Мнение за аудио система

Съобщение
Автор
anticop
има опит
има опит
Обратна връзка:

Мнение за аудио система

#1 Мнение от anticop »

Здравейте на всички!!!

Значи...решил съм да си сглобя някаква системка от усилвател, суб-че и 2 колони и бих искал да чуя и вашето мнение по въпроса.Системата ще свири в спалнята ми.

1.Харесал съм си един стар усилвател(JVC JA-S11), за който пише, че е 2.70 вата на 4 ома и има 4 изхода за колони.Та идеята ми е да си направя 2 колони(за момента на заден план) и едно суб-че.Харесал съм си Boschmann SW 84 8" 60вата на 4 ома.
Та въпроса ми е мислите ли че ще стане добре?Няма ли 60 вата да са му малко?
Нека се вземе предвид, че няма да бъде за сериозно озвучаване, защото в хола имам 400 ватов DIY суб с двоен обем и събуферен усилвател.Просто искам да уплътни звука и да се чува повечко бас.
2.Тука идва и въпроса каква форма кутия да направя за басчето.Аз съм се спрял на квадрат със странично разположен басрефлектор, но очаквам и предложения от ваша страна.
3.За съжаление не можах да намеря никакъв мануал за усилвателя.Всъщност успях, но гуугъла ми изплю само платени мануали.Та ако намерите нещо в нета ще ви бъда много признателен, защото не мога да вярвам на това което са дали като параметри.

Благодаря предварително за отговорите ви!
Guns dont kill pople, people kill people

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Мнение за аудио система

#2 Мнение от toroid »

anticop написа:Здравейте на всички!!!

Значи...решил съм да си сглобя някаква системка от усилвател, суб-че и 2 колони и бих искал да чуя и вашето мнение по въпроса.Системата ще свири в спалнята ми.

1.Харесал съм си един стар усилвател(JVC JA-S11), за който пише, че е 2.70 вата на 4 ома и има 4 изхода за колони.Та идеята ми е да си направя 2 колони(за момента на заден план) и едно суб-че.Харесал съм си Boschmann SW 84 8" 60вата на 4 ома.
Та въпроса ми е мислите ли че ще стане добре?Няма ли 60 вата да са му малко?
Нека се вземе предвид, че няма да бъде за сериозно озвучаване, защото в хола имам 400 ватов DIY суб с двоен обем и събуферен усилвател.Просто искам да уплътни звука и да се чува повечко бас.
2.Тука идва и въпроса каква форма кутия да направя за басчето.Аз съм се спрял на квадрат със странично разположен басрефлектор, но очаквам и предложения от ваша страна.
3.За съжаление не можах да намеря никакъв мануал за усилвателя.Всъщност успях, но гуугъла ми изплю само платени мануали.Та ако намерите нещо в нета ще ви бъда много признателен, защото не мога да вярвам на това което са дали като параметри.

Благодаря предварително за отговорите ви!
Не четете момчета,не четете достатъчно!!!В "продожби"бях писал за този усилвател една критика към"бодан"и ако беше се разровил из неговите обяви щеше да разбереш по-рано,че не е за харесване този усилвател!Защо ли,ами защото не е 2х70 вата а само 2х37 и то при 1 kHz /4 ома и 0,1 % THD а S/N Ratio едва 85dB.Отделно,че е от време оно и кой знае колко мода ще са му необходими за да свирне прилично.А за 4 колони всеки съвременен усилвател има изходи!Вярно,цената е примамлива но.............Според мен трябва да потърсиш нещо друго.Виж в "Орка".За писаното по горе имам доказателства/оригинален проспект на JVC от 1979 г./,не си го измислям!

anticop
има опит
има опит
Обратна връзка:

#3 Мнение от anticop »

Какво е това Орка-някакъв магазин ли?Би ли ми дал някакъв линк или адрес(стига да е във София).

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#4 Мнение от Daniel Petrov »

Я кажи за какви кинти е това JVC?
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

anticop
има опит
има опит
Обратна връзка:

#5 Мнение от anticop »

Ами само 80 лева.Сайта сигурно го знаеш www.amp2000.hit.bg, но Toroid ми каза че тези ватове не са реални.Мислиш ли, че с тази мощност ще захрани добре събуферчето?

Аватар
Teodor Gugulanoff
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

Re: Мнение за аудио система

#6 Мнение от Teodor Gugulanoff »

А мен, най-много ме учуди и смути това:
anticop написа:...Та ако намерите нещо в нета...
Изображение

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#7 Мнение от Daniel Petrov »

Такъв имаше един приятел.
Тояга е.
Изринах му всичко и наново цялата електроника.
Корекциите са в обратната връзка на крайното стъпало.
Момента в който цъфне някой от двата хибрида(това са драйверни+крайни+термостабилизация,забрави да намериш.
Спряташ кочинка насипно/обемно на радиатора :D
В общи линии - купуваш си кутия за 80 кинта
Даже трафа и филтъра са скръб.
Радиатора е недостатъчен.
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

anticop
има опит
има опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от anticop »

До progressor:
Извинявай ако съм те убидил нещо, ама ако не се лъжа този сайт е за да помага.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”