Продавам 2 VEF-a

Съобщение
Автор
rikelme

Продавам 2 VEF-a

#1 Мнение от rikelme »

Продавам 2 броя работещи "VEF". Мисля, че знаете за какво става въпрос. Единия е черен, другия сив. От 20 години събират прах в къщата на баба ми и реших да я оттърва от тях. Кой колкото даде. София. redi@mail.bg

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#2 Мнение от Simonov »

OFF

Ай сиктир бре. Т'ва тука аудиофилски форум ли е или битак
:evil:

Сори за спама ама май някои хора си мислят, че като се говори тука за лампи от 40-те, 50-те години и т.н. могат да си продават тука непотребните вещи. Тва е малко прекалено :!: :!: :!:

Сори за смапа ама... едва ли тва е замисъла на раздела :!: :!: :!:

OFF
Изображение

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от velinski »

Той форумът от месеци не засяга хай-енд-а - разискват се разгорещено теми за слушалки от 50 лева, топици "каква е разликата между коаксиален и оптичен кабел" и "харесъл съм си многоканален рисивър за 100 лева - минавам ли се?" и "имам 3 лампи - стават ли за нещо?"

Мисля че форум под шапката Bulgarian Audiophile Society изисква всички теми и обяви, които не касаят тематиката му, да бъдат изтривани моментално.

И е хубаво да се прави разлика между "продавам ВЕФ" и "продавам старо лампово радио"!

Първото е безсмилсен боклук, второто е колекционерска вещ и чудесен донор за хай-енд части.
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#4 Мнение от Simonov »

rikelme

Сори че ти спамим темета, но Велински е адски прав. Преди време бях пуснал една тема по тоя въпрос. За съжеление във форума се наблюдава рязко разделение в нивата на постовете. Това ми напомня за един посредствен американски тийнейджърски филм в който училището беше разделено на готини и скапаняци(никой да не се обижда, моля) Готините си живееха в техия си свят а скапаняците в друг. И във двата свята се обсъждаха корено различни въпроси. А ушким всички са в едно училище :roll: Там беше смешно, но тук не е :!:
Мога да посоча една дузина теми в подкрепа на думите ми.
Изображение

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Stefan Stefanov »

Абе аз трия колкото мога ама май трябва помощ ...

Yoan Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Yoan Petrov »

Stefan Stefanov написа:Абе аз трия колкото мога ама май трябва помощ ...
Май нетрябва само помощ при триенето на безсмислените теми и постове, но и постването на такива отговарящи на нивото и насочеността на сайта. Факта че напоследък нещата се развиват по подобен начин ... лично мен не ме радва :?

поздрави Йоан

selbstmord

#7 Мнение от selbstmord »

а замисляли ли сте се да се пробвате да зарибите някой от горепосочените вефадйий по аудиофилията? Ето, аз предлагам мозака си за зарибяване. Аудиофил съм, ама от другата страна на барикадата. Слушам музиката, а не колоните си, Пускам си плочата на Дъ дорс на скапания грамофон и получавам музикаен орагазъм без да имам и следа от качествен звук вкъщи :lol: Фен съм до някаква степен на руските и български боклуци от преди 30 години. Незнам защо, но ме кефят много. Не ме блазнят ламбите.
Давайте, зарибявайте ме!

Аватар
Vladimir
има известен опит
има известен опит
Обратна връзка:

#8 Мнение от Vladimir »

selbstmord написа:а замисляли ли сте се да се пробвате да зарибите някой от горепосочените вефадйий по аудиофилията? Ето, аз предлагам мозака си за зарибяване. Аудиофил съм, ама от другата страна на барикадата. Слушам музиката, а не колоните си, Пускам си плочата на Дъ дорс на скапания грамофон и получавам музикаен орагазъм без да имам и следа от качествен звук вкъщи :lol: Фен съм до някаква степен на руските и български боклуци от преди 30 години. Незнам защо, но ме кефят много. Не ме блазнят ламбите.
Давайте, зарибявайте ме!
Сам ако не си помогнеш и Господ не може да ти помогне :wink:

