цилиндрични кутии
- raicho
- чете и пита

- Обратна връзка:
цилиндрични кутии
ами това е,имам снимки,материала е нещо като мдф,около 18мм дебел,диаметъра на цилиндъра е 305мм(12')вътрешен,идеален за 12' говорители,цилиндъра е дълбок 900мм...цена 20лв,имам 3,цена за 3те-55лв...които иска да дава маил за снимки
- Daniel Petrov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
-
gps
Имам туба Блаупункт и една цилиндрична празна кутия готова облечена купена от магазин за 50 лв но ми е неудобно да ги обявявам за продаване
Материала на всички туби които съм виждал досега си е обикновенна хартия тоест имаме налице дебелостенна картонена тръба,има и модели от фазер 4 мм огънат на тръба 
- Anakin
- има известен опит

- Обратна връзка:
Има и цилиндри (имам един) пдч и то доста дебело и добро,обаче формата му не е идеален цилиндър ами по скоро многоъгълник ама да ви кажа не е много много смятан май,ами си е баш бая магазинен трик.Защото това са стандартни размери на кутията,а говорителя може да е различен.По магазаните разликата на тези колони е само в мощонста и в големината на мембраната ама то не са иска висше че да се досетиш че не е само това от значение и все пак,ако тук има заблудени да пишат може да им я продам изгодно с говорител Радимекс.Пробвах да експерементирам с говорителя,ама е странна работа,мама му и боклук.
Последно промяна от Anakin на Сря Дек 07, 2005 12:31 pm, променено общо 1 път.
Не можах много да разбера от това което написаAnakin написа:Има и цилиндри (имам един) пдч и то доста дебело и добро обаче формата му не е идеален цилиндър ами по скоро многоъгълник ама да ви кажа не е много много смятан май ами си е баш бая магазинен трик.Защото това са стандартни размери на кутията а говорителя може да е различен.По магазаните разликата е само в мощонста и в големината на мембраната ама то не са иска бисше че да се досетиш че не е само това от значение и се пак ако тука има заблудени да пишат може да им е продам изгодно с говорител Радимекс.Провдах да експерементирам с него ама е странна раота мамаму и боклук.
Особено от предпоследното изречение
- Stefan Stefanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Единственото приложение на тези тръби е нещо като това:
http://www.passdiy.com/projects/el-pipe-o-5.htm
http://www.passdiy.com/projects/el-pipe-o-5.htm
- raicho
- чете и пита

- Обратна връзка:
абе хора,защо само плюете бе???като всички българи сте!!!които има интерес,нека тои пише!!!ебати и простата работа...//////////////////////////////////From GPS:Райчо ти разлика между плюене и обсъждане да правиш случайно????Има една поговорка:който го е страх от мечки- да не ходи в гората за гъби!
Като не искаш да ти обсъждат боклуците- ами пусни обява в вестник и така няма да четеш разни неща от които да подскачаш
Ако си беше направил труда да прегледаш темите в форума щеше да видиш че има такава посветена на цилиндричните кутии!!И нямаше да пускаш безсмислени постове
Но и ти като всяко чукчи само пишеш а не четеш 
-
Zlatan Kitanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
- oceanman
- BG Audio Team™

- Обратна връзка:
Ако говорителя е монтиран на тавана или дъното на цилиндъра-това е най-неудачната конструкция...Разликите в нивата могат да достигнат 10 децибела!!!!http://www.trueaudio.com/st_diff1.htm
Но ако е монтиран на стената,като изключим сферата и асиметричния паралелепипед се оказва доста добра
. Сравнима е с обикновенната кутия. Като много по-добре се справя с вътрешните резонанси и стоящи вълни....Много такива кутии съм правил,но не като тези "туби"които се продават по магазинчетата....
Но ако е монтиран на стената,като изключим сферата и асиметричния паралелепипед се оказва доста добра
Последно промяна от oceanman на Чет Дек 08, 2005 9:40 am, променено общо 1 път.
-
gps
-
Zlatan Kitanov
- BG Audio Team™

- Обратна връзка: