За пръв път ми се случва да се сблъскам с микрофония и не знам как да я преборя. Проблемът е че озвучителните тела са разположени по ъглите, а изпълнителят трябва да бъде точно по средата на звуковото поле.
Ако на някой му се намира хардуерно решение на проблема - нека да пише.
Благодаря предварително.
Проблемът е сериозен и еднозначна рецепта за решаването му няма. Хардуер има но той не е панацея - например Feedback Destroyer - Behringer -SHARC DSP110. В много случаи обаче вместо да помогне, този хардуер само влишава нащата. Можеш да си поиграеш с промяна на ъгъла на озвучителните тела или с тонкоректора/EQ - да подтиснеш честотата на която става самовъзбуждането. Пиши по подрбно какви са размерите на помещението (къде са прозорците, има ли завеси/пердета, тип на: настилка, стени, тавани, типа на озвучителните тела, типа на микрофоните, усилвателя/преда и ще се опитаме да ти помогнем.
Проблемът е още по-сериозен защото се опитах да постигна дифузно звуково поле. Не че успях изцяло, но...
Та помещението е Г-образно като в него има 4 малки озвучителни тела и 2 суб-а. Подът е гранитогрес, тавана и стените дърво. За микрофон мисля да ползвам динамичен - марка и модел още не съм избрал конкретно. Крайното стъпало е Pioneer - някакъв американски модел, с преправяно захранване ( 220В ). Източника за сега е PC.
Kакъв тип озвучаване трябва да направиш- караоки, само за говор, група? Апаратурата за домашно озвучаване ли е? Имаш ли възможност да въведеш отделни корекции на сигнала от микрофоните и останалото? Въобще - пиши по подробно.
За микрофоните - ако са за пеене - динамични, с не голяма чувствителност и кръгова диаграма.
Озвучаването трябва да е като за група, микрофоните - за пеене. Апаратурата е за домашно слушане, но ще трябва да предвидя някакъв смесител преди усилителя...