Винилов носител или CD

Съобщение
Автор
Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#16 Мнение от velinski »

Супер! Има ли я някъде схемата в нета или я имаш само на хартия? Ако я имаш като файл можеш да ми я пратиш на мейла - velin.tАТgmail.com (смени АТ с @). Черпенето е от мен :)

Ти самата схема реализирал ли си я? Как свири, какви са отзивите? RIAA коректора фиксиран ли е?
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
Rumen Suvandjiev
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#17 Мнение от Rumen Suvandjiev »

Пращам ти две схеми, заедно с обясненията по тях.
Едната е на Apexander Kitic, фиксирана 100/100 Ohm.
Налепих я за проба, но без много да се старая и беше твърде шумна.
Другата е MC входен блок на Hampton с превключваем вход.
За нея има много добри отзиви и може да се върже към всякакъв RIAA...

Bojo
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#18 Мнение от Bojo »

velinski написа: ...Някой дали може да ми прати на ПМ качествена лампова схема за RIAA МC (moving coil) фоно преамп?
Аз съм правил 4 лампови коректора, като най-добре звучащите са с интерконект трафове Lundal. За жалост излизат много скъпо. Имам много схеми и без трафове - една от добрите (сравнително евтини) е NEOPHYTE на Макаров с 6Ж32П (аз съм я правил с ЕF86 - лампи взети от професионален магнетофон и SilverMica - много добре се прдстави) и 6Н3П. Правил съм и с 6SL7 - единично и паралелно вързване, но нямах бройки и за паралелно включване успях да подбера 6Н9П, но за жалост тези лампи имаха много голям микрофонен ефект, но човека си я хареса и я взе така. Каза че щял да я бори - не знам какво стана, не се е обаждал. Но дори и семпли схемички с Е88СС Тесла свирят много добре и оправдават надеждите. Напоследък има страшно много нови (за мене) неща, но не ми остава време. Прави ми впечатление, че за почти всички схеми които съм правил, се налага да пресмятам наново, както корекцията, така и режима на лампите, дори и да ги настройвам на слух, което е доста трудоемка работа (но пък доставя страхотно удоволствие). С радост ще ти дам всички схеми които имам (въпреки, че са от нета ги имам разпечатани на хартия), заедно с измененията, които съм правил.

Публикувай отговор

Обратно към “ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ”