Продавам STEALTH

Съобщение
Автор
gogo
отстранен

Продавам STEALTH

#1 Мнение от gogo »

Лампов еднотактен (естествено че клас А - за тези които се канят да зададат този въпрос), около 4 вата/8 ома/канал, с отделен захранващ блок (голямата черна кутия).
440лв.

Изображение

Изображение

a_panov

#2 Мнение от a_panov »

Мен ми изглежда да е серийно изпълнение. Така ли е?
Много добри ръбове, решетки, процепи.

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#3 Мнение от Daniel Petrov »

Мдам, серийно е, нема начин, Жоро ги бълва по 50 броя на ден на конвейъра.
:twisted: :twisted: :twisted:
Усилвателя го слушах и мнението ми е, че парите са му малко за тоя звук...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

gogo
отстранен

#4 Мнение от gogo »

widowmaker написа:Мдам, серийно е, нема начин, Жоро ги бълва по 50 броя на ден на конвейъра.
:twisted: :twisted: :twisted:
Усилвателя го слушах и мнението ми е, че парите са му малко за тоя звук...
Засега от тази серия ще има две бройки (толкова успях да сглобя/настроя тази сутрин докато си пиех кафето :lol: :lol: ). Сериозно - наистина ще има още един абсолютно същия, но по-натам.
Widowmaker - благодаря за оценката ти :smt023

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#5 Мнение от Daniel Petrov »

Ами като свири, как да кажа, че не е така? :)
А поста на Панов беше тъп...
Като е хоум мейд и трябва да е грозно, иначе като е хубаво трябва да е от конвейър...
После някой с обидна нотка попита защо сме се деляли на разбиращи и ламери...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Rumen Zografov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#6 Мнение от Rumen Zografov »

gogo написа:Сериозно - наистина ще има още един абсолютно същия, но по-натам.
Почвам да събирам пари... :wink:

Поздрави!!! :smt041
Изображение

gogo
отстранен

Подробности:

#8 Мнение от gogo »

Понеже получавам различни въпроси оттук-оттам касаещи Stealth-a, давам повече подробности за него:
Без обратна връзка е, изходните лампи (6П3С) са в триодно включване, входните са двойни триоди 6Н9С, двете половинки в паралел на канал. Лампите са подбирани. Преходните кондензатори са К40У-9 - хартиено-маслени. Общ капацитет на филтриращите кондензатори по захранване - 1500uF. Използваните диоди в изправителя са ultra fast recovery. Естествено че има и дросел в захр.блок - със сечение 12кв.см. Изходните трансформатори си ги навивам сам и подробности за тях не давам. Те са за 8 Ома товар, но имам и няколко готови чифта за 4 Ома. Няма регулатор на усилването поради липса на физическо място в кутията, но при желание от интересуващите се мога да добавя 24-позиционна галета в отделен завършен корпус, с рез. линия изпълнена с 1%SMD металослойни резистори. Ами засега е това.

brum

#9 Мнение от brum »

А има ли възможност за закопуване само на
24-позиционна галета в отделен завършен корпус, с рез. линия изпълнена с 1%SMD металослойни резистори

и ако да някаква ориентировачна цена?

gogo
отстранен

За галета

#10 Мнение от gogo »

Има да, само че в момента нямам готова, т.е. със запоени резистори. Надявам се към края на седмицата или началото на другата да имам готова. Корпуса е от дърво - кубче с размери 80х80х90мм или 90х90х95мм, отзад има по два чинча входове и два изходи. Отпред е с алуминиева "врътка".

Така изглежда:
http://bgaudio.org/images/upload/resIMG_0107.jpg
Последно промяна от gogo на Вто Ное 07, 2006 10:22 am, променено общо 1 път.

cristo

#11 Мнение от cristo »

много красиво :)
от това, че нямаш свободно място за регулатора за усилване, стигам до извода, че си приспособил готови кутии от нещо друго :) прав ли съм? от какво са кутиите, ако не е тайна?

