Продавам USB DAC-ове

Съобщение
Автор
Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

Re: Продавам USB DAC-ове

#31 Мнение от DJ Popa »

DAC-ът има вграден LDO стабилизатор в захранването си. Единствено може да зашумява по маса. Филтрацията преди чипа е главно за отстраняване на високочестотни съставни, които да не влошават качеството на аудио сигнала. Компютърът и усилвателят трябва да са включени в един и същ контакт, за да няма утечни токове по маса. Проверете си и интерконектните кабели, имало е случаи на шум и поради неизправни интерконекти. Може да се касае и за случай на самовъзбуждане на усилвателното ви стъпало по вход. Причините за това могат да са редица. За целта DAC-а има изходна Бушеро верига и не би трябвало да предизвиква самоосцилации. Ако можете, изпробвайте DAC-а на слушалки.

Все пак, както вече казах, можете да ми върнете устройството, това не е никакъв проблем. Държа клиентите ми да са доволни във всички ситуации.

Аватар
Stefan Stefanov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#32 Мнение от Stefan Stefanov »

Ехоооо, тук е раздел "Продажби"!

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#33 Мнение от DJ Popa »

Стефане, извинявай, ако искаш може да почистиш нетематичните постове. С колегата ще се разберем на лични съобщения.

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#34 Мнение от DJ Popa »

Останаха само 2 бройки, побързайте !

Ето и един отзив, за бройка от партидата, която вече радва собственика си:
Здравейте,

Не знам какво е това нещо, което сте ми изпратили, ДАК ли е, що ли, но мисля да сезирам Комисията за защита на потребителите и НСБОП и СДВР и Прокуратурата!

Така не се издържа! Аз живея с две момичета и сега изведнъж всички искат да слушат музика. Вчера им пусках специално да чуят подбрани изпълнения през новото бижу и само ахкане и възклицания имаше. Понапихме се прилично и заключихме, че много сме качили нивото с новата придобивка. Дълго време се дърпах да давам пари за некаква джаджа, която мой приятел си купи за 300 евро. Освен това и кабели трябваше да търся, а аз не знаех какви и т.н.
Взех си кабели Proel, не вервам да са кой знае какви, но в сравнение с предишния са извънземни направо. Източник - компютър, усилвател - Pioneer А-209R от една заложна къща закупен преди 3 години, доста умрела история, едножилен DIY кабел към едни DIY колони, които едни пичове на Горубляне правят и за мен лично са най-прекрасните на света :). Не претендирам, че разбирам, нито пък, че имам некакъв специален и изтънчен слух, но съм изключително доволен от свирнята.
Не се оплаквам, не се и хваля, просто го казвам като един вид обратна връзка и с убедеността, че ако нещо ми се случи с ЦАПа, без никакво съмнение ще си поръчам пак същия, а и ще го препоръчам на всичките си приятели.

Поздрави за изпълнението, успех и късмет!

Светлин Панчев, София
Публикувано, с позволението на автора.

kiro
чете
Обратна връзка:

#35 Мнение от kiro »

Предварително се извинявам за поста си отново където не трябва, но с цел бъдещите собственици на ДАК-а, за който пиша да разберат какво се е случило или случва с конкретното устройство пускам този пост.
Та:
Здрасти пак :)
Реших да пиша кво се случва с дакчето.
Значи относно шума оказа се, че като включа дака в лаптопа и след това в еквалаизера си се получава така, че от някъде се пръква някакъв шум.Като откача ЮСБ кабела от лаптопа шума изчезва, като го закача пак, пак се появява.Явно е от захранването на лаптопа, но интересното е и че на батерия го има.Пробвах на още един лаптоп на него отново имаше лек шум, но на този въпросния, с който си цъкам най-често е много и е кофти.Значи от към шум долу горе докарах някво решение - сложих му външен финно филтриран изправител от един апарат за дишане, но както и да е.
Единственото, което си остава като забележка е по ниското ниво на дака спрямо лаптопската карта , обаче като сравних с останалите компютри из дома и на разни познати лаптопите моя лаптоп има по високо ниво.Момчето, в което е другия дак, от двата дака, който взехме от теб го сравни с лаптопа си и каза, че нивото е същото и звученето е подобно.Аз обаче в неговия случай не смятам така защото с дака звукът е малко по-ясен в диапазона от около 400херца до към 5килохерца, което е по добре естествено :)
И на последно място искам да кажа какво констатирах: смених двата електролита от 100микро с такива от 25 микро и нивото на сигнала се повиши, малко обаче. Общия фон стана по-плитък като амплитудност, тоест отчетливоста на на звуците стана по малка.Пробвах с 50 микро, по-добре се чуваше, но пък падна леко нивото с около 0,10 волта
Максималното ниво, което постигнах по волтметър бе 0,69 волта при 1000херца, което е супер, но динамиката се разкуцва (поне според моите критерии). И ако ме попиташ защо съм си играл с капцитетие - реших, че за изход са големи и може да има пад заради зареждането им, на практика така се оказа, но на звук сякаш не ми хареса по-високото ниво с по малка динамика (затова смятам, че може би едно ОУ-че ще си каже думата по въпроса). Ако имаш някой идея за този точно проблем (заигравал ли си се с кондензаторите) може да споделиш ако пожелаеш естествено.
В крайна сметка кво се получи: ПРОСТО УСИЛВАМ ПО-ВЕЧЕ :) :) :)
Ами това е от мен реших да ти пиша кво е станало и да ти кажа, както и преди, че за връщане дума не става и няма да става!!!!
Успех с ДАК-чеата
П.П. мислил ли си за вграждане на ОУ към това ЦАП-че?
Поздрави!
П.П.П. смятам, че беше добре да споделя това, нищо че раздела е продажби (става съпрос за конкретния дак, ако някой се зачуди "дали тоя дак.....") Надявам се модераторите няма да ми се карат много :)
Айде чао вече :)

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#36 Мнение от DJ Popa »

Последна бройка-последен шанс ! :D

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#37 Мнение от DJ Popa »

Свършиха ! Работя по следващата партида, която ще е с още по-големи подобрения. Приемам предварителни заявки на ЛС.

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#38 Мнение от DJ Popa »

Налични за продажба еденични бройки USB DAC-ове, от най-новата ми разработка, със силно подобрена филтрация на захранването. Използва се сет от високоимпедансни дроселчета, гарнирани с 4бр RUBYCON MBZ. Вече по платката няма други филтриращи кондензатори, освен MBZ :wink: . Този нов модел стана толкова сполучлив, че почти две партиди се продадоха още преди да излязат на пазара. За мен главното направление, в което се усеща разликата е разширеното 3D на новия модел, особено осезаемо при слушалки. Докато тествах прототипа, на няколко пъти търсих кой ми ръкопляска из стаята в един запис на Патриша Барбър :lol: . Въпреки по-скъпите вложени части, предколедно запазвам цената същата-65лв за брой:

Изображение

ДАК-четата се намират във Варна и могат да стигнат до всяка точка на България с куриери Еконт, с наложен платеж за сметка на клиента и опция "Отвори и тествай, преди да платиш". За въпроси и заявки-ЛС или 0899825933-инж. Ивелин Йовчев.

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#39 Мнение от DJ Popa »

Последна бройка ! Някой да не ми се сърди после ! :D

Cape_Town
чете
Обратна връзка:

#40 Мнение от Cape_Town »

Пу за мен!
Ще Ви пратя данни на ЛС.

Cape_Town
чете
Обратна връзка:

#41 Мнение от Cape_Town »

Отказвам се от поръчката.

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#42 Мнение от DJ Popa »

В този случай, последната бройка е отново в продажба.

Аватар
DJ Popa
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

#43 Мнение от DJ Popa »

Свършиха.

chrichri
чете
Обратна връзка:

#44 Мнение от chrichri »

Малко със закъснение, но искам да отбележа, че DAK-овете, получени във Пловдив са перфектни, съобразно с мнението ми на аматьор, от което не се срамувам.

N.Jordanov
има опит
има опит
Обратна връзка:

#45 Мнение от N.Jordanov »

Разполагам с една бройка от последната партида.
Смених концепцията и реших да използвам друг доста по-скъп DAC.

Цена : 60 лв.
_________

NJ

Публикувай отговор

Обратно към “ПРОДАЖБИ”