен вариант на стерео система.
Ще споделя моята идея за "направи си сам" поставки:
значи трябват две плоскости размер напр. 30х30 см. едната долна, другата горна - върху нея се слага колоната. Материала може да бъде: масив, ПДЧ, MDF... за покритие може да се ползва боя, лак, байц, цвета си го избирате съобразно останалите мебели. Готовите модели се предлагат в един, най-много два цвята, напромер само черни или махагон... И сега остава въпроса за стойка /крак/ който да държи горната плоскост. Ако имате познат дърводелец - добре. Изработката не е сложна - само определете формата - с кръгло, правоъгълно или квадратно сечение... Поставката може да се изработи с един крак /в средата/ или с три или четири /в ъглите/. Монтажа на крака/краката за долната и горната плоскост се осъществява най лесно с винтове за дърво или /по-сложно/ с подходяща сглобка. А още по-лесно - в Бриколаж /и в други магазини/ се продават струговани крака за маси/столове/ - не са скъпи - 10-15 лв./бр. и могат да се използват наготово.Така сглобена поставка няма да ви излезе повече от 20 лв. за брой а сглобяването отнема 5-10 минути. На долната плоскост слагате тапи /продават се в Бриколаж и струват стотинки/ или шипове. Кабела може да се скрие в специален улей от задната страна на крака. И това е.
А за височината - определяте си я в зависимост от размера на колоните - препоръчва се, за стерео приложения, колоните да са на такава височина, че високочестотния говорител да е на нивото на ушите на слушащия в седнало положение.
Успех.

AdsBot [Google]

#5 Мнение от AdsBot [Google] »

Øèïîâå èìà â ÏÀÑ, ïî îêîëî 12 èëè 14 ëâ êîìïëåêò, íå ïîìíÿ òî÷íî. Òå ñà ïî-äîáðè ïî îòíîøåíèå íà çâóêîèçîëàöèÿòà êúì ïîäà. Îñâåí òîâà, íà ïîäà å äîáðå äà ñå ñëîæè íåùî òåæêî, êàòî ìðàìîðíà èëè ãðàíèòíà ïëî÷à, à ïîä íåÿ íåùî ìåêî, íàïðèìåð, êå÷å. Íå å íóæíî äà áúäå ìíîãî äåáåëî. Âúðõó ïëî÷àòà ñëàãàø îçâó÷èòåëíîòî òÿëî íà øèïîâå, à çà äà íå ñå ïëúçãàò, ìîæå ïîä âñåêè øèï äà ïîñòàâèø åäíî êðúã÷å áàëàòóì èëè òâúðäà ãóìà.

MIB

#6 Мнение от MIB »

А къде се намира и какво е ПАС?

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Bojo »

Фирма "ПАС електроакустика" тел. 02/ 952 56 45, Ул. "Лайош Кошут" No: 53, www.pas.hit.bg
Последно промяна от Bojo на Сря Ное 10, 2004 3:04 pm, променено общо 1 път.

MIB

#8 Мнение от MIB »

10x! 8)

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”