Аватар
velinski
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#12 Мнение от velinski »

разбира се, че е тайна :wink:
и няма закон регулаторът да е винаги в основния корпус :wink:
STAX SR-007 Mk2 Omega 2 + KGSSHV Carbon
Grado PS-500e + TAG Mclaren 60i
Reference 3A Studio Master + Audiotour Moonphase SE + Audiotour Propaganda DAC + Sony CDP-X3000ES

Аватар
Daniel Petrov
BG Audio Team™
BG Audio Team™
Обратна връзка:

#13 Мнение от Daniel Petrov »

Вместо да бистрите кое от какво е, да бяхте отишли да го чуете тоя усилвател, Жоро е гостоприемен човек.
За пореден път се убеждавам, че 90% от хората са тук за да си запълват времето с нещо си. Лошото е, че те самите не осъзнават какво е то...
5853 Labs
SE valve amps.

Изображение

Аватар
toroid
има сериозен опит
има сериозен опит
Обратна връзка:

10 минутно мълчание

#14 Мнение от toroid »

Това е велико произведение!!!!Нямам повече думи а само мълчах в преклонение пред това велико творение!!!Е нека сега някой да се изкаже против дизайна на DIY изработките/за качеството на съдържанието отдавна никой не може да се усъмни/!!!Браво!Респект

Аватар
Ivailo
трупа сериозен опит
трупа сериозен опит
Обратна връзка:

4W атмосвера

#15 Мнение от Ivailo »

Здравейте!
искам да споделя впечаленията си от един „малък” лампов усилвател.
Чух се с Жоро миналата седмица по съвсем друг въпрос и останах изненадан, като разбрах, че прави усилватели. Естествено проявих интерес и същия ден го взех, за да го чуя. Отдавна съм спрял да се интересувам от това ,колко тежи едно изделие, по каква схема работи, как изглежда, а и както повечето знаят- не разбирам от схеми, напрежения и т.н.
Първото което ме впечатли е ергонимията на усилвателя. Компактен и модерен, без илишно разточителство и „тежки” детайли. Странно за ръчна изработка, но приятно за окото. Прибрах се и като всеки нормален човек бързичко сглобих системата.

Holfi-то, което „не свири” според някои,но вече е завършено И НЯМА БРУМ (благодаря на Балкан Аудио за прекрасната работа).
Alchemist Forseti APD21A Pre Amplifier
STEALTH 4 W Power аmplifier - “Joro made”
DAS audio 92db. - немски двулентови колони, нямат филтри,а са с разделителен кондензатор.

След около 20 мин. подгряване взех Оскар Питърсън трио и слушането започна. Последваха Марк Ишам, Андреас Воленвайдер, Чарли Хейдън, Еберхард Вебер, Дед Кен Денс.
Убедих се, че още има хора в тая държава, които мислят и притежават отговорност към продуктите, които произвеждат. Стелт-а цели десетката в бранда до 1300 $, критичен за потребителите на лампова техника. Притежава чудесна динамика, леки и кадифени ненатрапчиви високи, дълбока и едновременно ефирна среда. Прехода от ниската среда към баса е спокоен и без загуби. Усилвателя демонстрира релефна сцена, бързина и обем, създава усещане за присъствие. Останах очарован от липсата на „характер” в звученето. Това е изключително важно според мен, имайки предвид „сухото”, „свито” в средата и „студено” звучене на серийните лампови усилватели до цитираната по-горе цена.
Вярно е, че Стелт-а нама мощта на „убивач на съседи” и хард рока и дарк метъла не са силата на този усилвател, но джаз, камерна музика, етно, струнни, медни инструменти- очарован съм! Няма да Ви казвам как звучи винил!
В никакъв случай не налагам мнение, но ако трябва да обобщя- впечатлен съм, а цената е без коментар. Ще получите „лично лампово пространство” и 4 W атмосвера!

Публикувай отговор

Обратно към “ПРОДАЖБИ”