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#9 Мнение от velinski »

selbstmord написа:а замисляли ли сте се да се пробвате да зарибите някой от горепосочените вефадйий по аудиофилията? Ето, аз предлагам мозака си за зарибяване. Аудиофил съм, ама от другата страна на барикадата. Слушам музиката, а не колоните си, Пускам си плочата на Дъ дорс на скапания грамофон и получавам музикаен орагазъм без да имам и следа от качествен звук вкъщи :lol: Фен съм до някаква степен на руските и български боклуци от преди 30 години. Незнам защо, но ме кефят много. Не ме блазнят ламбите.
Давайте, зарибявайте ме!
Защо реши че някой има желание да те зарибява??? Ние не сме 20 души от сектата "Промити мозъци", които имат дневна мисия да зарибят 10-20 заблудени за безсмислената си кауза! Ние сме 20 човека с обща любов към верният звук и желание да го постигнем у дома с всички средства! Аз лично на хората с желание да започнат да чуват винаги съм помагал. На хората, на които им изглежда cool и "яко маняшко" да се занимават с аудио и да членуват в подобен форум - никога...

Аудиофилството е много по-комплексно определение от просто слушане на музика и размазване. И баба ми се размазва на старите народни песни, но не е аудиофилка. Аудиофилството винаги е включвало и винаги ще включва желание да възпроизведеш любимата си музика по възможно най-качествен начин и да не правиш компромиси с време и пари докато не го постигнеш.

Всичко написано от теб означава, че ти НЕ СИ ГОТОВ да бъдеш част от форума. Един ден като узрееш сам - заповядай. Този ден никога може и да не настъпи, което не бива да те тревожи. И нищо лично! :)

"Ето стоя на вратата и хлопам, ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с мене" - Откровение 3:20
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
pdkfoto
чете и пита
чете и пита
Обратна връзка:

#11 Мнение от pdkfoto »

Антикварната стойност на VEF е за тези които са слушали - МЕТРОНОМ. Ужасния звук на VEF не разваляше впечатлението от музиката, която се слушаше от него. Сега такава музика не се прави. Както в магазините няма качествени техники. Това с VEF a е другия полюс на това да слушаш музика която не ти харесва само заради звука. Разбира се най добрия вариант го знаем, но всеки е попадал неволно в единият от двата полюса.

Nikola Nikolov

#12 Мнение от Nikola Nikolov »

Вефът ставаше за слушане на Гласът на Америка на 13 метра :) !

Аватар
Simonov
има известен опит
има известен опит

#13 Мнение от Simonov »

lotos написа:Защо така грубо г-н Симонов? Човека си предлага нещо което свири, а и има вече колекционерска (антикварна) стойност. Защо не се нахвърлихте по същия начин на офертата на един от "богопомазаните" във форума който предлага за продажба МОНИТОР - нещо, което никак не се вписва по веригата на звука от източника до човешкото ухо? А и чистотата на езика, за която се призовава още в началото на форума къде остана, само при първото влизане в него ли?
Да призанвам че реагирах грубо, но обяснението съм го написал вече и не мисля да го повтарям. Продажбата на монитор едва ли е нарушение на правилата на раздела, без значение кой ще го продава :!: Както виждате в раздела има обяви за резервни части и какво ли още не. Но все нещица, който може да са полезни някому ;) Самият начин по който е написана обявата е грешен. Подарявам би била по точнта дума, особено при присъствието на думата отърва в изречението ;)
Изображение

nikolay

#14 Мнение от nikolay »

макар, че е спам не мисля, че е редно така да реагирате към едни, а към други не.

Ето един друг пример
http://bgaudio.org/modules.php?name=For ... highlight=

Не искам да обиждам никой или да казвам, че този е прав, а друг не.

Нека да не става като във вица с по-тъмно зелените да бутат рейса нали...
Това е форум и нека всички да са равни.

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#15 Мнение от velinski »

Приятелю, а ти видя ли останалите боклуци от списъка ми? Имаше доста добри колекционерски неща сред тях, които се разпродадоха за нула време.

Доста труд си положил да ми изровиш обявата, поздравления :lol:

Публикувай отговор

Обратно към “ПРОДАЖБИ”