Мерси предварително
Eminence - мнения
-
kiro_thexfiles
Eminence - мнения
Здравейте
Искам да ви попитам дали този говорител си заслужава - Eminence Beta "15. Мисля да го комбинирам в колона с един '10 за среда и една пищялка. Как мислите дали ще ми свърши работа. Разполагам с малко пари, а ми трябва задължително "15 и то добър
Мерси предварително
Мерси предварително
-
Svetoslav Kalqshev
- има опит

- Обратна връзка:
-
kiro_thexfiles
-
kiro_thexfiles
-
Svetoslav Kalqshev
- има опит

- Обратна връзка:
Имам колони с Beta 15 в комбинация с два APT50, ползват се за кино - три зад екрана. Комбинацията излезна сполучлива, свирят много добре.kiro_thexfiles написа:А кое е по-добро за комбинация с говорителя, щом трябва да махна средите - Eminence APT-50/80 или Oberton HL60?
Казах ти за средите да се откажеш не за друго ами защото този говорител свири доста добре средите. Поне за кино колоните излезнаха повече от очакваното!
-
kiro_thexfiles
А дали ще е сполучлива комбинацията от Eminence Beta '15 и Oberton HL60 . Гледам, че на Оbertona пише, че е 3 - 14 kHz , няма ли да ми трябват по-високи честоти. A как мислите, ако добавя и тази пищялкакак ще се получи.
Сложи АРТ-50 и не се занимавай с БГ високоговорители!kiro_thexfiles написа:А дали ще е сполучлива комбинацията от Eminence Beta '15 и Oberton HL60 . Гледам, че на Оbertona пише, че е 3 - 14 kHz , няма ли да ми трябват по-високи честоти. A как мислите, ако добавя и тази пищялкакак ще се получи.
-
gps
И кое те наведе на мисълта че обертон са бг говорителиgogo написа:Сложи АРТ-50 и не се занимавай с БГ високоговорители!kiro_thexfiles написа:А дали ще е сполучлива комбинацията от Eminence Beta '15 и Oberton HL60 . Гледам, че на Оbertona пише, че е 3 - 14 kHz , няма ли да ми трябват по-високи честоти. A как мислите, ако добавя и тази пищялкакак ще се получи.
Знам че обертон не са БГ високоговорители, имах предвид линка "тази пищялка" - което е ВКВ2533 - един наистина много стар модел, без никакви шансове за класация, сравнен с другите. Още повече и чувствителността му е прекалено ниска за да се комбинира с тях. А от АРТ-50 имам много добри впечатления и затова ти го препоръчвам, още повече че покрива и целия диапазон до 20кHz (освен ако няма да слушаш само радио или касетофон - тогава и обертона ще ти върши идеална работа)! А относно моето субективно мнение - не вярвам да се подведе човек дето освен АЧХ гледа и другите параметри на говорителите! Ако теб съм те подвел - извинявай, ама не знам кой поне и малко разбиращ човек би решил да комбинира "профи"-говорител като Eminence и Oberton с БГ-говорител предназначен за Home (а и за това надали става).gps написа:И кое те наведе на мисълта че обертон са бг говорителиgogo написа:Сложи АРТ-50 и не се занимавай с БГ високоговорители!kiro_thexfiles написа:А дали ще е сполучлива комбинацията от Eminence Beta '15 и Oberton HL60 . Гледам, че на Оbertona пише, че е 3 - 14 kHz , няма ли да ми трябват по-високи честоти. A как мислите, ако добавя и тази пищялкакак ще се получи.-ти поне погледна ли сайта им да видиш че фирмата е регистрирана в USA??А случайно да си сравнявал HL 50 HL60 с APT 50?Като пишеш нещо бъди конкретен иначе субективното ти мнение може да подведе някого!!
-
gps
Помислих си че слагаш в една графа вкв-то и HL-а
А за kiro-той човека не разбира и затова пита дали да ги сложи и двата.НL 50 свири по-меко от HL60 но и двата покриват до 18 kHz.Сравнявал съм визатон BG20 с HL 50 сложени в една тонколона всеки със самостоятелен филтър от 2-ри ред ,за HL-а на 4,5 kHz за визатона -на 2,5 кHz.И двата покриваха почти еднакво високите.APT свири по -отворено от 2-та модела на обертон, тоест има по-реални горни среди но мисля че на kiro това не му трябва а и цената(ако не се лъжа ) e по-висока.Ако kiro беше музикант и му трябваше 2-лентова колона от която да извади добър вокал и аз бих му препоръчал APT+ Eminence .
В Динакорд АРТ-50 е 20$ - което ми се струва много добра цена за него.gps написа:Помислих си че слагаш в една графа вкв-то и HL-аА за kiro-той човека не разбира и затова пита дали да ги сложи и двата.НL 50 свири по-меко от HL60 но и двата покриват до 18 kHz.Сравнявал съм визатон BG20 с HL 50 сложени в една тонколона всеки със самостоятелен филтър от 2-ри ред ,за HL-а на 4,5 kHz за визатона -на 2,5 кHz.И двата покриваха почти еднакво високите.APT свири по -отворено от 2-та модела на обертон, тоест има по-реални горни среди но мисля че на kiro това не му трябва а и цената(ако не се лъжа ) e по-висока.Ако kiro беше музикант и му трябваше 2-лентова колона от която да извади добър вокал и аз бих му препоръчал APT+ Eminence .
-
gps
-
gps