Интересно ми е дали някой друг преди е опитвал подобно нещо...Отдавна чета всичко във форума, но още съм далеч от истината както се казва.Обаче междувременно започнаха да ме сърбят ръцете и реших да си направя един експеримент, на който ме наведе едно изказване преди време:"Никога не се опитвайте да подобрите PC-ситемите-от тях е изтискан максимума".Не помня вече къде го бях прочел, но...Тъй като за филтри не само че не разбирам, а даже не съм и почнал да чета за това ще експериментирам от към ново тяло за субуфера.Имам една смехория на Privileg 2.1 (http://911.bg/a2/offers.asp?p=1781771&p ... 72&tm=1690), която уж трябваше да е временно решение,но...Та идеята ми е да си направя друго тяло на суб-а с оригиналния си драйвер и филтър.По паспорт дават че трябва да е 18В на 4 ома (120mm).Първото, което ми дойде наум е да направя малък ТЛ като запазя същия обем- малко над 9л.След това попаднах на скици на хорни, а после и на проекта за двоен банд пас с ФЕ83-с който най-вероятно ще започна да експериментирам.Та...обръщам се към вас знаещи и можещи.Според вас коя конструкция би дала оптимален вариант имайки предвид че драйвера е без каквито и да било параметри,по всяка вероятност китайски и не е смятано нищо.Гони се максимално мек бас както е в парчето на Bass Waves- Liquid Bass).Просто ей така-за единия експеримент-както се казва важно е купон да става.Пък и постоянно съветвате да се почне с нешо малко и непретенциозно.Само да уточня, че като дизайн съм се спрял с драйвер насочен към пода, а суб-а на крачета.Идеята е максимално изчистен вид, а и да не се гледа драйвера, който е доста грозен:)
Ами мерси на всички отзовали се.
П.С. Не започвайте веднага да ме пращате по теми из форума-чел съм ги почти всички-всички проекти се изпълняват с високоговорители, за които се знае нещо.Аз искам съвет по интуиция!Така или иначе ще падне игра пък после ще докладвам за резултата.А дали ще успея в начинанието-е това времето ще покаже...да не беше пустата му сесия:(
Малък експеримент:)
-
Nanko Rusev
- има сериозен опит

- Обратна връзка:
Re: Малък експеримент:)
Значи трябваше да си наясно че никой няма да ти препоръча каквото и да е след като нямаш никакви параметричел съм ги почти всичк